Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Innen folytatjuk – 1. rész

Innen folytatjuk – 1. rész

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Kevesebb, mint egy hónap van hátra, hiszen február 4-én újra útjára indul a labda a Merkantil Bank Ligában. Azt még nem tudhatjuk maradéktalanul, hogy négy hét múlva kik lépnek majd pályára a Credobus Mosonmagyaróvár ellen a Kolorcity Arénában, ám azt fel tudjuk eleveníteni, hogy hogyan is zárult az őszi szezon csapatunk számára, honnan is folytatjuk a küzdelmeket februárban.

 

A Merkantil Bank Liga mezőnye tizennyolc fordulón van túl, azaz mindenki játszott mindenkivel legalább egyszer, s a visszavágók első fordulóját is részben letudták a csapatok még a tél beállta előtt. Viszont mint ismeretes, az utolsó fordulóban kitűzött mérkőzések egy részét, pontosabban öt találkozót el kellett halasztani a kedvezőtlen időjárás és/vagy a pályák állapota miatt.

Így a tabella egy kicsit felemás ezúttal, s nem a tavaszi folytatás előtti tényleges állapotot tükrözi.

 

A Kolorcity Kazincbarcika SC huszonhárom pontot gyűjtött a lejátszott tizennyolc meccs alatt, ez jelenleg a 9. helyet jelenti számunkra. Összehasonlításképpen egy évvel ezelőtt a húszcsapatos mezőny tizenharmadik helyén teleltünk, akkor húsz mérkőzés alatt sikerült huszonnégy pontot szerezni. Ez azt jelenti, hogy a szűkülő és erősödő mezőnyben sikerült előrébb lépni. Csapatunk 20-21-es gólkülönbséget produkált eddig, a húsz lőtt gól a nyolcadik, a huszonegy kapott találat a hetedik legjobb mutató a mezőnyben.

Természetesen az elmaradt mérkőzések miatt a tabella nem teljes, az MLSZ döntése alapján az öt találkozót a nyitófordulót követő szerdán pótolják majd az érintett csapatok.


A házi góllövőlistánkon Pinte Patrik a Soroksár elleni duplájával tovább növelte előnyét, immár féltucat gólnál jár. Mögötte Ádám Ferenc áll három találattal, majd a duplázó trió, Papp Milán, Pekár László és Szekszárdi Milán következnek. Egy-egy góllal örvendeztetett meg minket Kártik Bálint, Kotula Máté, Kurdics Levente és Székely Krisztián.

 


Az ősz során huszonöt keretben lévő játékosunk kapott lehetőséget Csábi József vezetőedzőtől. A legtöbb „munkaórával” továbbra is csapatkapitányunk, Heil Valter büszkélkedhet, aki egy sérülés miatt kihagyott félidőt leszámítva minden percben pályán volt. Mögötte közvetlenül Papp Milán következik, majd a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Pinte Patrik. Csak Valter és Milán mondhatják azonban el magukról azt, hogy valamennyi találkozón pályára léptek, miután Patrik a Szeged elleni szezonzárót kisebb sérülése miatt kihagyta.

 

 

További híreink

Tisztul a kép a mezőnyben, de még nem dőlt el minden kérdés

Dátum: 2024. máj 14. 14:00

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójának összefoglalója.

A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatunkra!

Dátum: 2024. máj 13. 12:00

Fordított és mindhárom pontot elvitte az ETO FC Győr.

Csak előre kell tekintenünk!

Dátum: 2024. máj 12. 10:00

Az ETO FC Győr ellen kell ma a legjobbat nyújtanunk!

Balszerencsés módon kaptunk ki ősszel Győrben

Dátum: 2024. máj 11. 07:00

Lesz miért visszavágni...

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk