Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/AZ UTOLSÓ HAZAI MÉRKŐZÉS KÖVETEZIK

AZ UTOLSÓ HAZAI MÉRKŐZÉS KÖVETEZIK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A 2020/2021-es bajnokság utolsó hazai mérkőzésére kerül ma sor a Kolorcity Arénában. A Merkantil Bank Liga harminchetedik fordulójában a tabella harmadik helyén álló Gyirmót FC Győr csapata lesz az ellenfelünk.


A Gyirmót FC Győr a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság egyik meghatározó együttese. A Gyirmót eddigi legnagyobb sikere, amikor a 2015/16-os bajnoki évben a Mezőkövesd Zsóryt nyolc ponttal megelőzve a Merkantil Bank Liga bajnokaként zárhatták a szezont és az OTP Bank Ligában folytathatták szereplésüket. Az első osztályú kitérő nem tartott sokáig, hiszen abszolút utolsóként 5 győzelmet 9 döntetlent és 19 vereséget maguk mögött tudva búcsúzhattak az NB1-től az MTK-val karöltve. A 2017/18-as bajnokságban hatodik helyen végeztek ( a Kazincbarcika feljutását követően 17. helyen zárt), majd tavalyelőtt a ZTE és a Kaposvári Rákóczi mögött a dobogó harmadik fokára állhattak. A 2019/2020-as bajnokságban is jól szerepelt a Gyirmót FC Győr csapata, akkor a tabella hetedik helyén zárták a csonka szezont.

A két csapat holnap hetedik alkalommal találkozik egymással a Merkantil Bank Liga küzdelmeiben. A 2017/18-as szezon kilencedik fordulójában léptünk először pályára a Gyirmót FC Győr ellen, ekkor idegenben Takács Péter 80. percben szerzett találatának köszönhetően szereztük meg a három pontot. A tavaszi mérkőzésen azonban már mi húztuk a rövidebbet és hiába vezettünk a félidőben Kanalos Tony és Heil Valter góljainak köszönhetően 2:1-re, a végeredményt jelző tábla a kilencven perc eltelte után Szalánszki Gergő, Paku Roland és Lázár Patrik góljai után 2:3-as eredményt mutatott. A következő szezonban sem jártunk több sikerrel ellenük, hiszen ősszel hazai pályán 1:4-re vertek minket, majd a 27. fordulóban a mérkőzésen Szarka Ákos neve mellett jegyzett egyetlen góllal maradtunk alul. A tavalyi szezonban csak egy mérkőzést játszottunk heti vendégeink ellen, ekkor a putnoki Várady Béla Sportközpontban Présinger Ádám góljára Lukács Raymond válaszolt, azonban Heffler Norbert 81. percben szerzett találata után már nem tudtunk egyenlíteni, így a Gyirmót utazhatott haza a három ponttal. Ősszel szintén nem nekünk kedvezett a szerencse, hiszen a tizennyolcadik fordulóban rendezett találkozón Major Martin már a második percben betalált Horváth kapujába. Fótyik Dominik a huszonnegyedik percben egyenlített egy büntetőből, azonban a második játékrészben Hudák Dávid állította be a 2:1-es végeredményt. Ennek értelmében tehát ma egy győzelmet és öt vereséget követően lépünk ellenük pályára.

A Gyirmót FC Győr idén is kifejezetten jól szerepel a bajnokságban, hiszen eddig gyűjtött hetvenkét pontjukkal a tabella harmadik helyén állnak és csak két pontnyira vannak a feljutást jelentő második pozíciótól. A Gyirmót a 2020/2021-es bajnokság utolsó előtti fordulójáig huszonkét győzelmet (Aqvital FC Csákvár, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, DEAC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas Soroksár SC, Dorogi FC, Kolorcity Kazincbarcika SC, Békéscsaba 1912 Előre, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, BFC Siófok, Szolnoki MÁV FC, FC Ajka, Kaposvári Rákóczi FC, Soroksár SC, Dorogi FC, Nyíregyházi Spartacus FC, WKW ETO FC Győr), hat döntetlent ( Szolnoki MÁV FC, Kaposvári Rákóczi FC, DEAC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC, PMFC) és nyolc vereséget (Szentlőrinc, BFC Siófok, FC Ajka, PMFC, Nyíregyházi Spartacus FC, WKW ETO FC Győr, Aqvital FC Csákvár, Szentlőrinc) könyvelhet el, így akár még a feljutás nélkül is nagyon szép évet zárhatnak.

A mai találkozó szintén élet-halál harc a Kolorcity Kazincbarcika SC-nek, hiszen mi ma is a bentmaradásért játszunk. A múlt heti Szolnoki MÁV FC elleni döntetlennel ugyan egy helyet sikerült előre lépnünk a tabellán azonban ez még mindig csak a szintén kiesést jelentő, tizennyolcadik pozíció volt. A mai nehéz mérkőzésen egy esetleges barcikai győzelmet és az eredmények szerencsés alakulását követően tovább csökkenthetnénk lemaradásunkat és a jövő heti Szeged elleni záró fordulóban akár még bentmaradásunkat is biztosítani tudnánk.

A mérkőzésen a koronavírus ellen védett személy, valamint annak felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt! A koronavírus elleni védettségét (védettségi igazolvány felmutatásával) vagy az életkorát (személyi igazolvány felmutatásával) igazolnia kell az adott személynek. Azon szurkolóink, akik védettség hiányában, vagy egyéb okokból kifolyólag nem tudnak kilátogatni a mérkőzésre természetesen ma is élőben követhetik az eseményeket. A Kolor TV a Gyirmót FC Győr elleni találkozót is közvetíti, illetve élő szöveges tudosításunk is elérhető lesz honlapunkon.

 

2021. MÁJUS 09. 17:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - GYIRMÓT FC GYŐR
Mérkőzéssel kapcsolatos információk ITT
Beléptetési információk ITT

 

Ma is teljes fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, tehát  mind a húsz csapat pályára lép. Kilenc mérkőzés kezdődik majd 17:00-kor, illetve a Nyíregyháza Spartacus FC- Vasas FC  találkozón hangzik majd el 20:00-kor a kezdést jelző sípszó. A párosítások a következőek:

2021. május 09.
17:00
DEAC PMFC
2021. május 09.
17:00
SOROKSÁR SC KAPOSVÁRI
RÁKÓCZI FC
2021. május 09.
17:00
DOROGI FC FC AJKA
2021. május 09.
17:00
WKW ETO FC GYŐR SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
2021. május 09.
17:00
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
GYIRMÓT FC GYŐR
2021. május 09.
17:00
BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
SZOLNOKI MÁV FC
2021. május 09.
17:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR BFC SIÓFOK
2021. május 09.
17:00
SZENTLŐRINC DVSC
2021. május 09.
17:00
SZOMBATHELYI 
HALADÁS
BUDAÖRS
2021. május 09. 
20:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
VASAS FC


Ezúttal is kérjük a tisztelt szurkolókat, nézőket a sportszerű magatartásra, a fair play szabályainak maradéktalan betartására! Kérjük, hogy minden rasszista és gyűlöletkeltő kifejezéstől tartózkodjanak és mellőzzék az ellenfelet, a hivatalos szerveket szidalmazó rigmusokat ! Az MLSZ döntése értelmében a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, melyet a klubok a szabályokkal ellentétesen viselkedő szurkolókra hárítanak! Kérjük, ezek használatától tartózkodjanak!


#hajrábarcika

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk