Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hatodik az U16

Hatodik az U16

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

Az U13-as korosztályhoz hasonlóan az U16-os bajnokságban is idén indított először csapatot a Kolorcity Kazincbarcika SC. A Divinszki József irányította 2006-os és 2007-es születésű játékosokból álló együttes tehát újoncként vágott bele a küzdelmekbe. A Kazincbarcika ugyan egy mátészalkai vereséggel indult, azonban a második fordulóban már legyőzték a Nyírbátort, majd döntetlent játszottk Tiszaújvárosban, amit újabb két, a Magyar Mélyépítő HSE és a Cigánd SE elleni győzelmek követtek. Ezután fordult a kocka és rögtön két a Békéscsaba UFC és a Balmazújváros elleni vereségekbe futottak bele, melyeket következő fordulókban két győzelemmel (Mátészalka, Nyírbátor) járó hat ponttal korrigálták. Az utolsó két őszi mérkőzésen viszont nem sikerült pontjaik számát növelni: a Tiszaújváros és a Magyar Mélyépítő HSE is jobbnak bizonyult tőlük. A tavasz nem alakult azonban ilyen jól a csapat számára, hiszen egy Cigánd elleni vereséggel indítottak, melyet a békéscsabai döntetlen, majd egy újabb, a Balmazújváros elleni vesztes mérkőzés és egy mátészalkai pontosztozkodás követtek.  A tizenhatodik fordulóban hét góllal szórták meg a Nyírbátor kapuját, mellyen megszerezték első és egyben utolsó tavaszi győzelmüket is. Ezt követően ikszeltek még a Tiszaújváros és a Békéscsaba csapataival, nem sikerült azonban pontot szerezniük a a Magyar Mélyépítő HSE, a Cigánd és Balmaz csapatai ellen sem.
Az U16-os bajnokságban szereplő nyolc csapat háromszor talákozott egymással a 2021/2022-es szezonban, a KBSC hat győzelemmel, öt dönetetlennel és  tíz vereséggel a hatodik helyen zárta a pontvadászatot. A csapat leggólerősebb játékosa Lakatos Krisztofer volt, aki tizenkilenc alkalommal volt eredményes.

A szezont az együttes edzője, Divinszki József értékeli:

"A tavaszi szezonra a felkészülést január 17- én kezdtük el, heti három edzéssel indítottunk, majd emeltük azok számát négyre, illetve heti egy alkalommal közös edzéseket tartottunk az U15-ös és U19-es csapatokkal.  Sikerült felkészülési mérkőzéseket is játszanunk erősebb csapatokkal( Sajóvölgye korosztályos csapatai, Sajószentpéter U19). Mindhárom felkészülési mérkőzést nagyon pozitív érzésekkel zártuk, hasznosan szolgálták felkészülésünket. Az edzések látogatottsága  jónak volt mondható a szezon alatt, és az ott nyújtott edzésmunkára sem lehetett panaszom. Minden játékosom tudott előre lépni, technikailag, taktikailag és kondicionálisan is. Csapat szinten a szervezettséget tudnám kiemelni, egyénileg Bodnár Ákos (kapus), Kerékgyártó Tamás, Nagy Tamás Brendon, Vermes Benjámin (védők) és Lakatos Krisztofer (támadó) voltak, akik a legegyenletesebb teljesítményt nyújtották. Kimagasló edzés látogatottság miatt dicséretet érdemel, Kerékgyártó Tamás, Jakab Viktor, Lakatos Krisztofer. Nagyon sok munka van a srácok mögött, ennek ellenére ez pontszámban, helyezésben és rúgott gólok számában nem mutatkozott meg. A tavasszal lejátszott 10 bajnoki mérkőzésből 1 győzelem, 4 döntetlen és öt vereség született, 15 rúgott és 20 kapott góllal fejeztük be. Volt 2-3 olyan mérkőzésünk ahol elpártolt a szerencse a csapattól, illetve az életkori sajátosságokból adódóan még nem mindig tudnak megfelelő döntéseket hozni bizonyos szituációkban játékosaim (koncentráltság). Bízom az elvégzett munkában és abban, hogy a  későbbiekben egyénileg és csapat szinten is sikeresebb, eredményesebb lesz ez a korosztály."

További híreink

Két csapat játszott a hétvégén

Dátum: 2022. okt 03. 17:00

A KBSC női NB2-es csapata és az U14-es korosztályos együttesünk lépett pályára hétvégén a bajnokságban.

Hétvégi utánpótlás eredmények

Dátum: 2022. okt 03. 16:00

A hétvégén a KBSC három utánpótlás csapata lépett pályára a korosztályos bajnokságokban.

AZ ELSŐ PERCBEN ELDŐLT A PONTOK SORSA TÁLLYÁN

Dátum: 2022. okt 03. 10:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában a tavaly még a haramadosztályban szereplő Tállya KSE vendégeként lépett pályára fiókcsapatunk.

DÖNTETLEN A GYŐR ELLEN - ÉRTÉKELTEK A VEZETŐEDZŐK

Dátum: 2022. okt 03. 09:00

Csapatunk a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában az ETO FC Győr ellen könyvelhette el idei első döntetlenjét.

Mérkőzések

Eredmények

Szponzorok 

 

 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk

Tippmix