Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hétvégi ellenfelünk is menekülne a kieső zónából

Hétvégi ellenfelünk is menekülne a kieső zónából

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

13. helyezett / Szombathelyi Haladás

A Szombathelyi Haladás mínusz egy meccsel a 13. pozícióból várja a tavaszi folytatást, miközben az őszi szezon végétől aggasztó híreket lehetett hallani a csapat környékéről. A klub legutóbbi közleménye szerint a gazdasági helyzet stabilizálódott, az első csapat külföldi edzőtáborba utazott, majd bejelentették a rutinos középpályás, Erdei Carlo (Tiszakécske) szerződtetését. Valószínűleg lehet még aktivitás a piacon a zöld-fehérek részéről, hiszen a távozók oldalán öten is szerepelnek, köztük meghatározó játékosok is: Predrag Bosnjak (visszavonult), Simut Mario Lucas (Fehérvár), Doktorics Áron (Vasas), Derekas Zoltán (Kecskemét), Mursits Roland (Oberwart). A Haladás Törökországban edzőtáborozott, ahol üzbég és észak-macedón csapatok ellen játszottak, itthon a bajnoki főpróbán az osztrák Admira Wackert fogadták, akik ellen 2-2-es döntetlent játszottak.

 

14. helyezett / BVSC-Zugló

A Haladást épp soron következő ellenfele, a BVSC-Zugló követi a tabellán, akiknek szintén elmaradt az előre hozott tavaszi mérkőzésük. A vasutasok is belföldi felkészülést terveztek be januárra, különböző osztályú magyar csapatok ellen mérették meg magukat. Az őszi szezon vége előtt kinevezett Szekeres Tamás vezetőedző eddig három új igazolást jelenthetett be: Rabatin Richárd Ajkáról, míg David Nwachukwu a DVSC-től kölcsönbe érkezett a XIV. kerületbe. Az utolsó érkező a korábban Barcikán is megforduló Bacsa Patrik.

 

15. helyezett / Tiszakécskei LC

A Tiszakécskei LC a kiesést jelentő 15. helyen telel, igaz a Kozármisleny elleni találkozójukat nekik is pótolniuk kell. A BVSC-hez hasonlóan Kécskén is új vezetőedző érkezett decemberben, a rutinos Kis Károly személyében. A Haladáshoz távozó Erdei Carlo mellett elköszönt Winkler András és Giorgi Gvishiani is, ám érkezett a korábban Kazincbarcikán is megforduló Takács Tamás, Lehoczky Roland, Sági Milán és Valencsik Dávid. A felkészülés során velünk is összecsaptak, Mezőkövesden 1-1 lett a meccs vége. Később NB3-as csapatok ellen – Eger, Újpest II, Kaposvár – találkoztak, s két győzelem mellett egy döntetlennel hangoltak a rajtra.

 

16. helyezett / BFC Siófok

A BFC Siófok csapata több más ligabeli együtteshez hasonlóan Törökországban, Belekben edzőtáborozott, ahol koszovói, azeri és német csapatok ellen készült fel. A főpróbát január utolsó hétvégéjén a Dunaújváros ellen játszották, ahol 3-0-ra győzött a Siófok. A Balaton-partiak így összességében három győzelemmel és egy döntetlennel zártak. A keretet illetően voltak azért bőven változások, érkező oldalon a rutinos Hegedűs Jánost és a fiatal Gyurkits Gergőt (mindketten Paksról érkeztek kölcsönbe), valamint Németh Barnabást (Nyíregyházáról, szintén kölcsön), illetve Svedyuk Alexet (Pécs) jelentették be. A távozók közé is tapasztalt labdarúgók kerültek, Nagy Richárd és Polényi Gábor személyében.

 

17. helyezett / FC Ajka

Az utolsó előtti (mínusz egy meccses) FC Ajka belföldi felkészülést iktatott a téli programjába, de játszottak a román elsőosztályú UTA Arad ellen is, akiktől 1-0 arányban kikaptak. Ellenünk nyerni tudtak Budafokon (2-1), majd a Honvéd ellen 2-2-es döntetlenre végeztek, utóbbi edzőmeccs 120 perces volt. A bajnoki főpróbán a Veszprém ellen győztek 4-0-ra. Az ősszel edzőváltáson átesett zöld-fehérektől öten távoztak, közülük Rabatin Richárd (BVSC) és Vogyicska Bálint (Kozármisleny) NB2-es ellenfélhez tették át székhelyüket. Az ajkaiak kerete Nikola Pantovic és Nagy Mihály személyében két korábbi kozármislenyi játékossal bővült, illetve kölcsönbe szerződtették Fiáth Bencét és Forgó Milánt.

 

18. helyezett / Credobus Mosonmagyaróvár

A sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár felkészülése Magyarországon zajlott, az ETO Akadémia elleni döntetlen (0-0) és a Nagykanizsa elleni vereség (1-2) után egy Budafoki MTE elleni találkozó várt még rájuk. Ezt Gyirmóton játszották le, ahol a budafokiak 2-1 arányban legyőzték őket. Ami az átigazolásokat illeti, eddig szinte csak távozókat jegyezhettünk fel. A már korábban említett Takács Tamás (Tiszakécske) mellett a Takácshoz hasonlóan szintén exbarcikai Korbély Kristóf (Putnok) költözött el Óvárról, ahol Heinrich Márk és Szalka Dominik játékára sem számítanak a továbbiakban. Az érkezők oldalán az elmúlt hétvégén Radics Márton tűnt fel, aki Győrben nevelkedett, de megfordult a Puskás Akadémia, a DVTK és a Szeged csapataiban is.

További híreink

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Várhatóan szerdán kora délután indul el a jegyértékesítés az ETO elleni mérkőzésre

Dátum: 2024. máj 06. 10:00

További információk a 32. forduló találkozójával kapcsolatban.

Feszesnek kell lennünk!

Dátum: 2024. máj 05. 10:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyre látogat csapatunk.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk