Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Gyors második félidei gólváltás és döntetlen a Siófok ellen

Gyors második félidei gólváltás és döntetlen a Siófok ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Mindössze két nap pihenő után újra pályára léptek a csapatok az NB2 negyedik fordulójában. A rövid pihenő változtatásokra is sarkallta a vezetőedzőket, Csábi József egy, a Siófok mestere, Dragan Vukmir három helyen változtatott a vasárnapi kezdőcsapatukhoz képest. A Barcika kezdőjében Kurdics Levente Pekár Lászlóval cserélt helyet. A vendégeknél Tóth Tamás, László Dávid és Nagy Richárd kaptak pihenőt, a helyükre Dénes Csanád Viktor, Girsik Áron-Róbert és Menyhárt Zsombor kerültek be.

 

A játék néhány perc után felpörgött, mindkét csapat próbált helyzetbe kerülni, de igazán egyiknek sem sikerült. Több veszélyesnek tűnő lehetőség is adódott, de egyik kapusnak sem kellett igazán nagy bravúrt bemutatnia; talán Szabó Balázs lövését leszámítva, amikor Winter Dánielnek vetődve kellett védenie. A Siófok kétszer is labdát tudott szerezni a barcikai térfélen, de a védelem jól zárt, így a vendégek nem tudták kihasználni a hibákat.

A félidőben Csábi József cserére szánta el magát: Süttő Attila helyére Kotula Máté érkezett. A második játékrész elején aztán felpörögtek az események is.

A 49. percben Heil Valter buktatásáért – jogos - tizenegyest fújt be Lovas László játékvezető.

 

 

 

Az ítéletet pedig Ádám Ferenc kíméletlenül hajtotta végre, a jobb alsóba lőtt, megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak.

 

 

Ezt követően mintha minket zavart volna meg kissé a lőtt gól, a Siófok pedig elkezdett támadni, Varjas Zoltán lövése már jelezte a veszélyt, de kaput nem tudott találni.

Az 53. percben aztán érdekes jelenetsor végén mégis egyenlítettek a vendégek. A bal szélről próbálták laposan kapu elé játszani a labdát, amely egy blokkoló lábon magasra felpörgött, s az épp a gólvonal elé zuhanó játékszer Tóth Balázs kapusról a hálóba pattant. Hogy ennek a mozzanatnak köze volt-e a kapust közvetlenül közrefogó és fizikailag is minimum érintő három siófoki játékosnak, arról nem egyezett a közönség és a játékvezető véleménye. Azonban utóbbié számít, aki nem látott kapustámadást, így egyenlített a Siófok.

 

A folytatásban nem hagyott alább az iram, viszont a színvonal sem nőtt a játékosok fáradásával, hiába cserélt többször is mindkét vezetőedző. A győzelemhez a Kazincbarcika állt közelebb, a 73. percben például szinte megismétlődött a vendégek gólja előtti jelenet a siófoki kapu előtt is, viszont Winternek több szerencséje volt, a labda végül a „ketrec” mellé pattant.

A barcikai helyzetek között a Balaton-partiak egy-két veszélyes kontrát vezettek, de a befejezés közelébe nem tudtak eljutni, így maradt az 1-1-es döntetlen és a pontosztozkodás.

 

 

Folytatás a Vasas otthonában, augusztus 19-én szombaton, 19 órától!

 


JEGYZŐKÖNYV

KAZINCBARCIKA SC–BFC SIÓFOK 1–1 (0–0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 500 néző

Vezette: Lovas László (Belicza Bence, Vrbovszki Pál)

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Ternován (Székely K. 75’), Szekszárdi M., Heil – Papp M. – Csilus T., Ádám, Szabó B. (Kártik 68’), Süttő (Kotula M. a szünetben) – Pinte (Gyurkó, 82’), Pekár (Kurdics 68’).

Vezetőedző: Csábi József

BFC SIÓFOK

Winter – Vágó, Vékony, Debreceni – Polényi, Varjas, Kitl M., Girsik (Major 63’), Böndi (Szedlár 88’) – Dénes (Nagy-Kolozsvári 80’), Menyhárt Zs. (László, 63’). Vezetőedző: Vukmir Dragan

 

Gólszerző: Ádám (11–esből, 1–0) a 49., illetve Tóth B. (öngól, 1–1) az 53. percben.

 


MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Nyílt, változatos és jó iramú mérkőzést játszottunk, mindkét csapat győzelemre játszott, a színvonal nem volt túlzottan magas, de ez betudható a tét nagyságának. Reálisabb ez a döntetlen, mint a vasárnapi, Pécs elleni, de összességében nem vagyok elégedett az eredménnyel és a mutatott játékkal sem, mert győzni szerettünk volna.

 

Vukmir Dragan, a BFC Siófok vezetőedzője

 

Mindkét csapat felvállalta a bátor támadó játékot és győzelemre tört. Az első félidőben mi teljesítettünk jobban, de nem rúgtunk kapura. A szünet után a Barcika diktálta a tempót, kapaszkodni kellett, hogy javítsunk az eredményen. Úgy érzem, reális eredmény a döntetlen.

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk