Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A szív diadala: győzelem a Bozsik Arénában!

A szív diadala: győzelem a Bozsik Arénában!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Nehéz helyzetben készült a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 13. fordulójára. Csábi József vezetőedző nem számíthatott Szabó Balázs, Nicolas Morínigo és Gyurkó Máté játékára a továbbra is lábadozó Fejes Ádám mellett. Keretbe kerülhetett viszont a betegségből felgyógyuló Ternován Patrik és Tóth Balázs, valamint a sérülésből kijövő Csilus Tamás és Pekár László. A Tiszakécske ellen orrtörést szenvedő Kotula Máté speciális maszkot kapott és így szintén leülhetett a kispadra.

 

Az utóbbi játéknapok során alaposan besűrűsödő középmezőnyben kiemelt jelentőséget kapott minden meccs, hiszen a 6. helyezett Budafokot és a 13. helyen álló PMFC-t mindössze három pont választotta el a játéknapot megelőzően. Ezen két csapat között helyezkedett el az egyaránt 16 pontot jegyző Budapest Honvéd és a Kolorcity Kazincbarcika SC is.

 

A találkozó jó iramban kezdődött, egyik csapat sem óvatoskodott. A 6. percben Kocsis Dominik tört be a tizenhatoson belülre a jobb szélről, de tisztán szerelte Papp Milán, majd pár perccel később Süttő Attila alapvonalról, élesen középre lőtt labdáját ütötte ki Dúzs Gellért. A 24. percben Kocsis beadásánál, majd Holman Dávid lövésénél volt résen Tóth Balázs. Később Kártik Bálint, majd egy szép kontra végén Csatári Gergő veszélyeztetett, de az első félidő gól nélkül ért véget.

 

 

 

 

A második játékrész 12. percében szöglethez jutott csapatunk, melyet Süttő Attila tekert veszélyesen a kapu elé, a lecsapódó labda pedig egy védő fejéről csúszott Kártik Bálinthoz, aki villámgyors helyzetfelismeréssel bólintott a jobb alsó sarokba.  

 

(Fotó: Kovács Donát)

 

A vezetés birtokában helyenként bátran kontrázva, máskor hősiesen védekezve pergette le csapatunk a hátralévő bő félórát. Kétségtelen, hogy Tóth Balázs parádés védései is kellettek hozzá, de a Barcika egy bravúros győzelemmel fejezte be a mérkőzést, elhozva a három pontot a Honvéd otthonából.

 

 

Ezzel a győzelemmel a 6. helyre zárkóztunk fel, egyetlen ponttal a Szeged-Csanád Grosics-Akadémia mögé. Folytatás vasárnap 13 órától itthon, a Szombathelyi Haladás ellen. Előtte azonban még vár ránk egy megmérettetés, november elsején – szerdán - a Kozármisleny otthonában játszunk a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában.

 


JEGYZŐKÖNYV

 

BUDAPEST HONVÉD–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC   0–1 (0–0)

Budapest, Bozsik Aréna

Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, Sinkovicz Dániel)

Gólszerző: Kártik B. 57’

 

BUDAPEST HONVÉD

Dúzs – Szabó A. (Kovács N. 64’), Pekár I. (Kocsis G. 90’), Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Adorján (Kerezsi 64’), Nyitrai B. (Bocskay B. a szünetben) – Kocsis D., Holman, Lőrinczy – Bobál G.

Vezetőedző: Pinezits Máté

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Szekszárdi M., Heil, Papp M. – Székely K. (Szemere B. 83’), Ternován (Pekár L. 65’), Kártik, Csatári, Süttő (Kotula M. 83’) – Pinte, Kurdics (Szekszárdi T. 76’).

Vezetőedző: Csábi József

 


MESTERMÉRLEG

 

Pinezits Máté, a Budapest Honvéd vezetőedzője

Felborult a pálya, akkora fölényben voltunk, az ellenfél egy rögzített helyzetből mégis elvitte a három pontot, gratulálok nekik a győzelemhez!

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Nálam okosabb emberek mondták: a győzelmet nem kell megmagyarázni. Különleges mérkőzés volt ez számomra. Ilyenkor boldogok vagyunk, nagy melót tettünk bele. Némi szerencsével, de sikerült nyernünk Kispesten, ami nagy dolog, mert egy jó játékosállománnyal rendelkező, jó és kezdeményező focit játszó Honvédot vertünk meg. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nagyot harcoltunk. Több sebből véreztünk az elmúlt hetekben, ez szűkítette a lehetőségeinket. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a Honvédnak!

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk