Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kemény kiütések fordulója

Kemény kiütések fordulója

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Kezdjük a forduló záró mérkőzésével, mely tegnap este a Vasas és az ETO FC Győr rangadója volt. A piros-kékek a félidőig 2-0-s vezetésre tettek szert, ám az igazi gála a fordulás után következett, amikor is Desits Szilárd csapata további négy gólt számolt (rá) az ETO FC-re, válasz nélkül. A 6-0 arányú KO nem csak a győri zöld-fehérek eddigi legsúlyosabb veresége lett, de így a tabella éléről is visszacsúsztak.

 

Ez utóbbinak oka, hogy az élmezőny tagjai közül a Nyíregyháza Spartacus és a HR-Rent Kozármisleny is komoly erődemonstrációt tartottak. A Spartacus az Aqvital FC Csákvár otthonában győzött 7-1-re, a Kozármisleny hazai pályán verte a Siófokot 7-0 arányban. A gólok számát tekintve a másik végletet a BVSC-Zugló és a Tiszakécskei LC alsóházi rangadója jelentette, ahol gólnélküli döntetlen született.

 

Az élmezőnyhöz felzárkózó Gyirmót FC Győr szintén döntetlent játszott, a Budapest Honvéd ellen végeztek 1-1-re. Csertői Aurélnak ez volt a második meccse a Honvéd kispadján, az Ajka elleni 1-0-s győzelem után volt csapatát, a Gyirmótot nem tudta legyőzni.

 

Egy-egy találat döntött el két találkozót is. A PMFC 1-0-ra győzte le a Budafoki MTE-t – utóbbi csapatnak ez zsinórban a nyolcadik nyeretlen találkozója volt. A pécsieknek ez volt a hatodik szerzett gólja a szezonban, mellette kilencet kaptak. Ez azt jelenti, hogy tizenhat mérkőzésük alatt összesen esett annyi találat, mint amennyi a Csákvár – Nyíregyháza és a Kozármisleny – Siófok meccseken ebben a fordulóban. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia is 1-0 arányban nyert, méghozzá a Credobus Mosonmagyaróvár otthonában. A szegediek sorozatban tizedik meccsüket vívták meg veretlenül.

 

Rangadót nyert a sokat szenvedett FC Ajka hazai pályán a Szombathelyi Haladás ellen. A vendégek hiába szereztek vezetést az 53. percben, az ajkaiak negyedóra leforgása alatt fordítottak, s a hajrában a harmadik góljukat is meglőtték, így 3-1-re győztek. A szombathelyi zöld-fehérek hat mérkőzés óta nyeretlenek, ezen találkozók alatt mindössze két pontot gyűjtöttek, most a 13. helyre csúsztak vissza a tabellán. Szintén 3-1-re végeztek a mieink, a Kolorcity Kazincbarcika SC az öt meccse veretlen Soroksár SC-t győzte le. Csapatunk ezzel a győzelemmel a tabella 6. helyére kapaszkodott fel.

 

A 16. forduló eredménysora:

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

1-7

BVSC-ZUGLÓ

TISZAKÉCSKEI LC

0-0

GYIRMÓT FC GYŐR

BUDAPEST HONVÉD

1-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

SOROKSÁR SC

3-1

PMFC

BUDAFOKI MTE

1-0

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-1

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BFC SIÓFOK

7-0

FC AJKA

SZOMBATHELYI HALADÁS

3-1

VASAS SC

ETO FC GYŐR

6-0

 


Talán nem meglepő, hogy a három nagy kiütést is hozó forduló gólok számában megdöntötte a szezon eddigi rekordját. Harminchárom találat született (meccsenként átlagosan 3,7) ami öttel több, mint az eddigi rekorder 5. forduló huszonnyolc gólja. Utoljára ennyi gólt átlagban a 2022/2023-as idény 2. fordulója hozott.

 

A szórványos gólzáporok hoztak némi változást a góllövőlista élmezőnyében is. A kozármislenyi Kirchner György tárgyfordulóban szerzett két góljával ellépett az üldözőktől, duplázott és a top 5-ben találta magát a Vasas csatára Novothny Soma, de betalált a szintén „vasasos” Tóth Milán, illetve a nyíregyházi Nagy Dominik is.

Duplázott támadónk, Pinte Patrik is, aki így feljött az élmezőnybe, rajta kívül egyébként még öten szereztek szintén hat-hat gólt. Idén ez volt a második duplázás a mieinknél, korábban Ádám Ferenc a 2. fordulóban, Mosonmagyaróváron talált kétszer a kapuba.

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

11 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

8

3.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

7

3.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

7

3.

Novothny Soma

Vasas FC

7

6.

Pinte Patrik

Kolorcity Kazincbarcika SC

6

 


Ami a figyelmeztetéseket illeti, szintén rekordot döntött a játéknap, hiszen harmincegy sárga lapot osztottak ki a játékvezetők a kilenc meccsen, ami a legkevesebb a szezonban. A meccsenkénti 3,44-es átlagot jelentő termést az előző idény utolsó fordulója múlta alul utoljára, ahol huszonöt figyelmeztetés történt.

 

A nézőszám ezúttal a gólokkal fordított arányosságban alakult. Az nso.hu jegyzőkönyveinek tanúsága szerint 4.621 néző tekintette meg a helyszíneken a meccseket, ami a legkevesebb eddig a szezonban, ami bizonyára nem független a beköszöntő hidegtől sem.

 

A következő, azaz a 17. fordulónak is két játéknapja lesz, a kilencből nyolc találkozót december 3-án vasárnap, egyet pedig másnap, azaz 4-én hétfőn játszanak le. A mieink időben az elsők között lépnek pályára vasárnap 13 órától Budafokon, a forduló zárása pedig a Nyíregyháza és a Kozármisleny rangadója lesz hétfőn.


A 17. forduló programja:

 

2023. DECEMBER 3.

13:00

BUDAFOKI MTE

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. DECEMBER 3.

13:00

SOROKSÁR SC

VASAS SC

2025. DECEMBER 3.

13:00

BFC SIÓFOK

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2026. DECEMBER 3.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

PMFC

2027. DECEMBER 3.

17:00

ETO FC GYŐR

FC AJKA

2028. DECEMBER 3.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

GYIRMÓT FC GYŐR

2029. DECEMBER 3.

17:00

BUDAPEST HONVÉD

BVSC-ZUGLÓ

2030. DECEMBER 3.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2031. DECEMBER 4.

18:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

 

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk