Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Rangadón gálázott a Nyíregyháza, újra nyert az Óvár

Rangadón gálázott a Nyíregyháza, újra nyert az Óvár

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A 2023-as naptári év utolsó előtti fordulója – amely az utolsó hivatalos őszi forduló is volt – sok döntetlent és néhány meglepetést is tartogatott, nézzük, mi történt december 3-án és 4-én, a két játéknapon.

 

Időrendben haladva az első három meccs egyikén sajnos a mieink 2-0-s vereséget szenvedtek Budafokon. Ezzel egyidőben két némileg meglepő eredmény is született: az előző fordulóban az ETO FC Győr ellen gálázó Vasas 1-1-es döntetlent játszott Soroksáron (Lovrencsics Balázs a 90. percben egyenlített a hazaiaknál), míg a Credobus Mosonmagyaróvár szezonbeli második győzelmét aratta, Siófokon győztek 3-1-re.

 

A vasárnap délutáni meccsek közül két egygólos találkozó akadt: 1-0-ra győzött következő ellenfelünk, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a PMFC ellen, valamint az ETO FC Győr is, az FC Ajka ellen. A győriek így javítottak a múltheti, Vasas elleni 6-0-s zakó után és a tabella élére is álltak, igaz, csak átmenetileg.

 

A vasárnap délután még három 1-1-es találkozót hozott. A Gyirmót FC Győr a Szombathelyi Haladás otthonában ikszelt – a gyirmóti Kovács Milán a 89. percben egyenlített. A Bozsik Arénában a BVSC-Zugló ért el kishíján bravúrt, Tóth Levente góljával a 3. perctől a 82-ig vezettek, ekkor egyenlített Kerezsi Zalán. A Tiszakécske Torvund Alexander találatával majdnem megszakította hatmeccses nyeretlenségi sorozatát, de a csákvári Nagy Zoárd a 91. percben egalizált, így lett ennek a csatának is 1-1 a végeredménye.

 

A hétfő esti rangadón két olyan csapat találkozott, amely az ezt megelőző körben egyaránt egy-egy hetest hintett aktuális ellenfelének (Csákvár – Nyíregyháza 1-7; Kozármisleny – Siófok 7-0). A várt gólparádé most sem maradt el, de ezúttal sem volt kiegyenlített az elosztás. A nyíregyháziak már az 1. percben vezetést szereztek, amit szűk félóra után a Misleny egy öngóllal még ki tudott egyenlíteni. A piros-kékek nem jöttek zavarba, négy perccel később újra vezettek, félidőben már 3-1 állt az eredményjelzőn, a második játékrészben pedig még kettőt rászámoltak Aczél Zoltán csapatára, amely az október elseje – azaz a Kazincbarcikán elszenvedett 1-0-s vereség – óta most először talált legyőzőre.

 

A 17. forduló eredménysora:

 

BUDAFOKI MTE

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2-0

SOROKSÁR SC

VASAS SC

1-1

BFC SIÓFOK

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

1-3

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

PMFC

1-0

ETO FC GYŐR

FC AJKA

1-0

SZOMBATHELYI HALADÁS

GYIRMÓT FC GYŐR

1-1

BUDAPEST HONVÉD

BVSC-ZUGLÓ

1-1

TISZAKÉCSKEI LC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

1-1

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

5-1

 

A tabellán így a Spartacus visszavette a vezetést, két pont az előnyük az ETO FC Győrrel szemben. E két csapat már biztosan feljutó helyen telel majd, hiszen a dobogó harmadik fokán a Vasas áll, hat pontos hátrányban. A vereség ellenére a Kolorcity Kazincbarcika SC megőrizte előkelő 6. helyét a táblázaton, előrébb a hátralévő egy meccsen már nem tudunk kerülni, bízzunk benne tehát, hogy maradunk e pozícióban.

 

A két játéknap kilenc mérkőzésén összesen huszonkét gól született – ez meccsenként átlagosan 2,4 találat, ami majdnem hozza a szezon 2,5-ös átlagát. A góllövőlista élmezőnyében érdemi változás nem igazán történt, a hétgólosok mezőnyéhez csatlakozott a nyíregyházi Géresi Krisztián.

 

A góllövőlista állása:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

11 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

8

3.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

7

3.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus

7

3.

Novothny Soma

Vasas FC

7

3.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

7

 

A csípős hidegben talán kevésbé szívesen rugdosták egymást a játékosok, lehet, hogy ennek is köszönhetően született negatív rekord a sárga lapok tekintetében. Huszonhét figyelmeztetést osztottak ki a játékvezetők, ami néggyel kevesebb, mint az eddigi csúcs, az előző forduló harmincegy sárgája.

 

A naptári év utolsó fordulója következik e hét vasárnap, amikor a Kolorcity Kazincbarcika SC Szegedre utazik, ahol 17 órától lép fel a Szent Gellért Fórumban.

Szurkoljunk még egy nagyot a fiúknak az ünnepek előtt!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk