Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Botlott a Budafok, dobogón a Kozármisleny

Botlott a Budafok, dobogón a Kozármisleny

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A vasárnapi játéknap gólparádéját, hat gólt hozott a Mosonmagyaróvár és a BVSC, azaz a két „legrosszabb” formában lévő együttes csatája, ahol rendkívül fordulatos meccsen 3-3-as döntetlen született.

Ezen a rangadón kívül egy döntetlen született még, amit a PMFC és következő ellenfelünk, a Gyirmót játszott. Akinek a döntetlenről és a Pécsről a 0-0 jut az eszébe, az nem téved, valóban ennyi lett az eredmény, így Weitner Ádám csapata immár hat mérkőzés, azaz hosszabbításokkal nem számolva 540 perc óta nem szenvedett vereséget. Ha már kapott gólok; négy együttes maradt a tabellán, amelyek meccsenként átlagosan egynél kevesebb gólt kaptak: a Pécs (0) mellett a Budafok (3), a Nyíregyháza (5) és a Kolorcity Kazincbarcika (4)!

A forduló legnagyobb különbségű meccsét a Vasas hozta össze, 4-0-ra verték a Siófokot Desits Szilárd tanítványai. Ezzel szemben szoros meccseket játszottak az élmezőny csapatai egymás ellen: a Kozármisleny Budafokon, a Nyíregyháza Soroksáron aratott egyaránt 2-1-es győzelmet.

Meglepetés született Szegeden, ahonnan a Csákvár vitte haza a három pontot egy 2-0-s győzelemmel. Bejött viszont a papírforma Győrött, ahol az ETO a Tiszakécskét verte, szintén 2-0-ra.

A hétfői tévés rangadón két feljutásban reménykedő, de a középmezőnyben vitézkedő patinás csapat mérkőzött meg: a Haladás némi meglepetésre 2-1-re nyert a Honvéd ellen Kispesten, ezzel pontszámban be is érték a fővárosi piros-feketéket.


A tabella élén a fordulót követően ismét az ETO FC Győr áll, visszaelőzve a Budafok csapatát. Mögöttük - némi meglepetésre - a rangadót nyerő Kozármisleny kapaszkodik. A táblázat alján a Siófok, a BVSC-Zugló, a Gyirmót és a Mosonmagyaróvár állnak, utóbbi kettő még nyeretlen a szezonban. A Kolorcity Kazincbarcika 7-4-es gólkülönbséggel és immár ötmeccses veretlenségi sorozattal a 8. pozíciót foglalja el.


A forduló, a maga 24 góljával (meccsenként 2,7) nagyjából hozta az eddigi átlagot (2,5). A mesterlövészek versenyében ismét holtverseny van az élen, hiszen a győri Claudiu Bumba újra betalált, így utolérte a szintén négygólos nyíregyházi Nagy Dominikot.


Ami a figyelmeztetéseket illeti, negyvennégyszer mutattak fel a meccsek játékvezetői sárga lapot és háromszor pirosat – utóbbi rekord ebben a szezonban. A papíron legkeményebb meccseket a Vasas és a Siófok, valamint a Soroksár és a Nyíregyháza játszották egymással. Ezeken nyolc-nyolc lapot osztottak ki, ebből az utóbbin az egyik lap piros volt.

Csendesebb mederben teltek – ilyen szempontból legalábbis – a Mosonmagyaróvár BVSC, valamint a ETO FC – Tiszakécske találkozók a maguk három-három sárgájával. 

Az egyéni mérlegekről: hárman állnak négy-négy figyelmeztetéssel hat kör után: Benczenleitner Barna a Honvédból, Toma György a Nyíregyházából, valamint a kazincbarcikai Csilus Tamás. Nekik a hétvégén már érdemes figyelniük, hiszen a következő lap eltiltást jelenthet számukra.


A forduló kilenc mérkőzését összesen 10.607 néző tekintette meg a helyszínen. A legtöbben (3.119 fő) a hétfő esti Honvéd – Haladás találkozót, a legkevesebben (350) a Soroksár – Nyíregyháza meccset látták élőben.


A 6. forduló eredménysora:

 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

BVSC-ZUGLÓ

3-3

BUDAFOKI MTE

HR-RENT KOZÁRMISLENY

1-2

SOROKSÁR SC

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

1-2

VASAS FC

BFC SIÓFOK

4-0

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

FC AJKA

1-0

PMFC

GYIRMÓT FC GYŐR

0-0

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

AQVITAL FC CSÁKVÁR

0-2

ETO FC GYŐR

TISZAKÉCSKEI LC

2-0

BUDAPEST HONVÉD

SZOMBATHELYI HALADÁS

1-2


A góllövőlista állása:

 

1.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

4 gól

1.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

4

3.

Ádám Ferenc

Kolorcity Kazincbarcika SC

3

3.

Borvető Áron

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

3

3.

Takács Tamás

Credobus Mosonmagyaróvár

3

3.

Vajda Roland

HR-Rent Kozármisleny

3

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk