Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Ötödször egymás ellen a Kupában

Ötödször egymás ellen a Kupában

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

MOL MAGYAR KUPA

Ahogy néhány napja már megemlékeztünk róla, bajnokin már sokszor – szám szerint huszonnégy alkalommal – találkoztunk miskolci riválisunkkal, erről ITT írtunk bővebben. Azonban nem csak ott, hanem a kupában is van közös múltunk, az elmúlt negyven évben négyszer is meccselt egymás ellen a Vegyész és a Vasgyár.

Először a Magyar Népköztársaság-kupa 1985/1986-os kiírásában találkoztunk, a legjobb hatvannégy csapat között. A találkozót 1985. augusztus 28-án, egy szerdai napon rendezték Diósgyőrben, ahol a hazai együttes gólnélküli első félidő után végül 2-1-re győzött. A piros-fehéreknek a következő körben az Eger jelentette a végállomást.

A következő (kupa)találkozásra több mint két évtizedet kellett várni, a 2007/2008-as évadban a nyolcaddöntőben oda-visszavágós párharc döntött a nyolc közé jutásról. Az első találkozóra 2007. október 24-én került sor Kazincbarcikán, ahol Binder Ciprián, Simeon Stevica és Elek Ákos vezetésével 3-1-es győzelmet arattak a mieink. A diósgyőri visszavágón hiába próbálkoztak a piros-fehérek, a barcikai továbbjutás nem forgott veszélyben, az 1-1-es döntetlen után 4-2-es összesítéssel jutottunk a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a Budapest Honvéd ellen 6-4-es összesítéssel (2-2; 2-4) búcsúztunk a sorozattól.

Az utolsó találkozónk a már MOL Magyar Kupaként futó 2021/2022-es kiírás 4. fordulójában érkezett el és az első olyan meccse volt a két együttesnek, amelyet már az új Kolorcity Arénában játszottak. A mérkőzés izgalmasan alakult, a 19. percben Székely Krisztián szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, majd szűk tíz perccel később Horváth Zoltán révén egyenlített a DVTK. A szünet előtt Nagy János újra a mieinket juttatta előnyhöz, a hajrában pedig Vladul Stefan kettőre növelte az előnyt, Horváth Zoltán második gólja így már csak a szépítésre volt elég. A 3-2-es győzelemmel a nyolcaddöntőbe jutottunk, ahol a Ceglédet vertük 1-0-ra. A legjobb nyolc között végül a későbbi ezüstérmes Paks jelentette a végállomást, 1-0-ra kaptunk ki a tolnaiaktól.

A Magyar Kupa történetében tehát három párharcból kétszer továbbjutottunk, minden mérkőzést figyelembe véve két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk a sorozat kétszeres győztese ellen.


A történet szeptember 16-án hétfőn folytatódik a Kolorcity Arénában, a Kolorcity Kazincbarcika SC – DVTK meccsen 19 órakor indul útjára a labda.

További híreink

Fejes Ádám Putnokon folytatja kölcsönben

Dátum: 2024. szept 18. 13:04

Saját nevelésű játékosunk az NB3-ban kap lehetőséget

Utánpótlás hírek – Két győzelem, két vereség a hétvégén

Dátum: 2024. szept 18. 11:08

Ezúttal is jó meccseket játszottak utánpótlás csapataink

TÖLTSÜK MEG ÚJRA A KOLORCITY ARÉNÁT HÉTFŐN!

Dátum: 2024. szept 18. 09:11

Megvásárolhatóak a jegyek a Szentlőrinc elleni rangadóra!

Nagy küzdelemben, hosszabbítás után maradtunk alul a Diósgyőrrel szemben

Dátum: 2024. szept 17. 11:41

A rendes játékidőben döntetlent játszottunk az élvonalbeli Diósgyőrrel, ám végül ők jutottak tovább

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk