Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szűk három óra múlva a BVSC-Zugló ellen lépünk pályára

Szűk három óra múlva a BVSC-Zugló ellen lépünk pályára

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Papíron nagy pihenővel, a gyakorlatban ugyanolyan intenzitású edzésekkel, egy Magyar Kupa és egy felkészülési mérkőzéssel telt el a Kolorcity Kazincbarcika NB2-es csapatának három hetes válogatott szünete.

A mai találkozót megelőzően hét fordulón vagyunk túl a Merkantil Bank Ligában, s a tizennyolc csapatos bajnokság 10. helyén állunk. Pontjaink száma tíz, ami két győzelmet, négy döntetlent és egy vereséget takar; kilenc rúgott és hat kapott góllal. Előttünk két szintén tíz pontos csapat található (Budapest Honvéd, Soroksár), mögöttünk pedig lőtávon belül a kilenc pontos Csákvár (hozzájuk utazunk szerdán), illetve két nyolc egységgel rendelkező csapat, a Tiszakécske és a Haladás.

Lehet némi hiányérzetünk a pontok számát tekintve, hiszen az x-es meccsek között azért bőven akad olyan, amiben több volt…, de ne legyünk elégedetlenek, masszív, szervezett és rendkívül jól küzdő csapatunk van, s ez sok helyzetben átsegíthet minket a nehézségeken.


Ami a végleges keretünket illeti, még az átigazolási szezon végén megérkezett a várva-várt csatár Nico személyében, aki robosztus testfelépítésével és egyéb extra képességeivel jó alapja, kiegészítője lesz a támadó szekciónak. Megyeri Gábor a Kozármisleny csapatához került kölcsönbe, majd szabadon igazolhatóként a múlt héten érkezett vissza hozzánk Bencze Antal. Emellett Dóra Donát és Boros Zsombor játékjoga is visszakerült anyaegyesületéhez. Sokan feltették a kérdést a változásokat illetően, a külvilág felé annyi publikus ebből, hogy mindez egységben nézve a csapatot, annak tagjait, az öltözőt; a szakmai, emberi és egyéb körülményeket, illetve az érintett játékosok egyéni lehetőségeit egy felelős és átgondolt döntés volt. A többi a klub és a csapat belső ügye, e vonatkozásban más információt nem kívánunk megosztani, főként mivel nincs semmi „titok” az igazolások körül.

Sajnos hosszabb ideig nem számíthat Csábi József Fejes Ádámra, akinek térdét a héten megműtötték, erről jövő héten részletesen is szólunk.

Illetve szintén nem játszik ma Csilus Tamás, aki a Gyirmót ellen begyűjtötte 5. sárga lapját, így ma a lelátóról nézi a srácokat.


A keret a héten már teljes egészében a mai feladatra, a BVSC-Zugló elleni mérkőzésre, és a három pont itthon tartására koncentrált. Az edzések mellett egy-két extra dolog is történt a srácokkal (csapatfotózás, közös edzés a Bánhorvátival, vizsga edzés), melyet jó hangulatban és kiváló egységben csináltak végig.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője:

 

A legutóbbi bajnoki mérkőzésünk óta eltelt időt igyekeztünk hasznosan, eltölteni, olyan elemeket és dolgokat gyakoroltunk, amin változtatni, jobbítani szerettem volna.

Diósgyőri edzőmérkőzésünk nagyon hasznos volt: egy remek csapat otthonában a 83. percig vezettünk, s végül döntetlennel zártunk. Köszönet a DVTK-nak a lehetőségért, jó erőmérő és meccs volt.

A múlt hétvégi kupatalálkozón, 2-0-val kivívtuk a továbbjutást, de a mérkőzés és az utazás komoly terhelés volt a csapatnak, annak ellenére, hogy papíron NB3-as csapattal játszottunk.

Örülök, hogy a hajrában szép gólokat szereztünk és hogy cseréink ,,jól sültek el", aki beállt, az nagyon sokat hozzá tudott tenni a meccshez. A frissítéseknek mindig ez a céljuk; minden egyes játékos nagyon fontos láncszeme a csapatnak, akkor is, ha kezd és akkor is, ha csereként nevezzük az adott mérkőzésre. S egy-egy ilyen jól alakú csere ezt a tényt jól bizonyítja, még akkor is, ha nem alakul mindig ennyire pozitívan egy-egy váltás.

Ezek az események jó érzésekkel tölthetnek el bennünket, és maga az a tény, hogy a bajnokságban hat forduló, mintegy két hónap óta veretlenek vagyunk. Jó irányba tartunk, de az eredményekért minden nap meg kell küzdeni, azért, hogy ezt a sorozatot minél tovább kitoljuk. Többször hangsúlyoztam már, a jelenlegi bajnokságban sok a hasonló tudású csapat, nincs két egyforma meccs, s az adott mérkőzésen apró dolgok döntenek. A BVSC csak részben az a csapat, amelyik tavaly veretlenül megnyerte az NB3 Keleti csoportját. A nyáron élvonalat is megjárt, rutinos és jól ismert játékosokkal erősítettek, Hidi Patrik, Nikola Mitrovics és Paulo Vinícius is a játékosuk lett. Az ő tapasztalatuk sokat számít abban, hogy meg van a fiatalok-rutinosak egyvelege. Egy érdekes csapatról beszélhetünk, amelynél jómagam nem értékelném alul az eddigi szereplést, nemrég edzőt is váltottak, elköszöntek Urbán Flóriántól, s a mögöttünk álló héten kinevezték a korábbi asszisztensedzőt. Éppen ezért egy „nagyon veszélyes meccsre számítok”, nagyon okosan kell megcsinálni azt, amit eltervezünk, amivel készülünk.


Szeretettel várunk mindenkit 17 órakor a Kolorcity Arénába!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk