Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Honvéd és a Vasas is kikapott, ismét csak egy döntetlen a második körben

A Honvéd és a Vasas is kikapott, ismét csak egy döntetlen a második körben

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az első fordulóhoz hasonlóan a második körben sem volt gólnélküli mérkőzés, viszont ezúttal tízzel több (29) találatot láthattak a stadionokba kilátogató nézők – ez meccsenként 3,22 gólt jelent. A legtöbb gól ezúttal a Szeged és a Vasas fordulatos, izgalmas rangadóján született (4-3). Kevéssel maradt el a Csákvár és a Szombathelyi Haladás csatája (4-2), ahol a hazaiak már 4-0-ra is vezettek, a vasiaknak pedig csak az eredmény kozmetikázására futotta a hajrában.

 

A forduló egyetlen pontosztozkodását ezúttal a Tiszakécske és a Nyíregyháza prezentálta (1-1), míg a gólínséghez két meccs állt közel: a Pécs sorozatban a második 1-0-s győzelmét könyvelte el - ezúttal a Siófok volt az áldozat; illetve a Soroksár is egygólos meccsel nyert a Gyirmót ellen.

 

Több meglepetést is tartogatott a játéknap, mindenképp ide sorolhatjuk a Honvéd vereségét hazai pályán a Kozármisleny ellen (1-2), de valószínűleg kevesen számította a Budafok győzelmére is az Ajka ellen (2-0).

A forduló legnagyobb arányú győzelmét az ETO FC Győr aratta, akik 4-0-ra verték meg az újonc BVSC Zuglót. Utóbbi együttes tétmérkőzésen utoljára 2022. szeptemberében kapott ki (a Magyar Kupában a Kisvárda ellen), míg bajnokin 2022. májusban szenvedték el utolsó vereségüket (a ZTE II ellen). A győriek második győzelmükkel és 7-2-es gólkülönbségükkel vezetik a tabellát, mögöttük három további hat ponttal rajtoló csapat: a Budafok, a Szeged és a Pécs áll. Az ETO adja a góllövőlista első helyezettjét is: Claudiu-Vasile Bumba az első játéknap duplája után a BVSC kapujába is betalált, így egyedüliként vezeti három góllal a mesterlövészek listáját. Itt egyébként Ádám Ferenc hétvégi duplájával jelenleg – hetedmagával – a 2. helyen áll.


Halványan javult a figyelmeztetések száma a második fordulóra, hiszen 46 helyett ezúttal „csak” 44 sárga kártyát mutattak fel a játékvezetők, ez meccsenként 4,89-es átlag. Ugyanakkor ezúttal egyszer már villant a piros is; Szivacski Donát, a Vasas védője számára a szegedi vendégjáték a 87. percben ily módon ért véget. A piros mellett ezen a meccsen nyolcszor került elő a sárga lap is, így nem csak a gólokkal, de a kemény játékkal sem spóroltak Szegeden a játékosok. A legcsendesebb mederben - ilyen szempontból - az ETO – BVSC, valamint a Tiszakécske – Nyíregyháza találkozók csordogáltak, ezeken a helyszíneken mindössze 2-2 figyelmeztetéssel éltek a játékvezetők.

A nézőszámok is az első körnél valamelyest gyengébben alakultak, a teljes fordulót a Nemzeti Sport jegyzőkönyveinek tanúsága szerint 10.609 fő tekintette meg a helyszínen. A legnépszerűbb meccs a Honvéd és a Kozármisleny találkozója volt, a Bozsik Stadionban 3.709 fő szurkolt, a legkevesebben (300) a Haladás csákvári vendégjátékára voltak kíváncsiak.

 

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

VASAS FC

4-3

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

0-3

BUDAPEST HONVÉD

HR-RENT KOZÁRMISLENY

1-2

BUDAFOKI MTE

FC AJKA

2-0

SOROKSÁR SC

GYIRMÓT FC GYŐR

1-0

ETO FC GYŐR

BVSC-ZUGLÓ

4-0

AQVITAL FC CSÁKVÁR

SZOMBATHELYI HALADÁS

4-2

TISZAKÉCSKEI LC

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

1-1

BFC SIÓFOK

PMFC

0-1

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk