Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Egyetlen döntetlen, nagyrészt szoros meccsek és egy-két meglepetés az első fordulóban

Egyetlen döntetlen, nagyrészt szoros meccsek és egy-két meglepetés az első fordulóban

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Folytatás és javítási lehetőség vasárnap Mosonmagyaróváron, de addig is tekintsünk át, hogy mi történt a többi pályán, nézzük meg mit alkottak a potenciális riválisok.

 

Ezt összegezve megállapíthatjuk, hogy nagy gólparádét nem hozott ugyan a forduló (9 meccs, 19 gól – 2,11 gól meccsenként), de gólnélküli találkozó sem akadt a nyitányon. A legtöbb gól a győri rangadón született, ahol az ETO 3-2 arányban múlta felül a Gyirmót FC Győrt idegenben. Ugyanitt esett az egyetlen duplázás is – Claudiu-Vasile Bumba, az ETO csatára szerzett két gólt, amivel értelemszerűen a góllövőlistát is vezeti. Egygólos meccsből négy is akadt: a Szeged elleni meccsünkön kívül az újonc BVSC 1-0-ra verte a Haladást a Szőnyi úton; az NB1-ből kiesett Vasas, a forduló másik meglepetését okozva otthon kapott ki a Budafoktól. A Pécs szintén egy góllal tartotta otthon a három pontot következő ellenfelünk, a Mosonmagyaróvár ellen. A baranyaiak egyetlen gólját, egy kitűnően eltalált távoli lövéssel Harsányi István szerezte a 14. percben. Erre egyébként még azért is érdemes figyelmet szentelni, mert a mosonmagyaróvári túra után éppen a pécsiek látogatnak Barcikára.

 

Talán már jelzi az idei bajnokság kiegyenlítettségét, hogy mindössze egyetlen meccsen született egygólosnál nagyobb arányú győzelem. A Nyíregyháza két rutinos játékosa, Nagy Dominik és Géresi Krisztián találatával 2-0 arányban verte a Siófokot, így a piros-kékek a plusz kettes gólkülönbséggel egyedül vezetik a tabellát az első forduló után.

 

A kilenc mérkőzésen nem kevesebb, mint 46 sárga lapot osztottak ki a játékvezetők, ami meccsenként 5,11 (!!!) lapot jelent, azonban kiállítás sehol nem történt. A legtöbb figyelmeztetés a Csákvár – Honvéd (1-2) találkozón történt, itt nyolcszor került elő a sárga kártya. Az Ajka – Soroksár mérkőzésen nem csak a forduló egyetlen döntetlenje (1-1) született, de a sárgákon is ugyanilyen arányban osztoztak, így (papíron legalábbis) ez volt a forduló legsportszerűbb mérkőzése. A mi meccsünk az átlagot hozta, ötször villant a lap Berényi Tamás játékvezető kezében, amin 2-3 arányban osztoztunk a vendégekkel, nem számítva Kapic Bekim asszisztensedző figyelmeztetését, aki a szegedi kispadon kapott lapot reklamálásért.

 

 

A forduló teljes nézőszáma a Nemzeti Sport jegyzőkönyvei alapján nagyságrendileg 12.000 főre tehető, ami átlagosan 1.347 nézőt jelent. A legtöbben – nem meglepő módon – a győri csapatok ötgólos rangadóját látták (4.578), a legkevesebben (600) pedig a Nyíregyháza és a Siófok összecsapására voltak kíváncsiak. Ez esetben azonban nem elhanyagolható tényező, hogy a Szpari - a saját stadionjának építése miatt - Balmazújvárosban fogadta a Balaton-partiakat.

 

 

Az első forduló után a Kolorcity Kazincbarcika csapata a 15. pozícióban áll, de előttünk és utánunk is vannak olyan csapatok, akikkel teljesen azonosak a mutatóink.

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk