Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Se veretlen, se nyeretlen csapat nincs már

Se veretlen, se nyeretlen csapat nincs már

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A válogatott szünet után újult erővel és a 12. fordulóval folytatták a másodosztályú bajnokságot a csapatok, méghozzá egy meglepetésekkel tarkított fordulóban.

 

Az élvonal ezúttal sűrűbb lett, hiszen a feljutást érő helyen álló csapatok pontokat vesztettek, az utánuk következő páros viszont győzni tudott. Az ETO FC Győr a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában játszott 1-1-es döntetlent, a Nyíregyháza Spartacus FC pedig az Illovszky Rudolf Stadionban szaladt bele egy 3-0-s vereségbe. A Vasas ezzel a győzelemmel négy pontra közelítette meg a szabolcsiakat. Ám a tabellán nem tudott előzni, mert a 3. helyezett HR-Rent Kozármisleny is nyerni tudott, mégpedig az FC Ajka otthonában, szintén 3-0-ra.

 

Az Ajka zsinórban a nyolcadik vereségét szenvedte el ezzel és immár ők a sereghajtók a Merkantil Bank Ligában. Ennek oka az, hogy a Credobus Mosonmagyaróvár viszont megszerezte első győzelmét a szezonban. Az óváriak hazai pályán gyűrték le 2-1-re a Szombathelyi Haladást, méghozzá Papp László 91. percben szerzett góljával.

 

Alsóházi rangadót vívott egymással a BVSC-Zugló és a BFC Siófok. A meccset Mucsányi Márk duplájával a fővárosiak nyerték, amivel megelőzték riválisukat a tabellán és a – még mindig kiesést jelentő – 15. helyen állnak. A középmezőny rangadóját a Gyirmót FC Győr nyerte az Aqvital FC Csákvár ellen 2-1-re, Kovács Milán 91. percben szerzett góljával. Ez volt a Gyirmót negyedik győzelme zsinórban, amivel pontszámban beérték a Csákvárt és a 8. helyen állnak.

 

A forduló maradék két mérkőzésén nem esett gól. A PMFC a Honvéddal játszott gólnélküli döntetlent. A pécsiek ezzel a hatodik 0-0-s végeredményű meccsüket produkálták, vagyis a találkozóik fele ér véget gól nélkül. Ezen felül immár hét mérkőzés óta nem tudtak nyerni, utoljára az Ajkát verték meg még augusztus közepén. A Budafok és a Soroksár sem bírt egymás védelmével. A Budafoknak ez volt a negyedik meccse győzelem nélkül, így a 2. helyről mostanra a 6. pozícióba csúsztak vissza. A középmezőny is alaposan betömörült, az 5. helyezett Szeged és a 14. Tiszakécske között mindössze öt pont a különbség.

 

A 12. forduló eredménysora:

 

 

BVSC-ZUGLÓ

BFC SIÓFOK

2-0

GYIRMÓT FC GYŐR

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

TISZAKÉCSKEI LC

2-2

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

SZOMBATHELYI HALADÁS

2-1

BUDAFOKI MTE

SOROKSÁR SC

0-0

FC AJKA

HR-RENT KOZÁRMISLENY

0-3

VASAS SC

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

3-0

PMFC

BUDAPEST HONVÉD

0-0

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

ETO FC GYŐR

1-1

 


 

A forduló góltermése összességében is szegény volt, négygólos döntetlenünk a Tiszakécske ellen a forduló leggólgazdagabb találkozója lett. Összesen húsz gólt termelt a tizennyolc csapat, ami 2,2-es meccsenkénti átlagot jelent – a szezon eddigi átlaga 2,4 gól/meccs.

Ami a góllövőket illeti, az élmezőnyben új nevet találunk, az Ajka ellen duplázó kozármislenyi Kirchner György személyében. A mislenyi csatár hat góljával megérkezett a második helyre Nagy Dominik és Tóth Milán mellé, valamint Claudiu Bumba mögé.

 

A góllövőlista állása:

 

1.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

7 gól

2.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

6

2.

Tóth Milán

Vasas FC

6

2.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

6

5.

Bíró Bence

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

5

5.

Kerezsi Zalán

Budapest Honvéd

5

 


Érdekesség, hogy zsinórban a harmadik fordulót láthattuk, ahol pontosan 38 sárga lap született. Ez meccsenként 4,22 figyelmeztetést jelent, ami elmarad a teljes szezon átlagától (4,45/meccs). A legtöbb lapot begyűjtő játékosok között is változott az állás, hárman is megérkeztek ötödik sárgájukhoz és ezzel az eltiltáshoz is. A Nyíregyházából Farkas Bendegúz és Toma György „pontozódott ki”, illetve a csákvári Mészáros Dávid is megkapta ötödik figyelmeztetését.

A piros lapokat illetően a kozármislenyi Sági Milán lett úttörő, miután az Ajka elleni meccs 39. percében (már 2-0-s vezetésnél) azonnali piros lappal kiszórták – ő az első játékos az idényben, aki már két pirosat is kapott.

 


Folytatás a hétvégén, csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC a Bozsik Arénába látogat majd 29-én, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

A 13. forduló programja:

 

2023. OKTÓBER 28.

17:00

ETO FC GYŐR

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2023. OKTÓBER 29.

13:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

FC AJKA

2024. OKTÓBER 29.

13:00

AQVITAL FC CSÁKVÁR

BVSC-ZUGLÓ

2025. OKTÓBER 29.

13:00

SOROKSÁR SC

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

2026. OKTÓBER 29.

13:00

BFC SIÓFOK

BUDAFOKI MTE

2027. OKTÓBER 29.

17:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

GYIRMÓT FC GYŐR

2028. OKTÓBER 29.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

PMFC

2029. OKTÓBER 29.

17:00

BUDAPEST HONVÉD

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2030. OKTÓBER 29.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

VASAS SC

 

További híreink

Elindult a jegyértékesítés a győri ETO elleni találkozóra!

Dátum: 2024. máj 08. 14:30

Online és személyesen is lehet belépőt váltani a vasárnapi, nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Harnócz Róbert: csalódott vagyok az eredmény miatt…

Dátum: 2024. máj 07. 17:28

A két gyönyörű Kovács gól (is) kevés volt a három ponthoz.

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk