Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Minden jó, ha jó a vége!

Minden jó, ha jó a vége!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A sikerekben gazdag válogatott szünetet követően újra a Merkantil Bank Liga vette át a főszerepet. A csapat ezúttal – a sok sérült miatt - nem játszott felkészülési meccset a szünet alatt, de a fiúk gőzerővel készültek a folytatásra. Csábi József vezetőedző helyzetét nehezítette, hogy az eddig stabil kezdőnek számító Ternován Patrik Győrött megkapta ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt nem volt bevethető a Soroksár ellen. A kezdőbe került Székely Krisztián és Süttő Attila is, hiszen Csilus Tamás is kisebb sérülésekkel küzdött az elmúlt időszakban, mint ahogy Kotula Máté is törött orral játszik hetek óta.

 

A csapat kiválóan kezdte a meccset, aktívabban és látványosabban játszottak a mieink, Pekár László kaput elkerülő lövése a 4. percben már jelezte, hogy nem lesz könnyű dolga vendégeinknek. A 7. percben aztán ismét szépen építettünk egy támadást: Kurdics Levente tisztán kapta meg a labdát huszonnégy méterre a kaputól, lövésre szánta el magát, kitűnően eltalált balos bombája pedig a kapu bal alsó sarkában kötött ki. 1-0!

 

 

A gól magához térítette a Soroksárt, a vendégek rögtön támadni kezdtek, a 9. percben pedig már egyenlítettek is. Kisebb rövidzárlat keletkezett a védelmünkben, Hajdú Roland ziccerben kapott kiugratást és a kirontó Tóth Balázs mellett a jobb alsóba lőtt. 1-1.

 

Szerencsére ránk is pozitívan hatott a bekapott gól, hiszen öt perccel később újra vezetést szereztünk. Süttő Attila a bal szélen szerzett labdát, alaposan megnézte a legjobb beadás lehetőségeit; végül hajszálpontosan az ötösre érkező Pinte Patrik fejére varázsolta a labdát, aki a játékszert egyenesen a kapuba bólintotta. 2-1.

 

 

A góltermelés ezzel egy időre leállt, ugyanakkor a Soroksár a félidőig folyamatosan próbálkozott, időnként hosszabb időre is a kapu elé szegezték a mieinket. Szűk félóra után Vass Ádám került lövőhelyzetbe, ballal elengedett löketét Tóth védte nagy bravúrral. Tíz perccel később Kaján Norbert került ziccerbe, de szerencsére a vetődő Tóth mellett a kapufát találta telibe.

 

A második félidőre Csábi József kettőt is cserélt, Csilus Tamás és Szemere Balázs érkeztek a pályára, Papp Milán és Pekár László helyére. A csapat pedig nemhogy stabilizálódott az első félidőhöz képest, hanem pár perccel később növelte is előnyét. Egy szép és gyors akció végén ezúttal Kurdics passzolt tökéletes ütemben Pintének, aki lerázta védőjét és ziccerben nem hibázott. 3-1!

 

 

Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan hoztuk le a hátralévő negyven percet, a Soroksár ezután már nem tudott komoly veszélyt okozni a kapunk előtt, sőt több ígéretes kontrát is vezettek játékosaink. Az állás viszont már nem változott, maradt a 3-1 arányú győzelem, s több mint három év után győztük le újra a budapesti sárga-feketéket. A begyűjtött három pontnak köszönhetően csapatunk a tabella 6. helyére lépett fel, amin már a ma esti záró forduló sem fog változtatni.

 

Ezzel sikerrel vettük a 2023-as naptári év utolsó hazai bajnokiját, viszont idegenben még kétszer is követhetjük csapatunkat: előbb a Budafoki MTE, majd a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában lépünk pályára.

 

Legközelebb tehát december 3-án, vasárnap 13 órától a Promontor utcában, a Budafok ellen találkozunk tétmérkőzésen!


JEGYZŐKÖNYV

KOLORCITY KAZINCBACRCIKA SC – SOROKSÁR SC   3–1 (2–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Hanyecz Bence (ifj. Varga Gábor, Dobos Dávid)
Gólszerzők: Kurdics 7’, Pinte 14’, 49’, illetve Hajdú 9’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Székely K. (Kotula M. 70’)., Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Szemere B. a szünetben), Süttő – Csatári (Ádám F. 88’), Kártik, Pekár L. (Csilus T. a szünetben) – Kurdics (Vincze D. 85’), Pinte.
Vezetőedző: Csábi József

 

SOROKSÁR SC
Mergl – Kaján, Valencsik, Kékesi, Pintér D. – Vass Á. (Németh E. 76’), Katona M. (Hegyi P. 84’) – Vogyicska B. (Korozmán 58’), Hajdú R. – Dragóner F. (Sipos Z. 76’), Lovrencsics B.
Vezetőedző: Lipcsei Péter


MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Mindkét csapatot dicséret illeti, mert nem túl ideális körülmények között, a kissé fagyott pályán, csípős hidegben egy jó meccset játszottak. Az első félidőben, már 2-1-nél a Soroksár igazolta a jó hírét, sokat támadtak, mi pedig nem mindig reagáltunk jól. A szünetben ezt megbeszéltük és változtattam is, ami stabilizálta a csapatot; majd meglőttük a harmadik gólunkat, ami után már nem igazán maradt kérdés. Voltak ugyan fordulópontok a meccsen, de jól játszottunk, sikerült, amit elterveztünk, és megérdemelten győztünk. Eninek most örülünk, aztán készülünk becsülettel a hátralévő két idegenbeli meccsre.

 

Lipcsei Péter, a Soroksár SC vezetőedzője

 

Mindenekelőtt gratulálok a Barcikának, megérdemelték a győzelmet, viszont bosszant, hogy a három gólból kettőt ajándékba adtunk nekik. Az első félidőben több lehetőségünk volt, amiket jobban ki kellett volna használni. A 2. félidőben aztán megkaptuk a harmadik gólt, innentől nem volt már meg a kellő potenciál arra, hogy pontot mentsünk, vagy megfordítsuk a meccset. Ilyen a foci, dolgozunk tovább, van még két meccs az év végéig, ezeken próbálunk javítani.

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk