Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Korolovszky György: a játékrendszer mindig az, amiben az edző hisz, illetve, amiben a legjobban össze tudja foglalni a csapat játékstílusát és az alapfilozófiát.

Korolovszky György: a játékrendszer mindig az, amiben az edző hisz, illetve, amiben a legjobban össze tudja foglalni a csapat játékstílusát és az alapfilozófiát.

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Utánpótlás hírek

U19-es csapat

Vezetőedző: Korolovszky György (felső szekció vezető)

 

Amit tavaly elkezdtünk együtt a játékosokkal, azt folytattuk tovább: azaz filozófiánk mentén a stílus folyamatos kialakítása, illetve annak minden szegmensében határozottan tartani az alapelemeket játékban. Cél volt, az oktatás-fejlesztés-képzés hármas egységének mindvégig előtérbe való helyezése, továbbá az utolsó éves játékosok felkészítése a felnőtt futballra.

A legmegfelelőbb játékrendszer (4-3-3) kialakítása, annak tökéletesítése, a játékosok legmegfelelőbb pozíciójának megtalálása, illetve alternatív pozíciók megkeresése szükség esetén. A megvalósulás nagyon jól ment, kisebb nehézségek néha akadtak, főleg az edzéslétszámban, de a hozzáállás, az edzésmunka, a morál, a kohézió nagyon jól működött.

A játékrendszer a stílust szolgálja, a játékrendszer nem kiinduló pont, csak segédeszköz, a játékkoncepció, játékfelfogás, játékelgondolás, stílus kialakítás és filozófia egyik panelje. A játékrendszer mindig az, amiben az edző hisz, illetve, amiben a legjobban össze tudja foglalni a csapat játékstílusát és az alapfilozófiát. Ebben a rendszerben, a tanultak majdnem minden eleme visszaköszönt a hónapok során, mérkőzésről-mérkőzésre többet, és többet adtak vissza a játékosok, ezt a 128 rúgott gól is majdnem tökéletesen mutatja.

Több nagyon ügyes játékosunk van, mind játéktudásuk, mind hozzáállásuk tekintetében, ami reménykeltő a jövőre nézve. S ugyanakkor az is, hogy a visszajátszó játékosok is nagyon magas szinten futballoztak, amikor visszajöttek hozzánk játszani. Jó érzés volt tudni, hogy mindig készen álltak arra, hogy ebben a csapatban játszanak, azt láttam rajtuk, hogy örömmel jöttek mind idegenbe, mind hazai pályán futballozni. A jelenlétük sokat számított a csapatnak, és ez a három (esetenként visszajátszó) ember nagyon „érezte” egymást a pályán.

Súrlódások mindig vannak, kisebb-nagyobb problémák mindig lesznek, hiszen fiatal, ifjúkorban lévő játékosokról beszélünk, de ezek mindvégig korlátokon belül maradtak. Több játékos is jóval magasabb szinten is megállná a helyét, és remélem, hogy a klub további bizalmat fog nekik adni, akár további évekre „magához láncolja” ezeket a játékosokat, akik - biztos vagyok benne – nagy örömmel tennének eleget annak, hogy továbbra is a Barcika mezében futballozhassanak.

Maga az edzésrendszer heti ciklusban jól működött, bár az a kisebb probléma, hogy 2-3 játékost hamarabb kell elengedni az edzésről a buszok indulása miatt, ez olykor „belenyúlt” az edzés hatékonyságának megrendezésébe, ha ezen tudnánk változtatni, az sokat javítana azon, hogy még színvonalasabb foglalkozásokat lehetne tartani.

Tavasszal az alsóházba került a csapat, amit én nem fogtam fel csalódásnak, de be kell vallani, hogy december elején, amikor az első félévnek vége lett, a csapat még nem ért be arra, hogy a jól teljesítsen a felsőházban. Ezért nem bánkódtam, hogy az alsóházba kerültünk, s így visszanézve, szép teljesítményt hozott a csapat, de ezt el is vártam tőlük. Meglepőnek ítéltem, hogy mindvégig törekedtek arra a játékstílusra, annak a filozófiának a követésre, amit egy éve elkezdtem nekik tanítani, és szakadatlanul, minden edzés ennek a jegyében ment végbe. 128 rúgott gól, ez ennek a terméke, és amennyiben csak a 30 százalékát kihasználja a csapat annak, amit még 100 százalékosan kihagyott, akkor itt elképesztő rúgott gólmennyiség lehetett volna, de ennyi gólt 24 mérkőzésen rúgni, több, mint szép teljesítmény.

Saját kommunikációs csatornát hoztunk létre, a könnyebb, biztonságosabb, követhetőbb kommunikáció miatt, s pontosan ezért mindvégig tudtam a játékosokról, ki, hol van, mit csinál, ki, mikor, miért nem tud jönni edzésre.

A szezon végén úgy érzem, hogy minden a rendelkezésre áll a klubnál, ami a változatos, fejlesztő hatású edzések megtervezését, és megtartását tökéletesen biztosítja. Egyéb szakmai jellegű fejlesztések pedig a nyári egyeztetések során várhatóan terítékre kerülnek.

 

Köszönöm mindenki munkáját, kellemes nyarat kívánok!

 

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk