Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Negyedik lett az U15

Negyedik lett az U15

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

Jól kezdte az idei bajnoki menetelést U15-ös együttesünk, hiszen egészen az ötödik fordulóig veretlenek maradtak: az első fordulóban hazai pályán a Sényő ellen elkönyvelt győzelmet egy mátészalkai döntetlen követte, majd a Miskolc Népkert Volán SE ellen tartották itthon a három pontot és legyőzték az Ózdi VSE-t. Az ötödik és hatodik fordulókban kikaptak a Csenger és a Karcag együtteseitől, amely meccseket egy, a Puskás Akadémia PNP. elleni győzelem illetve újabb két, a Filo SE és s Sényő elleni vereségek követték. A tizenegyedik fordulóban jobbnak bizonyultak a Mátészalkától, a tizenkettedikben kikaptak a Miskolc Népkert Volán SE csapatától, majd az őszi zárófordulóban az Ózdi VSE győzte le U15-ös együttesünket. A KBSC korosztályos csapata tavasszal egy sokkal kiegyensúlyoztottabb teljesítményt tudhatott magáénak, a DSC-SI elleni vereséget a Csenger, a Karcag és a Puskás Akadémia PNP. elleni győzelmek követték, majd sajnos alulmaradtak a Filo SE otthonában. Ezt a csorbát azonban hamar kiküszöbölték, hiszen legyőzték a Sényőt, a Miskolci Népkert Volán SE és az Ózd csapatait, illetve döntetlent játszottak a Mátészalkával. A huszonharmadik fordulóban nem sikerült pontot szerezniük a Debrecenben, a következő héten viszont legyőzték a Csenger csapatát. A továbbiakban két, a Karcagi SE és Filo SE elleni verségek, illetve egy nagyarányú 21-3-as Puskás Akadémia PNP. elleni győzelem következtek a sorban. A KBSC U15-ös csapata tehát tizenhárom győzelemmel, két döntetlennel és tizenkét vereséggel negyvenegy pontot gyűjtve a tabella negyedik helyén zárta a bajnoki idényt.
A U15-ös csapat játékosai közül Dányi Gábor huszonnégy, Fedor Dominik huszonegy, Tóth Mátyás pedig tizenegy gólt jegyeznek. Négyszer volt eredményes a szezon során Serfőző Szabolcs, háromszor Tóth Márkus, valamint két-két alkalommal talált be ellenfele kapujába Kocsis Tamás és Kovács Rafael. A KBSC U15-ös együttesének sikeréhez pedig egy találattal járultak hozzá a következő játékosok: Darai Marcell, Kovács Krisztián, Lévai Norbert, Simon Martin, Szabó Ádám.

A csapat edzője, Harnócz Róbert értékelte az együttes egész éves munkáját:

"Sajnos a mai világban a fiatalok labdával töltött ideje nagyon sok minden miatt lecsökkent! Így mi UP edzők nem számíthatunk arra, hogy a gyerek majd megtanul máshol vagy valahol focizni, hiszen nincs máshol vagy valahol! Ezért az oktatásunknak a lehető legfelkészültebbnek kell lennie! Mivel a labdarúgás is egy tapasztalatokon alapuló sport, felismertük, hogy ebben a kevés időben, amit edzéssel nálunk töltenek a gyerekek a stabil tudást csak megfelelő adekvált edzéssel hozhatjuk létre. Az is nagyon fontos, hogy a deficiteket csökkentő egyéni képzés, a kompenzáción alapuló oktatás, korosztályos képzés, periodizáció részei kell, hogy legyenek oktatásunknak. A gyerekeket az edzések segítségével olyan mozgásos cselekvéseknek tettük ki, ahol alternatívákkal állnak szemben és a sikeres megoldást a döntésképességük hozza létre. A labdarúgásban, mint taktikai jellegű sportban a választási, döntésképességi tudás teszi a játékost intelligens, kreatív versenyzővé. Tehát oktatási célként a sportolók döntési képességének fejlesztését határoztuk meg. Hogy ezt milyen módszerrel tettük, azt az edzések formai és tartalmi összefüggései adták. A kisjátékok, döntésjátékok, labdaérzékfejlesztés, automatizálás, döntéssebesség növelés és a koordinációfejlesztés mind hozzájárult ahhoz, hogy komplex módon tudjuk a srácokat oktatni. Meg kell említenem még, hogy az edzéseken kívül a gyerekek külön playbookot kaptak minden posztra lebontva, valamint képi anyagokkal is „bombáztam” őket, hogy az otthon töltött idejükben se feledkezzenek meg a fociról. A fejlődés kézzelfogható, hiszen az ősszel gyűjtött 16 pontunkhoz a tavaszi szezonban hozzá tettünk 25-öt, a hetedik helyről pedig feljöttünk a negyedik helyre! Ami már, én úgy gondolom a keret képességeit és tudását figyelembe véve egy nagyszerű eredmény!"

További híreink

LIPPAI TIBOR BEMUTATKOZIK A MÁSODOSZTÁLYBAN

Dátum: 2022. jún 25. 18:00

Lippai Tibor a harmadosztályban kimagaslóan teljesített, így csak idő kérdése volt, hogy magasabb szinten is bemutatkozhasson.

SZÉKELY DÁVID KAZINCBARCIKÁN FOLYTATJA

Dátum: 2022. jún 25. 16:00

Székely Dávid személyében egy gólerős szélsővel erősödött a Kolorcity Kazincbarcika SC.

HAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉST JÁTSZIK A KAZINCBARCIKA

Dátum: 2022. jún 24. 09:00

Az edzések mellett hat felkészülési mérkőzéssel egészül ki a Kolorcity Kazincbarcika SC bajnokságot megelőző programja.

BEMUTATJUK ARDAY DOMINIKOT

Dátum: 2022. jún 22. 21:00

Arday Dominik is a Kolorcity Kazincbarcika SC csapatát erősíti az NB2-ben.

Mérkőzések

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk