Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Ajkára utazunk

Ajkára utazunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az FC Ajka és a Kolorcity Kazincbarcika SC tizedik alkalommal találkozik majd bajnoki mérkőzésen. Az első nyolc találkozó rövid krónikáját ITT gyűjtöttük össze, ezeken a meccseken három győzelem, három döntetlen és két vereség volt a mérlegünk.

 

A kilencedik összecsapást – melynek történéseit IDE kattintva idézhetik fel – a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásának 6. fordulójában rendezték.

A 2022/2023-as idényben bronzérmet szerző ajkaiak rosszul rajtoltak az idei bajnokságban, mielőtt hozzánk érkeztek a PMFC-től hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek. Ezt követően Jeney Gyula vezetőedző felforgatott kezdőcsapattal (tíz helyen változtatott) érkezett meg a Kolorcity Arénába augusztus 27-én.

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, ám az első negyedórát követően átvettük a kezdeményezést. A nyári melegben ivószünet, majd kevésbé látványos mezőnyjáték következett, a szünetig nem esett gól.

A második játékrész első perceiben aztán Ternován Patrik és Kártik Bálint jóvoltából egy szép barcikai akció bontakozott ki a jobb szélen, Kártik pontos beadásából pedig Pinte Patrik szerezte meg a vezetést. A hátralévő bő negyven percben a zöld-fehérek a meddő mezőnyfölényen túl nem tudtak érdemi veszélyt okozni, így maradt az egygólos hazai győzelem.

 

 

Csábi József vezetőedző a csapat fegyelmezettségét és türelmét dicsérte a mérkőzés után, rámutatva arra is, hogy a jó erőkből álló és őszinte támadó futballt játszó Ajkának kapura lövése is alig akadt a meccsen. Az Ajka a 6. forduló után benne maradt a hullámvölgyben, majd három újabb vereséget követően Jeney Gyulát menesztették, s később Schindler Szabolcs vette át a helyét.

 

A tavalyi bronzérmes csapat a téli szünetig nem nagyon talált magára, s így az utolsó előtti, 17. helyen telelt. Ezzel szemben tavasszal hatalmas menetelésbe kezdtek: a Soroksár SC (3-1), a Budafoki MTE (3-1), a Szeged-Csanád (2-0), a Mosonmagyaróvár (1-0) és a PMFC (1-0) legyőzésével ötmeccses győzelmi szériát tudhatnak magukénak, így kétségtelenül jelenleg ők a legjobb formában lévő együttes a Merkantil Bank Liga mezőnyében.

 

Tény ugyanakkor az is, hogy 2023 tavaszán is kiváló formában voltak az ajkaiak, ám az április 23-án játszott egymás elleni mérkőzésünkből akkor is a mieink kerültek ki győztesen, méghozzá Pálinkás Gergő góljával. Így elméletben adott a recept aktuális ellenfelünk legyőzésére, vasárnap azért szurkolhatunk, hogy ez meg is valósuljon.

 

CSAK A BARCIKA!!!

 

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk