Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Botlások az élmezőnyben, meglépett az ETO FC és a Nyíregyháza

Botlások az élmezőnyben, meglépett az ETO FC és a Nyíregyháza

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az NB2-es bajnokság 10. fordulójának záró mérkőzésén következő ellenfelünk, a Nyíregyháza Spartacus FC kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott Pécsett. Így a Weitner Ádám vezetőedzőt a hét elején menesztő baranyaiak egy mérkőzésen annyi gólt kaptak, mint amennyit az előző kilenc fordulóban összesen. A Spartacus ezzel a győzelemmel pontszámban ismét beérte az ETO FC Győrt.

A győriek vasárnap Soroksáron arattak 3-1-es győzelmet. Lipcsei Péter csapata ezzel hat mérkőzés óta nyeretlen már, ezalatt ráadásul mindössze egy pontot szereztek, így jelenleg a 13. helyet foglalják el a tabellán.

A táblázat élén 22-22 ponttal tehát a Győr és a Nyíregyháza állnak, mögöttük immár négy ponttal lemaradva tanyázik a Vasas FC, amely 1-1-es döntetlent játszott a Csákvárral; a vendégek a 94. percben egyenlítettek. A 4. helyezett HR-Rent Kozármisleny nem tudott élni a piros-kékek botlásával, hiszen éppen nálunk szenvedtek 1-0 arányú vereséget.

 

Az 5. helyen álló Budafoki MTE is kikapott, őket otthon múlta felül a Szombathelyi Haladás, szintén 1-0 arányban. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata egy hajrában belőtt büntetővel nyert a továbbra is szenvedő, s csak a 12. helyen álló Budapest Honvéd ellen.

Az 1. forduló után ismét idegenben tudott győzni a Tiszakécskei LC, a továbbra is nyeretlen Credobus Mosonmagyaróvárt 2-0-ra verték a Tisza-partiak Erdei Carlo Alex duplájával.

 

Alsóházi rangadót nyert a Gyirmót FC Győr és a BVSC-Zugló is. A gyirmótiak Szegi Vince kései góljával verték otthon a BFC Siófok csapatát, míg a zuglóiak Ajkáról vitték haza a három pontot, itt Szilágyi Máté korai találata döntött. Az ajkaiak a múlt héten menesztették a korábbi sikeredzőt, Jeney Gyulát, a hétvégén megbízott tréner irányított, hétfőn pedig egy régi-új vezetőedző, Schindler Szabolcs személyében bejelentették az új vezetőedzőt. A Vasas második csapatától érkezett szakembernek egy olyan csapatot kell újra kalibrálnia, ami zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el, és a nyeretlen, utolsó Mosonmagyaróvár előtt, a 17. helyen várja a folytatást.

 

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójának eredménysora:

 

GYIRMÓT FC GYŐR

BFC SIÓFOK

1-0

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

TISZAKÉCSKEI LC

0-2

BUDAFOKI MTE

SZOMBATHELYI HALADÁS

0-1

SOROKSÁR SC

ETO FC GYŐR

1-3

FC AJKA

BVSC-ZUGLÓ

0-1

VASAS SC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

1-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

1-0

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

BUDAPEST HONVÉD

1-0

PMFC

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

0-4

 

Ahogy mérkőzés utáni nyilatkozatában vezetőedzőnk, Csábi József is felhívta rá a figyelmet, a fordulóban csak egy döntetlen született, gólnélküli találkozó nem volt. Azonban így is a kilenc meccsen jegyzett tizenhét találat a szezon eddigi leggyengébb góltermése, meccsenként mindössze átlagosan 1,9 alkalommal jutott át (szabályosan) a gólvonalon a labda.

A legtöbb lőtt góllal (24) az ETO FC rendelkezik, a legkevesebbel (4) a PMFC. A legjobb védekező teljesítmény (6 kapott gól) tíz meccs után a Nyíregyháza Spartacus-é, mögöttük holtversenyben áll 8-8 kapott találattal csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC, illetve a Pécs.

 

A góllövőlistát 6-6 találattal a győri Claudiu Bumba és a nyíregyházi Nagy Dominik vezeti, mögöttük 5-5 góllal a szegedi Bíró Bence és az angyalföldi Tóth Milán áll.

 

A góllövőlista állása:

 

1.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

6 gól

1.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

6

3.

Tóth Milán

Vasas FC

5

3.

Bíró Bence

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

5

5.

Kerezsi Zalán

Budapest Honvéd

4

5.

Nagy Zoárd

Aqvital FC Csákvár

4

 


A tíz forduló eddigi kilencven meccsén eddig 405 alkalommal mutattak fel a játékvezetők sárga lapot, ehhez a terméshez a mostani játéknapokon 38 figyelmeztetéssel járultak hozzá a csapatok, ami az átlagot picivel lefelé húzta. A fordulóban két kiállítás is született, tizenhetedik, illetve tizennyolcadik alkalommal vonult idő előtt öltözőbe egy-egy játékos.

A sárga lapok számában még mindig nem érte utol senki – jelenleg sérült – középpályásunkat, Csilus Tamást. Viszont még kétszer senkit sem állítottak ki a szezonban, így tizennyolc labdarúgó rendelkezik egy-egy piros lappal.


A 10. forduló az ötödik legmagasabb nézettséget hozta a szezonban, az nso.hu jegyzőkönyvei szerint 8.514-en követték a helyszínen a meccseket. A legtöbben Szegeden látták a Honvéd elleni hazai győzelmet (3.214 fő), a legkevesebben (300) a Mosonmagyaróvár szezonbeli hetedik vereségét látták.


A 11. forduló programja:

 

2023. OKTÓBER 8.

15:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2023. OKTÓBER 8.

15:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

VASAS SC

2023. OKTÓBER 8.

15:00

AQVITAL FC CSÁKVÁR

FC AJKA

2023. OKTÓBER 8.

15:00

BVSC-ZUGLÓ

GYIRMÓT FC GYŐR

2023. OKTÓBER 8.

15:00

BUDAPEST HONVÉD

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2023. OKTÓBER 8.

15:00

TISZAKÉCSKEI LC

PMFC

2023. OKTÓBER 8.

15:00

BFC SIÓFOK

SOROKSÁR SC

2023. OKTÓBER 8.

17:00

ETO FC GYŐR

BUDAFOKI MTE

2023. OKTÓBER 8.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

 

További híreink

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk