Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy a szerelem a kisfiammal!

Nagy a szerelem a kisfiammal!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Csapatunk másik kispapája, Szabó Balázs, aki Sütihez hasonlóan szintén egy csodálatos kisfiú édesapja. Így náluk is elsősorban a picur körül forgott az ünnep, a Szentestét hármasban, a többi napot pedig a bővebb családdal töltötték.

Ternóval (Ternován Patrik) közösen intéztük a favásárlást, hazasétáltunk vele, beállítottuk, először az enyémet, majd az övét, ez december 23-ai program volt. Aztán este lefektettük a kisfiunkat, majd a feleségemmel, Bettinával feldíszítettük a fát. Így amikor Belián 24-én reggel kijött a nappaliba, már a csodaszép karácsonyfát és az ajándékokat pillantotta meg elsőként. Másnap az én családommal töltöttük az ünnepet; a bátyámékhoz utaztunk Hernádnémetibe, ahová édesanyámat is elvittük. Ott van három gyerkőc, vagyis vidám, mozgalmas nap volt. 26-27-én Bettina családjánál voltunk Miskolcon, aki tíz éve a párom és három éve a feleségem.

  • Kisfiad most volt kétéves decemberben, vagyis most kezdi érteni és érzékelni igazából az ünnepi hangulatot, ha jól gondolom…

Nagyon aranyos volt, kikerekedett és csillogó szemmel nézte a fát, s mivel már elkezdett beszélni, így azt ismételgette, hogy fá, fá… Szóval szerintem már érzékelte, hogy ez valami más, mint a normál hétköznapok, aztán ahogy majd nő, biztosan egyre nyitottabb és érdeklődőbb lesz. Egyébként az ajándékozás nagyon kalandos volt, kibontott egy csomagot, s ami benne volt, az annyira tetszett neki, hogy a többit nem is akarta megnézni – mondta nevetve Szabó Bazsi.

  • Mi került az asztalra ünnepkor, és mi volt a munkamegosztás otthon?

Én ilyenkor a kicsivel vagyok leginkább, hogy Bettina tudjon a konyhában foglalatoskodni. Játszunk, nevetünk, jól érezzük magunkat. Egy kis közös mézeskalács sütést is beiktattunk a napba, ezt mind a hárman, együtt csináltuk. Őszinte leszek, a konyha nagyon távol áll tőlem, de minden másban szívesen segítek otthon. A lakást is ünnepi díszbe öltöztettük az adventi időszakban, a feleségem nagyon ügyes és kreatív ebben. 24-én könnyebb étel, kacsa került az asztalra, mert tudtuk, hogy a következő két napban lesz minden tradicionális ünnepi étel: halászlé, húsleves, töltött káposzta, marhapörkölt, szóval sok-sok finomság, ahogy ilyenkor szokás.

  • Mi fért még bele a lassan már mögöttünk álló pihenőidőszakba?

Terveztük, hogy felmegyünk Bánkútra szánkózni a kisfiunkkal, de sajnos ez a program elmaradt, mert nem volt hó. Így leginkább pihentünk és megpróbáltunk minél többet együtt lenni családként. Nagy a „szerelem” a kisfiammal, már most elkezdte érdekelni a labda, így focizgatunk is. Sokszor mondják, hogy a fiúk anyásak, de azért elég ragaszkodó az én irányomba is Belián. Bettinával mindig kijönnek a hazai meccsekre, vagyis a foci, a labda, a közeg közel van hozzá, szinte ebbe nő fel. Még az üres ásványvizes palackkal is szívesen focizik, s közbe kiabálja, hogy gól, gól…

  • Lehet, hogy focista lesz? Te szeretnéd, támogatnád, hogy az legyen, hiszen most ő ugyanabban a cipőben jár, mint te jártál annak idején…

Nehéz kérdés… Ha jobban belegondolok, szeretném, de nyilván meg akarom óvni minden olyantól, amilyen negatívumok engem értek. Valószínű nem fogom tudni, de ha úgy dönt, hogy futballista lesz, akkor mindenben segíteni, támogatni fogom. De ezt majd Belián eldönti. Viszont mivel ezt látja, szinte ebbe nő fel, ahogy nálam is volt, lehet, hogy ugyanúgy követni fogja a mintát, ahogy én is tettem. Akarva, akaratlanul, de oda fog találni a pályára. Azért azt nem nagyon szeretném, ha kapus, vagy védő lenne, de nem én fogok dönteni szerintem.

  • Hogy értékeled az őszi szezonodat?

Felemás érzéseim vannak. A felkészülés nagy részét ki kellett hagynom sérülés miatt, ennek ellenére be tudtam verekedni magam a csapatba, aminek nagyon örültem. Ment is a játék. Aztán megint jött egy kisebb sérülés, ami nagyon zavaró volt, hogy normális munkát tudjak végezni és folyamatos, jó teljesítményt tudjak letenni az asztalra. Pedig rengeteget dolgozom azon, hogy az izomzatom megfelelő állapotú legyen, preventív jelleggel is, mert tisztába vagyok azzal, hogy az átlagnál kötöttebb. Ezért tudom, hogy foglalkozni kell vele, s sokat teszek is azért, hogy megelőzzem az esetleges sérüléseket. Mégis volt ilyen gondom ősszel, ami nagyon bosszantó volt. Szóval van hiányérzetem. Ha az első tíz meccset nézzük, akkor azt mondom, elégedett vagyok. Viszont utána kimaradtam egy Honvéd elleni sikerből, amit igaz a nézőtérről láttam, de az mégsem ugyanaz. Borzasztóan szurkoltam a csapatnak, és nagyon büszke voltam a srácokra, de sajnáltam, hogy nem lehettem ott a pályán, annyira szerettem volna játszani. De jött a sérülés, s nem tudtam… Szóval a jövőben még többet várok magamtól, s szeretném, ha sérülésmentes szezonom lenne tavasszal, sok szép és közös sikerrel. Most már elkezdődtek az egyéni edzések, azt pedig úgy csináljuk, hogy Süti (Süttő Attila) és Ternó (Ternován Patrik) megbeszéljük, hogy mikor és hol csináljuk meg együtt a kiadott feladatokat. Aztán jómagam még elvégzem azokat a prevenciós dolgokat, amit fontosnak tartok az izomzatom miatt.

  • Hogy telik az évvége és mit fogsz kívánni éjfélkor magatoknak?

Szilveszterkor is itthon leszünk hármasban, nem megyünk sehová, majd ha nagyobb lesz a kisfiunk talán, de most jó így együtt. Ha pedig kívánhatok bármit, az az egészség és a boldogság, mert ebben a két dologban minden benne van, amire csak vágyom, a család, a foci, az egész jövőnk!

További híreink

Tisztul a kép a mezőnyben, de még nem dőlt el minden kérdés

Dátum: 2024. máj 14. 14:00

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójának összefoglalója.

A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatunkra!

Dátum: 2024. máj 13. 12:00

Fordított és mindhárom pontot elvitte az ETO FC Győr.

Csak előre kell tekintenünk!

Dátum: 2024. máj 12. 10:00

Az ETO FC Győr ellen kell ma a legjobbat nyújtanunk!

Balszerencsés módon kaptunk ki ősszel Győrben

Dátum: 2024. máj 11. 07:00

Lesz miért visszavágni...

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk