Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Dagonyázás és vereség Budafokon

Dagonyázás és vereség Budafokon

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A mérkőzés megkezdése előtti napokban – az ország nagyrészéhez hasonlóan – szinte folyamatosan eső hullott a Promontor utcai stadionra. Így már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy ez nem a látványos összjátékok és támadásépítések meccse lesz. Ilyen szempontból nem is érte meglepetés a játékosokat és a nézőket, noha a kezdésre az eső elállt és még a nap is kisütött, a csípős hideg, a szinte fagyos talaj és az erős szél továbbra is kemény kihívást jelentett mindkét csapatnak.

A számos sérülés miatt Csábi József igen szűk kerettel számolhatott, mindössze hét játékos tudott a kispadra leülni. Szekszárdi Milán eltiltás, Fejes Ádám, Csilus Ádám, Nicolas Morínigo, Bencze Antal és Székely Krisztián sérülés miatt nem volt bevethető.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a 7. percben Tóth Balázsnak már ziccert kellett védenie, négy perccel később pedig kapusunk is tehetetlen volt már. Vasvári Zoltán ziccerben tört ki és Tóth mellett magabiztosan a jobb alsóba lőtt. A folytatásban is a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, de mindkét csapat nagyon nehezen birkózott a pálya adottságaival. A 28. percben Kurdics Levente a gólvonalról mentett, pár perccel később Gundel-Takács Bencének is dolga akadt Süttő Attilaveszélyes beadása után. 

A félidő hajrájában aztán felpörögtek az események, de sajnos nem a mi óhajainknak megfelelő irányban – Tóth Balázsnak kellett kirontania a tizenhatoson kívülre egy labdára, amit először lábbal próbált tisztázni, majd egy szerencsétlen mozdulattal kézzel is hozzáért, amit Németh Ádám játékvezető azonnali piros lappal büntetett. Emberhátrányba kerültünk, a cserekapus Bánhegyi Bogdán pedig Pekár László helyére érkezett. 

A második félidőben emberhátrányban is derekasan tartotta magát a csapat, de igazán nagy helyzetig nem sikerült eljutni, sőt a kontrákkal egyre veszélyesebbé váltak a vendéglátók. Bánhegyi több védést is bemutatott, de a 88. percben épp egy hárítása után – Szerető Krisztofer lövését védte – Kovács Dávid elé pattant a játékszer, a rutinos támadó pedig látványos emeléssel duplázta meg csapata előnyét.

Másfél perccel a második gól után halvány reménysugár villant fel, hiszen büntetőhöz jutottunk, miután Süttőt Horgosi Donát lerántottaa büntetőterületen belül, ám a sértett tizenegyesét Gundel-Takács kivédte. Így maradt a 2-0-s végeredmény. Az ünnepek előtt egy forduló van még hátra, jövő vasárnap a Szeged-Csanád GrosicsAkadémia csapatához látogatnak a mieink, kezdés 17 órakor. Szurkoljunk Szegeden is együtt a csapatnak, hogy a tökéletesen sikerült múltheti hazai búcsú után idegenben is szépen zárjuk az évet!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!


JEGYZŐKÖNYV

BUDAFOKI MTE – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–0 (1–0)
Budapest, Promontor utcai Stadion
Vezette: Németh Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Zoltán)
Gólszerzők: Vasvári Z. 11’, Kovács 88'.
Kiállítva: Tóth B. 43’

BUDAFOKI MTE
Gundel-Takács – Bíró M., Lorentz, Horgosi D., Kalmár O. – Csonka A., Oláh B. – Kocsis B. (Szerető 78’), Kovács D., Vasvári Z. (Merényi 85’) – Elek B.
Vezetőedző: Erős Gábor

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Ternován (Kotula 78.), Szemere, Heil, Papp M., Süttő – Kártik – Pekár (Bánhegyi 44.), Csatári – Kurdics (Csilus T. 58.), Pinte. 
Vezetőedző: Csábi József

MESTERMÉRLEG

Erős Gábor, a Budafoki MTE vezetőedzője

Itt volt már az ideje, hogy végre újra győzelemnek örülhessünk. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt ez, ezen a talajon futballról nem nagyon lehet beszélni, hiszen a játékosoknak még a mozgás is sokkal inkább nehezükre esik egy ilyen talajon, nemhogy még játszani is rajta. Úgy érzem ugyanakkor, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, motiváltan és agresszívan játszottunk. Számunkra a rossz sorozat után a legfontosabb dolog a győzelem és a három pont volt, szerencsére sikerült megszereznünk. 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Gratulálok a Budafok győzelméhez, az első félidőben sokat tettek érte, többet is mint mi. Az első félidő végén egy véleményes kiállítás megpecsételte a sorsunkat, nem tudtunk emberhátrányban visszajönni a meccsbe. A pálya talajához jobban alkalmazkodó csapat nyert.

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk