Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/AJKÁN FOLYTATJUK A BAJNOKSÁGOT

AJKÁN FOLYTATJUK A BAJNOKSÁGOT

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Hétvégén már a tizennegyedik fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában, ami azt jelenti, hogy az idei naptári évben még hétszer lépünk pályára bajnoki mérkőzésen. Ebből egyet vasárnap máris kipipálhatunk, hiszen akkor az Ajka vendégeként bizonyíthatunk.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Vasárnap Ajkán bizonyíthat csapatunk, hiszen a Merkantil Bank Liga tizennegyedik fordulójában a Kiss Károly irányította gárda vendégei leszünk. Csapatunk nem titkolt célja, hogy ezt a túrát mindenképp győzelemmel zárhassa. Az idényt remekül kezdtük, hiszen a békéscsabai botlást leszámítva négy győzelmet könyvelhettünk el. Az ötödik fordulóig bezárólag három-három pontot gyűjtöttünk a Dorog, a Budafok, a Mosonmagyaróvár és a Kozármisleny ellen is. Diósgyőrben sem múlott sokon, hogy döntetlennel záruljon a találkozó, hiszen augusztus végén csak egy gól döntött a hazaiak javára Miskolcon. A megyei rivális után a Csákvár csapatát fogadtuk, mely mérkőzésen szintén mi hagytuk el győztesként a Kolorcity Aréna gyepszőnyegét. Idei nyolcadik bajnoki mérkőzésünket a Nyíregyháza ellen játszottuk, Sényőn nem termett sok babér számunkra, így a válogatott szünetet megelőző utolsó meccsünkön nem tudtuk bajnoki egységeink számát növelni. Az igazán sűrűnek ígérkező októbert hazai pályán nyitottuk, az ETO FC Győr csapatával osztozkodtunk a pontokon, majd egy hétközi forduló keretein belül maradtunk alul a Szombathely ellen. Aztán becsúszott az első hazai vereségünk is, a Siófok hosszú idő után tudott pontokat rabolni Kazincbarcikáról, a tizenkettedik fordulóban Soroksáron is vereséget szenvedtünk, majd a tizenharmadikban múlt héten hazai pályán ikszeltünk a Tiszakécskével. Csapatunk ennek tükrében tehát tizenhárom lejátszott mérkőzést követően öt győzelemmel, két döntetlennel és hat vereséggel a tabella tizenegyedik helyéről várja a hétvégi bajnokit.
Mint ahogy azt fentebb is leírtuk, csapatunk egyértelmű célja a három pont megszerzése az Ajka otthonában. Játékosaink egytől-egyig a győzelemre törekszenek majd, ezt Laczkó Milán mérkőzés előtti nyilatkozatában is megerősítette nekünk:

"Vasárnap délután az Ajka ellen lépünk pályára a bajnokság következő fordulójában. Az Ajkáról tudni kell, hogy évek óta egy stabil NB2-es csapat és az eredményeik is eléggé kiegyensúlyozattak. Most ők is ugyanolyan hullámvölgyben vannak, mint mi, sajnos nekünk sem jönnek mostanában az eredmények, de higyjétek el, ezen dolgozunk. Próbáljuk finomítani a  dolgokat, hogy a csapat minél jobban összecsiszolódjon és ne csak hazai pályán gyűjtögessük a pontokat, hanem már szeretnénk ezt elkezdeni idegenben is. Az előző hetekben nekünk a Magyar Kupa miatt is elég sűrű volt a program, próbáltunk rotálni, frissíteni több - kevesebb sikerrel, így a hétvégi mérkőzés az nagyon fájó. Most azért utazunk Ajkára, hogy mindenféleképpen hazahozzuk a három pontot és megszakadjon az a rossz sorozat, ami idegenben jellemez minket. Hajrá Vegyész!"

FC AJKA

Az Ajka az idei bajnokságban eddig elég hullámzó teljesítményt tudhat magáénak, hiszen a győzelmeket rendre vereségek és döntetlennel zárult találkozók követik. Vasárnapi vendéglátóink négy győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel gyűjtött tizenöt pontjukkal jelenleg a tabella tizennegyedik pozíciójából várják az összecsapást.
Az Ajka a Budafok legyőzésével nyitotta a szezont, amit egy mosonmagyaróvári vereség követett, majd egy gólzáporos mérkőzésen 4-2-es arányban legyőzték a Kozármislenyt, ezután kikaptak a Diósgyőrtől, az ötödik fordulóban pedig a Csákvár ellen gyűjtöttek három pontot. Az egy győzelem-egy vereség sorminta Sényőn szakadt meg, hiszen a Nyíregyháza vendégeként 1-1-es döntetlent játszottak, idei hetedik mérkőzésükön az ETO kerekedett felül rajtuk, Szombathelyen pedig ismét osztozkodtak a bajnoki egységeken. A tizedik fordulóban legyőzték a Siófokot, a tizenegyedikben viszont Halmai Ádám duplájának köszönhetően Soroksáron maradtak a pontok. Az Ajka a Tiszakécskét vendégül látva ikszelt, majd vereséget szenvedett a jó erőket felvonultató Szeged és Pécs csapataitól. Vasárnapi vendéglátóink tehát hozzánk hasonlóan mindenképp bizonyítani akarnak hazai közönségüknek, hiszen az októberben eddig lejátszott négy mérkőzésen egy győzelemmel és egy döntetlennel csupán négy pontot szereztek. 

 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A hazai csapat tájékoztatása szerint az Ajka bajnoki mérkőzéseire a hazai és a vendég belépők ára megegyezik. A normál árú jegy 2000 forintba kerül, a kedvezményes diák, nyugdíjas belépő pedig 1000 forint. A mérkőzést 14 év alatti gyermekek és a hölgyek díjtalanul tekinthetik meg.

 

Az FC Ajka - Kolorcity Kazincbarcika SC találkozót Takács János vezeti majd, asszisztensei Kovács Gábor és Rózsa Dávid lesznek, tartalék játékvezetőként pedig Farkas Tibor lesz jelen.
Honlapunkon a mérkőzés napján rendszerint jelentkezünk élő szöveges tudósítással, de a hazaiak jóvoltából az Ajkai Szó YouTube csatornáján élő streamen is nézhetik azt.
Mindemellett érdemes lesz figyelni a Kolorcity Kazincbarcika SC Facebook oldalát is, hiszen számos izgalmas és érdekes tartalommal készülünk a vasárnapi délutánon. 

Merkantil Bank Liga 14. forduló
2022. OKTÓBER 30. 15:00
FC AJKA - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

 

A TIZENNEGYEDIK FORDULÓ

Mint az ismeretes a Magyar Labdarúgó Szövetség hét elején elfogadta az NB2-es klubok azon kérését, miszerint a magas energiaárak miatt korábbi időpontban kerüljenek megrendezésre az év hátralévő bajnoki mérkőzései. A vasárnapi fordulóban ennek tükrében tehát négy találkozó kezdődik majd 13:00-kor, ötön pedig 15:00-kor hangzik majd el a kezdést jelző sípszó. A hétfői napra ezúttal egy meccs került át, a forduló rangadójaként a listavezető, PMFC 20:00-kor fogadja majd a szintén remek formában lévő, harmadik helyen álló Szegedet. Utóbbit természetesen az M4 Sport élőben közvetíti majd.
Lássuk a tizennegyedik forduló párosításait:

2022. október 30.
13:00
SOROKSÁR SC MTK BUDAPEST
2022. október 30.
13:00
BFC SIÓFOK SZENTLŐRINC
2022. október 30.
13:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
BUDAFOKI MTE
2022. október 30. 
13:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
2022. október 30.
15:00
FC AJKA KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC 
2022. október 30.
15:00
TISZAKÉCSKEI LC GYIRMÓT FC GYŐR
2022. október 30.
17:00
SZOMBATHELYI
HALADÁS
DOROGI FC
2022. október 30.
15:00
ETO FC GYŐR BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2022. október 30.
15:00
DVTK HR-RENT
KOZÁRMISLENY
2022. október 31.
20:00
PMFC SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA

 

Cikk: Szabó Noémi

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk