Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hogy mi a különbség egy hollandiai és egy magyar karácsony között?

Hogy mi a különbség egy hollandiai és egy magyar karácsony között?

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ádám Ferenc nem itthon, hanem Európa virágoskertjében tölti az ünnepeket.

A csapat évzáróját követően másnap már repülőre is ültünk és elutaztunk Hollandiába a családommal. A szüleim hét éve ott élnek, s mivel így nagyon kevés lehetőségük van találkozni a gyermekeinkkel, így kialakítottunk egy szokást a karácsonyt illetően. Egyik évben ők jönnek haza Magyarországra, a másikban pedig mi repülünk ki hozzájuk. Így már sokadik alkalommal ez az ünnepi menetrend, s nagyon nagy öröm volt újra személyesen találkozni velük.

  • Mesélsz egy kicsit a szűk családodról?

A párom Lilla, akivel két gyönyörű gyermekünk van. Ferike hat éves, kislányom pedig Alina, három és fél éves. Mindketten utaztak már repülővel, s én nagyon boldog vagyok, hogy most újra együtt vagyunk kint a szüleimnél, ez egy igazán különleges ünnep lesz. Annak ellenére is, hogy mivel a gyerekek a mindennapokban a párom családjával sokkal többet találkoznak, így jobban is kötődnek hozzájuk. De nagyon szeretik az én szüleimet is, még akkor is, ha nyilván ők másképp tudják a szeretetüket átadni, más fajta a kapcsolattartás és a kommunikáció.

  • Van különbség a kinti és a magyarországi karácsony között?

Nyilván igen, több szempontból is. Másak a szokások, mint otthon, és az étkezés, vagyis az ünnepi menü is nagyon eltér. Ők kevés húst esznek, nincsenek markáns ízű és fűszerezésű ételek, mint nálunk. De mi arra törekszünk, hogy kint is megtartsuk a magyar hagyományokat, mind szokásokban, mind ízekben, ételekben. S ez nagyon tetszik a szüleim barátainak, kollégáinak, mikor vendégségbe átjönnek; mindig nagyon dicsérik, hogy milyen finomak a tradicionális, magyar ételek.

  • Te hol szeretsz jobban karácsonyozni?

Erre nehéz válaszolni, mert én azt szeretem, amikor a teljes család együtt van! S nyilván ez csak Magyarországon lehetséges, amikor a szüleim hazajönnek, hiszen most nincsenek itt a párom szerettei. Nekem a család a legfontosabb, a szívemben ők állnak az első helyen, de szorosan ott van mögöttük a futball is, hiszen imádok focizni. Az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptam, de nem vagyok csalódott, mert a csapat sikeres, s ez nagyon fontos. Januártól pedig még többet beleadok és még nagyobb elánnal készülök, hogy kihozzam magamból a maximumot.

  • Mit kívánsz magadnak és másoknak 2024-re?

A családomnak kifogyhatatlan egészséget és szeretetet! A klubnak, csapatnak pedig sok sikert és győztes meccset; s vele együtt magamnak is fejlődést, jó játékot és gólörömöket! Boldog ünnepeket mindenkinek!

 

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk