Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Rajtra készen!

Rajtra készen!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kolorcity Kazincbarcika SC dupla mérkőzéssel hangolódott január utolsó hétvégéjén a bajnoki rajtra. A két találkozót követően egy rendkívül jó hangulatú szurkolói ankéton mutatkoztak be csapatunk új igazolásai, név szerint Patrick Gânțe, Pethő Bence és Dobozi Krisztián, valamint klubunk új sportigazgatója, Vég Csongor. Valamennyien bemutatkoztak néhány szóban, gondolatban; jó volt hallani Dobozi Krisztián határon túli, gyönyörű magyar szavait, vagy Patrick angolból áthozott „Hajrá Barcika!” csatakiáltását. De Pethő Bence rutinja és elszántsága is kihallatszott bemutatkozásából, akit a többiekkel együtt nagy örömmel töltött el, hogy velünk kezdik a tavaszi szezont.

Jó öltözői hangulat, kölcsönös tisztelet és elismerés

A telt házas ankéton Csábi József vezetőedző és Heil Valter csapatkapitány is a vendégek rendelkezésére álltak. Valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy jól teljesített ősszel a csapat, s fontos, hogy a megkezdett úton, stabilan és erős hittel haladjanak tovább az úton. Ezt Vég Csongor sportigazgató is megerősítette, mindamellett, hogy ismertette azt a filozófiát, ami mentén csinosítottak egy kicsit a kereten, a tavaszi Kolorcity Kazincbarcikán. Csábi József egyebek mellett arról is szólt, hogy ahogy az elmúlt időszakban, úgy most is emberileg és szakmailag családias, összetartó hangulat jellemezte a csapatot a téli felkészülés alatt is. Sőt, maguk az új igazolások is „átmentek ezen a szűrőn”, mert fontos, hogy a jó öltözői hangulat, kölcsönös tisztelet és elismerés a továbbiakban is jelen legyen, e nélkül nem tudunk eredményesek lenni. Bár, még vannak bizonytalanságok a csapat körül, például a kapus-kérdés, és a DVTK kooperáció „ötös fogata”, ennek ellenére kijelenthető, hogy készen állunk a rajtra – válaszolták a szakmai stáb képviseletében a megjelentek a szurkolók által felvetett kérdésekre.

Csatári biztosan

Ahogy már korábban bejelentettük, Csatári Gergő – aki szerződést hosszabbított Diósgyőrben – a tavaszi szezont is Kazincbarcikán tölti. A Kolorcity Kazincbarcika kerete ugyanakkor még nem mondható véglegesnek, elképzelhető, hogy lesz még minimális mozgás. A diósgyőri kooperáció jelenleg még egyeztetés alatt volt/van, mára tervezte a szakvezetés a véglegesítést, de a tegnap este bejelentett hírek kapcsán ez is változhat némileg. Csapatunkat illetően távozott a keretből Nicolas Morinigo, Gyurkó Máté, Szemere Balázs, Bencze Antal és Tóth Balázs; utóbbi játékos az élvonalbeli Diósgyőr kapusa lesz. Valamennyiüknek köszönjük a csapatunkért végzett munkát és sok sikert kívánunk pályafutásuk további állomásain.

Felkészülés számokban

Emlékeztetőül: csapatunk öt felkészülési mérkőzést játszott a téli szünetben. Időrendi sorrendben az FC Ajka ellen 2-1-es vereség, a Tiszakécske ellen 1-1-es döntetlen, a Budafok ellen 1-0 arányú győzelem született. A január 27-i két találkozón előbb a Tiszaújváros ellen ikszeltünk (1-1), majd a szlovák élvonalban szereplő FC Kassától kaptunk ki szoros meccsen (1-2). Az edzőmeccsek során kétszer is eredményes volt Kotula Máté, de betalált az ellenfelek kapujába Ternován Patrik, Pinte Patrik és Ádám Ferenc (büntetőből) is. A mérkőzések során a szakmai stáb valamennyi játékosnak lehetőséget tudott adni, így az eredményeknél fontosabb, hogy Csábi József vezetőedző és segítői pontos képet kaphattak arról, ki milyen állapotban és formában várja a nyitányt.

Sárga lapok miatt az első találkozón nem léphet pályára Csatári Gergő (illetve Tóth Balázs a DVTK esetében).

Vasárnap tavaszi rajt!

A Merkantil Bank Liga 19. fordulója – rendhagyó módon – három játéknapon zajlik majd. Szombaton a HR-Rent Kozármisleny – Budapest Honvéd találkozóval kezdődik a tavaszi idény, hétfőn pedig a Vasas FC és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzése zárja a fordulót. A Kolorcity Kazincbarcika SC vasárnap, azaz február 4-én 14 órától lép pályára a Credobus Mosonmagyaróvár ellen. A cikk megjelenésekor még nem ismert a bírói delegáció, de hamarosan ez is várható, hogy publikus lesz.

További híreink

Várhatóan szerdán kora délután indul el a jegyértékesítés az ETO elleni mérkőzésre

Dátum: 2024. máj 06. 10:00

További információk a 32. forduló találkozójával kapcsolatban.

Feszesnek kell lennünk!

Dátum: 2024. máj 05. 10:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyre látogat csapatunk.

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk