Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/U19 - Szezonösszefoglaló

U19 - Szezonösszefoglaló

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

U19-es együttesünket az idei évben az UEFA Pro Licensszel rendelkező Korolovszky György irányítja. A sportszakember nyáron a Várda Labdarúgó Akadémiától érkezett Kazincbarcikára és a csapat vezetőedzői feladatai mellett, a KBSC utánpótlásának felső szekcióvezetői ((U15; U17; U19)) pozícióját is betölti. Korolovszky György idén az U19-nél nem a játékrendszert, hanem a játékstílust és a filozófiát helyezi előtérbe. Ebben a szellemben kezdte meg a bajnokságot szeptember második napján az az U19-es csapatunk. Fiataljaink először a Sajóvölgye Focisuli vendégei voltak, ahol el is könyvelhették első győzelmüket. Nem szereztek azonban pontot a következő három fordulóban (BTE-Felsőzsolca, MVSC-Miskolc, BSK-Alsózsolca), viszont a játékukban hétről-hétre láthattunk bíztató elemeket. A második győzelemnek az ötödik meccsen örülhettek, de ekkor igazán, hiszen a Gesztely otthonából nyolc gólt szerezve hozták haza a pontokat. Hatodik mérkőzésükön azonban a Tiszaújváros ellen maradtak alul.
A hetedik fordulóban ismét a Sajóvölgyén volt a sor, hazai pályán 3-5-ös összesítésben győzte le őket a listavezető, majd a második helyen álló, Felsőzsolca ellen sem sikerült pontot gyűjteniük. A későbbiekben azonban egy vereség mellett (BSK-Alsózsolca) három nagyarányú győzelmet is elkönyvelhettek, 6-0-ra nyerték meg az MVSC-Miskolc elleni összecsapást, 8-2-re győzték le a Gesztelyt, illetve a zárófordulóban, Tiszaújvárosban is 4-7-es győzelmet arattak. U19-es együttesünk tehát öt győzelmet és hét vereséget maga mögött tudva, tizenöt ponttal a tabella negyedik helyén zárta az őszt.
Az U19-es csapatunk házi góllövőlistájának élén a megye egyes fiókcsapatunkat is rendszeresen segítő, Lukács Gergő áll tizenegy góllal. Őt a kilenc találatos Kovács Szabolcs és az öt, illetve négy gólos Kórik Bence és Fejes Ádám követik. Szintén holtversenyben állnak a harmadik helyen Lakatos Krisztofer és Pavlánszki Tibor, akik három-három alkalommal találtak be az ellenfelek kapujába, Juhász Balázs két gólt szerzett az ősszel, illetve Vislohuzov Maxsym Yuriiovich és Zsigrai Bálint is szereztek egy-egy gólt.

Korolovszky György értékelője:

"Globálisan gondolkozunk, ezért először stratégiai célt állítunk fel, filozófiát alkotunk, stílust építünk, edzésmódszert igazítunk hozzá, majd ezen felül ha rendelkezünk edzésmódszer felépítő koncepcióval, akkor azt is alkalmazzuk (pl. taktikai periodizáció, stb). A játékról alkotott filozófiám nagyon röviden annyi, hogy „a pályán egy labda van, és az jobb, ha nálad van’ (Johan Cruyff). Amit viszont tanítani kell, az pedig a játék 3 alapvető 3 fázisa, illetve tényezője: labdabirtoklás, ellenfél labdabirtoklása, és a labdabirtoklás váltása (V-T, T-V). Mivel még ennél is precízebben kell megalkotnunk a képzési stratégiát, én a következőket oktattam, fejlesztettem, képeztem: domináns labdabirtoklásra való törekvés, pressing, pressing elleni labdabirtoklás . A félévemnek ez volt a stratégiai célkitűzése, és azt gondolom, ahonnan indultak a gyerekek, és a csapat, az év felére már nagyon nagyot fejlődtek, abszolút lehet látni a játékban a csapat arculatát milyen stílusban akar futballozni, stb. Azt gondolom, nagyon szépen mentünk „step by step” előre, a rúgott gólok száma, illetve az, hogy minden meccsen tökéletes partner  volt a csapat a jobb csapatok ellen is, illetve több mérkőzésen nagyon erős dominancia volt a csapat irányába, azt gondolom ez a célkitűzés szépen megvalósult."

Az U19-es csapat edzője: Korolovszky György

Az U19-es csapat őszi játékoskerete: Zsigrai Bálint, Szűrös Bence, Juhász Balázs, Lukács Gergő, Dányi Kristóf, Fejes Ádám, Patvaros Patrik, Kórik Bence, Eperjesi Róbert, Drótos Patrik, Tóth Lajos, Virág Gábor, Kovács Szabolcs Csaba, Suhai Erik, Kerékgyártó Tamás, Balogh Bence József, Pavlánszki Tibor, Lakatos Krisztofer, Nagy Tamás Brendon, Tóth Mátyás István, Tóth Ábel Bendegúz, Bodnár Ákos, Kresák Bence, Fedor Dominik, Ruszó Tibor, Vislohuzov Maxsym Yuriiovich

 

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk