Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hetedszer játszunk a Haladással

Hetedszer játszunk a Haladással

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Nincs sok évtizedre visszatekintő múltja van a Szombathelyi Haladás és a Kolorcity Kazincbarcika SC egymás elleni csatáinak, legalábbis a bajnoki rendszerben. Ezzel szemben a Magyar Kupában már 1995-ben is találkozott a két csapat. Az oda-visszavágós párharcból akkor a  Kazincbarcika került ki győztesen, hogy aztán legközelebb 2019-ben álljon össze újra ez a párosítás, ekkor már a Merkantil Bank Ligában.

Az első meccsről és az utána következő négy találkozóról ITT írtunk részletesebben.

 

 

Legutóbb a két együttes 2023 őszén, egészen pontosan november 5-én találkozott, méghozzá a Kolorcity Arénában. Csapatunk a tabella 6. helyén várta az összecsapást, míg a Haladás ekkor a 13. helyen tanyázott a 14. forduló előestéjén. A szombathelyiek akkor is egy döntetlen és két vereség után, tehát nem a legjobb formában készültek a találkozóra. A mieink helyzete is annyiban hasonlított a jelenlegi szituációra, hogy ősszel is a Honvéd legyőzése után vártuk a vasiak elleni csatát.

 

November első vasárnapján alaposan felázott pálya, valamint csípős, hideg szél várta a csapatokat Kazincbarcikán. Aleksandar Jovic vezetőedző az előző héten Pécsett elszenvedett 1-0-s vereség után hat helyen változtatott csapatán, míg Csábi József két poszton módosított, a sérülés után visszatérő Pekár László és Kotula Máté kerültek be a kezdő tizenegybe.

 

 

A nehéz talaj és a rossz időjárási viszonyok nem tettek jót a színvonalnak, noha jó iramban kezdődött a találkozó. Helyzetek itt is, ott is adódtak, Doktorics Áron és Pekár László is veszélyeztettek az első húsz percben, de gól nem született. A 36. percben aztán Nazsa Tamás játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek Zoran Beronja esése után. Az ítéletet Rácz Barnabás hajtotta végre, aki nem hibázott, megszerezte a vezetést a vendégeknek.

 

Szerencsére nemhogy nem omlottunk össze a bekapott góltól, de egy percen belül sikerült egyenlíteni. Pekár tüzelt huszonnégy méterről, a kapufán csattanó labdára pedig Kotula Máté érkezett, aki a kipattanót balról, éles szögből a kapuba lőtte.

 

 

A szünetig újabb gól nem esett, a második játékrészben viszont sajnos ismét hátrányba kerültünk. A 60. percben Szakály Attila balról beívelt szabadrúgását Csonka Bonifác fejelte a kapuba.

Ekkor már nem jött össze a gyors válasz, az utolsó félórában hiába játszottunk mezőnyfölényben, hiába küzdött mindenki becsülettel, úgy tűnt, nem fog sikerülni az egyenlítés.

 

 

Ám a csapat ekkor sem adta fel! Már a rendes játékidő is letelt, amikor a kezdőkörből szabadrúgáshoz jutottunk. A labdát Süttő Attila ívelte a tizenhatos vonalára hajszálpontosan, ahol a kilépő Pinte Patrik egy szép átvétel után a jobb alsóba bombázott. A mérkőzés így 2-2-s döntetlennel ért véget.

 

 

A találkozót követően Csábi József vezetőedző az időjárási körülmények miatt „orosz ruletthez” hasonlította a meccset. Elismerte, hogy a Haladás változtatásait nehezen reagálta le a csapat, ám hozzátette, kétszer is mi ajándékoztunk a vendégeknek vezetést, hiszen mindkét gólt pontrúgásból kaptuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor dicsérte is a fiúkat, amiért – a szezonban már nem először – hátrányból is fel tudtak állni.

 

Aleksandar Jovic úgy vélekedett, hogy elveszítettek két pontot, ám elégedettségét fejezte ki, hogy két vereség után ezúttal végre legalább pontot szereztek. A szombathelyi vezetőedző is kiemelte, hogy az eső és az erős szél már előre eldöntötte a játék minőségét.

 

 

AZ ŐSZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – SZOMBATHELYI HALADÁS 2–2 (1–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 2023.11.05
Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vrbovszki Pál)
Gólszerzők: Kotula M. 38’, Pinte 90+1’, illetve Rácz B. (11-esből) 37’, Csonka B. 60’

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M., Heil (Szemere B. a szünetben), Papp M., Kotula M. (Süttő 85’) – Csatári, Kártik (Ádám F. 76’), Pekár L. (Székely K. 68’) – Kurdics (Csilus T. 76’), Pinte.

Vezetőedző: Csábi József

 

SZOMBATHELYI HALADÁS

Pálfi – Beronja, Jagodics M., Csonka B., Bosnjak – Zvekanov, Horváth R. (Nyíri V. 59’), Szakály A., Rácz B. (Simut 75’), Doktorics (Csernik 75’) – Katona I. (Mohos 88’).

Vezetőedző: Alekszandar Jovics

 

Ezúttal egészen más időjárás várható, az előrejelzések szerint többnyire napos, 25°C körüli hőmérsékletre számíthatunk vasárnap délután Szombathelyen is.

A 17 órakor kezdődő találkozóval kapcsolatos technikai információkat ITT gyűjtöttük össze.

 

További híreink

Ősszel behúztuk és magabiztos győzelmet arattunk a Sori ellen

Dátum: 2024. máj 18. 11:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában utolsó szezonbeli "utazós-meccsünket játsszuk a Soroksár otthonában.

Harnócz Róbert csapata ma idegenben tehet óriási lépést az alsóházi bajnoki címért!

Dátum: 2024. máj 18. 08:13

A saját kezükben a sorsuk, s nem kicsi a tét ma Alsózsolcán!

Ma befejeződik a bajnokság U15-ös csapatunk számára

Dátum: 2024. máj 18. 08:00

Tíz órától Encsen zárja a szezont Balogh József csapata.

Az idei szezonban a Soroksár az utolsó idegenbeli ellenfelünk

Dátum: 2024. máj 18. 07:00

Egy forduló van vissza a Merkantil Bank Ligából.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk