Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hamarosan féltávnál

Hamarosan féltávnál

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A lejátszott tizenöt forduló után a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata a 9. helyen áll négy győzelemmel, nyolc döntetlennel és három vereséggel, húsz megszerzett ponttal. Csapatunk mindhárom vesztes mérkőzését a tabella első öt helyén álló csapat ellen szenvedte el (Szeged, Nyíregyháza, ETO FC Győr). A három vereségnél kevesebbet csak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia (1), továbbá a feljutó helyeken álló Nyíregyháza Spartacus (1) és ETO FC Győr (2) szenvedett el.

 

Utóbbi két együttes 35 és 34 megszerzett ponttal vezetik a tabellát, a 2. helyen álló szabolcsiak előnye hat pont a 3. helyen álló Vasas FC és a HR-Rent Kozármisleny előtt. A táblázat alján a Credobus Mosonmagyaróvár, az FC Ajka, a BFC Siófok és a Tiszakécskei LC állnak, jelenleg a négy kieső helyen ők osztoznak.

 

A gólokat tekintve az eddig lejátszott 135 mérkőzésen 324 találat született, azaz meccsenként átlagosan 2,4-szer ünnepelhettek az aktuális gólszerzők (kivétel, ha épp öngól volt az adott találat). Az előző szezonhoz viszonyítva ez visszaesés, a még húsz csapatos tavalyi Merkantil Bank Ligában tizenöt fordulót követően 2,75 gól/meccs átlagot regisztrálhattunk.

 

A legtöbb gólt (36) az ETO FC Győr szerezte eddig, őket eggyel lemaradva követi a Vasas FC. A legkevesebb találatot a PMFC jegyzi, a baranyaiak mindössze ötször találtak be ellenfeleik kapujába, ami meccsenként 0,33-as (!) átlagot jelent. A pécsiek rendkívüli mérlegéhez tartozik, hogy kapott gólokból is náluk jelentkezik a legkisebb szám, kilencszer kapituláltak. A mieink a lőtt gólok táblázatán a 7. helyet foglalják el 17 találattal, míg a kapott gólokat tekintve a 6. helyen állunk, 15-ször voltak eredményesek ellenünk aktuális ellenfeleink.

 

A házi góllövőlistánk is változott az utolsó válogatott szünet után, Pinte Patrik négy góllal átvette a vezetést, őt Ádám Ferenc követi három találattal. Kétszer örülhettünk Szekszárdi Milán, Papp Milán és Pekár László góljainak. Egy-egy találattal rendelkezik Kártik Bálint, Kotula Máté és Székely Krisztián.

 

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA

1

Pinte Patrik

4 gól

2

Ádám Ferenc

3

3

Szekszárdi Milán

2

3

Pekár László

2

5

Papp Milán

2

 

Ami a játszott perceket illeti, csapatkapitányunk, Heil Valter a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzésen megsérült, s ezért a szünetben le kellett őt cserélnie Csábi Józsefnek. Ezzel az addig minden percet a pályán töltő védőnk sorozata megszakadt, s egy félidőt kihagyni kényszerült. Szerencsére többet nem, hiszen az ETO ellen már ismét a kezdőbe kerülhetett. Így 1.305 játszott perccel a második helyre szorult az erre vonatkozó tabellán Papp Milán mögött. Őt kétszer cserélték le a szezonban, de 1.311 perccel immár az övé a legtöbb „meló” a csapatban. A harmadik helyet Pinte Patrik foglalja el 1.265 perccel. A keretben összesen huszonöt játékos kapott eddig lehetőséget, közülük a két legtöbbet foglalkoztatott, azaz Heil Valter és Papp Milán mondhatja el magáról, hogy valamennyi találkozón a kezdőbe nevezte őket Csábi József vezetőedző.

 

Játszott percek

Papp Milán

1.311

Heil Valter

1.305

Pinte Patrik

1.265

Szekszárdi Milán

1.221

Ternován Patrik

1.157

Tóth Balázs

1.080

Kártik Bálint

879

Csatári Gergő

864

Kurdics Levente

849

Kotula Máté

756

Csilus Tamás

662

Pekár László

620

Süttő Attila

615

Ádám Ferenc

555

Szabó Balázs

544

Székely Krisztián

290

Bánhegyi Bogdán

270

Szemere Balázs

200

Jurek Gábor

132

Nicolas Morínigo

125

Gyurkó Máté

69

Ferencsik Bálint

26

Csilus Ádám

23

Szekszárdi Tamás

14

Fejes Ádám

8

 

Ez a helyzet tehát tizenöt forduló után a Merkantil Bank Ligában. A folytatásban a téli szünet előtt három meccs vár még ránk. November 26-án, azaz most vasárnap 13 órától a Soroksár SC lesz az ellenfelünk, a következő két vasárnapon pedig a Budafoki MTE, illetve a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonába látogatunk majd. Az utóbbi találkozó már előre hozott tavaszi forduló, vagyis 18 meccsel a tarsolyunkban megyünk majd téli szünetre, reméljük jó pozícióban!

CSAK A BARCIKA!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk