Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Feljutásra hajt vasárnapi ellenfelünk

Feljutásra hajt vasárnapi ellenfelünk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Vasas FC a magyar labdarúgás egyik legpatinásabb egyesülete, történetéről bővebben ITT írtunk az őszi szezonban. Az angyalföldiek a 2022/2023-as idényben estek ki az OTP Bank Ligából, miután az utolsó, 12. helyen végeztek.

 

Az idei szezont döcögősen kezdték, öt forduló elteltével a 10. helyen álltak, ám azóta tíz győzelem és öt döntetlen mellett egyetlen vereséget szenvedtek csak el. Október 8-a, vagyis a 11. forduló óta pedig veretlenek, így feljöttek a tabella 3. helyére, a szinte folyamatosan vezető Nyíregyháza - ETO duó mögé.

 

A 13. kerületi klub még az élvonalbeli kiesést megelőzően, 2023 április elején menesztette Kondás Elemér vezetőedzőt, akinek a helyét Desits Szilárd vette át, akkor még megbízott trénerként. Bár a kieséstől már ő sem tudta az alakulatot megmenteni, a nyári szünetben bejelentették, hogy folytathatja megkezdett munkáját. A szakmai stáb viszont változott ekkor, pályaedzőként Nagy Gábor érkezett, illetve a klub korábbi játékosa, Ferenczi István erőnléti edzői szerepkörben lett a szakmai team tagja.

 

A téli szünetben nem forgatta fel a keretet a stáb, három fiatal, mégis rutinos labdarúgót igazoltak, közülük ketten élvonalbeli tapasztalattal is rendelkeznek. A huszonhárom éves Szánthó Regő a Ferencváros csapatából igazolt a Vasashoz, Szalay Szabolcs Zalaegerszegről érkezett kölcsönbe, Doktorics Áron pedig a Haladás saját nevelésű játékosaként távozott Szombathelyről Angyalföldre.

 

A távozók többsége kölcsönbe igazolt el (Szilágyi Szabolcs, Ihrig-Farkas Sebestyén, Kapornai Bertalan, Szivacski Donát), emellett hárman végleg elköszöntek: Balajti Ádám Budaörsre, az akadémista Kovács Patrik Fehérvárra, a rutinos Novothny Soma pedig a lengyel Ruch Chorzow-ba szerződött.

 

A Vasas a tavaszi szezonban – a 18. fordulóból bepótolt találkozóval együtt – négy mérkőzést játszott, melyek közül kettőt megnyert, kettőn pedig döntetlenre végzett. A legutóbbi, PMFC elleni 4-1-es győzelem alkalmával Tóth Milán klasszikus mesterhármast szerzett, amivel a támadó immár tizenegy gólnál jár, s vezeti – a kozármislenyi Kirchner Györggyel holtversenyben – a Merkantil Bank Liga góllövőlistáját.

 

A holnapi találkozó előtt tehát a piros-kékek a tabella 3. helyen állnak, hátrányuk most már csak kettő pont az ETO FC Győr mögött, akik hétfőn – tévés meccsen - az éllovas Nyíregyháza Spartacus csapatát fogadják majd.

 

Ahogy a téli felkészülés végén az angyalföldi klub is megerősítette, a Vasas FC célja továbbra is a feljutás kiharcolása, így minden bizonnyal nehéz meccs vár ránk, de ugyanazzal a jó futballal, amellyel idegenben is meg tudtuk lepni a Vasast, itthon újra eredményesek lehetünk!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

 


 

A JÁTÉKVEZETŐ

 

A mérkőzés játékvezetője a harmincöt éves Katona Balázs lesz, akivel korábban négyszer találkozhattunk ilyen minőségben – háromszor az NB2-ben, egyszer pedig az NB3-ban. A mérlegünk ezeken a meccseken egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereség, 4-6-os gólkülönbséggel. A sípmester segítői vasárnap Horváth Róbert, Ifj. Varga Gábor, valamint Takács Tamás lesznek.

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk