Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Egy kis extra statisztikázás: a 2023-as esztendő számokban

Egy kis extra statisztikázás: a 2023-as esztendő számokban

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Kevés kivételtől eltekintve a világon szinte mindenhol őszi-tavaszi rendszerben bonyolítják le a labdarúgó bajnokságokat, így ritkán tekintjük át egy-egy csapat, vagy liga naptári évi számait, teljesítményeit.

Most a 2023-as év lezárása után – készülve a 2024-es tavaszi szezonra – megnéztük, hogy hogyan teljesítettek a csapatok kerek egy esztendő alatt, vagyis következik a Merkantil Bank Liga különleges tabellája és érdekesebb számai.

Összesített 2023-as eredmények (2022/2023 tavaszi és 2023/2024 őszi szezon)

 

Magyarázat:

Vastag betűvel a jelenleg feljutó helyen, dőlt betűvel a jelenleg kieső helyen álló csapatok.

Színek jelentése:

 

 

Természetesen a tabella ilyenkor mindig torzít, hiszen a nyári szünetben kicserélődik a mezőny, esetünkben az OTP Bank Ligába feljutott a Diósgyőri VTK és az MTK Budapest, a „helyükre” kiesett a Vasas és a Budapest Honvéd. Elbúcsúztunk a Dorogi FC, a Szentlőrinc és a Békéscsaba triótól, akik kiestek az NB3-ba, míg onnan csak a BVSC-Zuglónak sikerült feljutnia.

 

A teljes évet a Merkantil Bank Ligában töltő csapatok közül a Credobus Mosonmagyaróvár gyűjtötte a legkevesebb pontot (31), az egész éves teljesítményüket a fél-fél szezont teljesítő DVTK, MTK, Vasas trió is túlszárnyalta. A miskolciak tavaszi remeklését egyébként az is mutatja, hogy az Óváron túl a Haladás, a Csákvár és a Tiszakécske sem tudott annyi pontot gyűjteni az egész év alatt, mint a Diósgyőr tavasszal.

 

A 2023-as év legjobb pontvadásza a Szeged-Csanád Grosics Akadémia volt, 62 pontot gyűjtöttek össze. Mögöttük az egyaránt felejthető tavasz után remek őszt produkáló Nyíregyháza és az ETO FC következik, akik jelenleg a 2023/2024-es szezon tabellájának első két helyét is elfoglalják. Az éves tabellán kiegyensúlyozott teljesítménnyel követi az élmezőnyt a Soroksár és a Kozármisleny.

 

Az óévben a legtöbb gólt a Nyíregyháza Spartacus szerezte (62) míg az egész szezont NB2-es csapatként végig játszó együttesek közül a legkevesebbet messze a PMFC (23). A pécsiek gólínségére jellemző, hogy még a nyáron egyenes ágon kieső Békéscsaba is csak kettővel lőtt kevesebbet, mint ők. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy a legjobb védelem is a baranyaiaknál volt 2023-ban, mindössze 28 gólt kaptak, amennyi például a Szentlőrincnek egy tavasz alatt összejött.

 

A Kolorcity Kazincbarcika SC a naptári évet stabilan a középmezőnyben zárta 44 ponttal. Harminchat lőtt gólunk a 11. legjobb mutató a teljes évben számításba vehető csapatok között, a negyvenhárom kapott találat a 7. legjobb ugyanebben az összevetésben.

 

Kevesebb, mint egy hónap múlva folytatódik a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonja a tavaszi küzdelmekkel, reméljük a ’24-es év a tavalyinál is jobban sikerül!

További híreink

Tisztul a kép a mezőnyben, de még nem dőlt el minden kérdés

Dátum: 2024. máj 14. 14:00

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójának összefoglalója.

A vereség ellenére büszkék lehetünk a csapatunkra!

Dátum: 2024. máj 13. 12:00

Fordított és mindhárom pontot elvitte az ETO FC Győr.

Csak előre kell tekintenünk!

Dátum: 2024. máj 12. 10:00

Az ETO FC Győr ellen kell ma a legjobbat nyújtanunk!

Balszerencsés módon kaptunk ki ősszel Győrben

Dátum: 2024. máj 11. 07:00

Lesz miért visszavágni...

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk