Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Merjünk álmodni!

Merjünk álmodni!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Eddigi, labdarúgáshoz kötődő pályafutása csúcs-éve volt a 2023-as. Akkor került Marco Rossi stábjába, amikor Szoboszlai Dominik lett a válogatott csapatkapitánya. S lehetett volna-e jobban kihasználni az adódó lehetőséget? Hát, nehéz lett volna überelni azt, ami a végén kikerekedett Simon László, a magyar válogatott és a Kolorcity Kazincbarcika videóelemzőjének óévéből. Ehhez azonban óriási akarat, kitartás, fáradhatatlan munkakedv, önbizalom és sok-sok lemondás is kellett. Laci magasra tette a mércét magának, most azonban a pihenés napjaiban nem erről, hanem arról az időszakról beszélgettünk, amikor a szívünk csordultig lesz szeretettel…

Van egy kisfiunk, Soma, ezért mi úgy gondoljuk a feleségemmel, hogy a klasszikus karácsonyi készülődés, a meghitt ünnepi várakozás nagyon fontos. Ebbe beletartozik az is, hogy az adventi időszakban együtt feldíszítjük a lakást, meggyújtjuk a gyertyákat; Soma nagyon aktív ebben és szereti ezeket a közös elfoglaltságokat. A feleségemmel mindig megtervezik, és ha kell, együtt még vásárolnak díszeket, kiegészítőket. Sőt, a családtagok megajándékozását is nagyon élvezi, ennek beszerzésében is lelkesen részt vesz: unokatestvérek, kisebb rokonok, vagy családunk barátainak gyermekei számára is közösen választjuk ki a játékokat, apró ajándékokat. Ami pedig az ő meglepetéseit illeti, mindig előre megírja a Jézuskának a listát, hogy mit szeretne. Mi ezt le is szoktuk rajzoltatni vele, s minden lehetőséget kihasználunk, hogy meghitt, nyugodt, szeretetteljes és kiemelten minőségi együtt töltött idő legyen ez az időszak. Volt olyan, amikor a Szentestén tartott egyházak karácsonyán, vagyis a fáklyás felvonuláson is részt vettünk, mert mi hisszük, hogy az ünnep fényét együtt kell át- és megélni!

  • S mindegy hogy hol? Hiszen úgy tudom egy alkalommal nem itthon töltöttétek ezt az ünnepkört…

Igen, valóban, egy alkalommal Fuerteventurán töltöttük az ünnepeket, vagyis elmentünk a télből a nyárba. Az is nagyon tetszett Somának; a homokba rajzoltunk fenyőfát, a Szentestét pedig az Atlanti-óceán partján töltöttük, amit mindnyájan nagyon élveztünk. Tervbe van véve, hogy még lesz majd ilyen karácsonyunk, de egyelőre úgy érezzük, hogy az adventi készülődés hangulata, az a szeretetteljes időszak, amit itthon együtt tölthetünk, a hagyományaink, a szokásaink, sokkal érzelem teljesebb kisfiunk számára, mint a külhoni ünnep. Soma csillogó szeme a legfontosabb, így idén is itthon és együtt, nagy szeretetben és boldogságban töltöttük az ünnepeket.

  • Te miben veszel, vettél részt a készülődés, vagy konkrétan az ünnepi napok során?

Én otthon egy nagyon jó védekező középpályás vagyok… Szóval nem erősségem a konyha, mint pálya, bár kisebb feladatokat, amiket Bogi (Laci felesége- szerk.) rám oszt, végre tudok hajtani. Bár be kell ismerni, néha ezekbe is belehibázok… De elmenni a boltba, hozni-vinni, embert, szemetet, megrendelt vagy lefelejtett árucikket – ebben nagyon jó vagyok, s takarításban is. Szóval, amiben tudok, segítek, de a főzés nem az én műfajom, be kell látni.

  • Mi az, ami nem hiányzik a Ti asztalotokról karácsonykor?

Húsleves és mézeskalács mindig van. A többi változik, de a töltött káposzta is gyakori vendég nálunk. A mézeskalács sütése is közös anya-fia program, a feleségem ezt mindig együtt készíti Somával, néha én is besegítek, de leginkább ők gyúrják és sütik ezt a tradicionális süteményt. A Szentestét mindig hárman együtt töltjük, illetve öten a két kutyusunkkal, majd a következő napokban megyünk a szülőkhöz, rokonokhoz. Még nem említettem, de mind a készülődés során, mind Karácsonykor a hangulatos, ünnephez kötődő családi, baráti programok is nagyon fontosak számunkra, ezekre is mindig nagyon törekszünk, hogy közös élmény is kerüljön a fa alá.

  • Mit kívánsz magadnak, szeretteidnek, csapataidnak 2024-re?

A családom tekintetében a legfontosabb az egészség, ezt kívánom magunknak! Én magam szeretnék fejlődni, sikeres lenni, s minél magasabbra jutni a jövő évben további karrierem során. A válogatottal nyilván a lehető legjobban szeretnénk szerepelni az Európa-bajnokságon, ami rengeteg munkát és nagy kihívást jelent, de motivált és elszánt vagyok velük együtt, így legyen egy hihetetlen EB szereplés a cél! A Kazincbarcikát illetően pedig azt gondolom, hogy ez a csapat többet tud annál, hogy a bennmaradás legyen a cél; én inkább azt mondom, hogy az NB2 stabil és szerethető csapataként szeretnénk majd értékelni egy év múlva. Tekintsünk előre, s merjünk álmodni 2024-ben – ez az üzenetem a srácoknak, a kollégáknak, a szurkolóknak és önmagamnak is!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk