Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Döntetlen a szakadó esőben, egy pontot elvitt a BVSC-Zugló

Döntetlen a szakadó esőben, egy pontot elvitt a BVSC-Zugló

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A találkozó elejétől kezdve igyekezett a Kazincbarcika dominálni az újonc ellen, azonban az első tíz percben igazán nagy helyzet nem alakult ki részben apró pontatlanságok, részben a vendégek kiválóan működő les-csapdája miatt.

A 12. percben aztán szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit Hidi Patrik elé gurítottak le, aki huszonöt méterről óriási bombagólt varázsolt a bal felső sarokba, Tóth Balázs tehetetlen volt.

Első lövésükből tehát vezetést szereztek a vendégek és a gól az ő önbizalmukat növelte meg, beletelt néhány percbe, amíg a hazai csapat összekapta magát. Utána azonban minden úgy ment tovább, mint a gólt előtt, hazai mezőnyfölény, kevés helyzettel.

Ezen változtatott aztán szűk félóra elteltével egy gyors kontra, melynek során Pekár László ugrott ki egyedül a zuglói térfélen, Király Ákos kétségbeesetten fautolta, amiért Horváth Tibor játékvezető sárga lapot mutatott fel neki. Ennek láthatóan örültek a vendégek, hiszen aligha lehetett vitatni az egyértelmű gólhelyzetet, amit Király utolsó védőként állított meg szabálytalanul.  A hazai kispad és közönség egyértelmű azonnali pirosat reklamált, hiába.

A sors fintora, hogy a megítélt szabadrúgást Kurdics Levente beívelte a kapu elé, ahol Király ismét szabálytalankodott – ezúttal Papp Milánt húzta le a földre –, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető (a sárga lap ezúttal elmaradt, így Király továbbra is a pályán maradhatott). A megítélt büntetőt Pekár magabiztosan értékesítette, így a csapatok döntetlennel vonultak szünetre.

 

 

A második félidőből tíz perc telt el, amikor egy párperces barcikai rövidzárlatot kihasználva ismét előnybe került a BVSC. Egy szöglet után Mucsányi Márk egy lepattanóból került ziccerbe és nem is hibázott. A gól után Csábi József azonnal kettőt cserélt, beküldte Ádám Ferencet és Pinte Patrikot.

A cserék meg is tették hatásukat, a Barcika ritmust váltott és elszántan támadott az egyenlítésért. Ez végül a 77. percben jött össze, épp a két csere közreműködésével: Ádám szögletét Pinte az ötös sarkáról szép mozdulattal a jobb hosszúba csúsztatta.

A hátralévő negyedórában mindent latba vetve támadott a hazai csapat a győzelemért. Több nagy helyzetet is sikerült kialakítani, de vagy a szerencse (és egy jó ütemben érkező csapattárs) hiányzott a veszélyes beadásoknál, vagy Csenterics Adrián kapus védett bravúrosan, így maradt a 2-2 és a pontosztozkodás.

 

 

JEGYZŐKÖNYV

KOLORCITY KAZINCBARCIKA–BVSC-ZUGLÓ   2–2 (1–1)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna

Vezette: Horváth Tibor (ifj. Varga Gábor, Szilágyi Norbert)

Gólszerzők: Pekár 32’ (b), Pinte 77’, ill. Hidi 12’, Mucsányi 56’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Ternován (Székely K. 88’), Szemere, Heil, Papp M., Kotula M. – Pekár (Ádám F. 58’), Kártik, Szabó B. (CsatárI 46’) – Kurdics (Pinte 58’), Morínigo (Csilus Á. 80’).

Vezetőedző: Csábi József

 

BVSC-ZUGLÓ

Csenterics – Tóth K., Hesz, Benkő-Bíró, Király Á. – Hidi P. – Mucsányi (Kelemen 68’), Mitrovics, Gergely P., Szilágyi M. (Nagy J. 84’) – Mészáros A. (Horváth R. 79’).

Vezetőedző: Kincses Ádám


MESTERMÉRLEG

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője

Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, bár tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Javítani akartuk a hazai mérlegünket, de nehéz volt, hogy egy jól eltalált lövéssel vezetést szereztek a vendégek és mennünk kellett az eredmény után. Visszajöttünk a meccsbe, a végén nyerhettünk is volna, de nem sikerült, az viszont pozitívum, hogy július 30-a óta veretlenek vagyunk. Az első félidő miatt van bennem hiányérzet; hiányzott az élesség, racionálisabban kell futballoznunk, de a csapat erejét mutatja, hogy kétszer is fel tudtunk állni.

 

Kincses Ádám, a BVSC-Zugló vezetőedzője

Nehéz mérkőzésre számítottunk és azt is kaptunk. Győzni jöttünk, pozitív, hogy tudtunk is két gólt szerezni, mégis örülünk a döntetlennek is. 

Ismét sűrű hét elé néz a csapat, hiszen folytatás 27-én - szerdán - Csákváron, 18 órai kezdéssel, majd vasárnap újra hazai pályán, amikor a Kozármislenyt fogadjuk.

 

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk