Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy Ádám: következetes, őszinte és kemény munkára van szükség!

Nagy Ádám: következetes, őszinte és kemény munkára van szükség!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Credobus Mosonmagyaróvár csapata a 18. helyen zárta a bajnokság őszi küzdelmeit, jelenleg két győzelem és négy döntetlen mellett tizenkét vereséggel, tíz szerzett ponttal várják a folytatást, gólkülönbségük 15-38. A téli szünetben a győri nevelésű, Felcsúton, Diósgyőrben és Szegeden is megforduló Radics Márton érkezett Óvárra, egyedüli igazolásként. Távozott Heinrich Márk, Szalka Dominik, valamint a korábban Barcikán is szereplő páros, Korbély Kristóf és Takács Tamás.

 

A Mosonmagyaróvár januári felkészülését Magyarországon, zömében magyar csapatok elleni edzőmeccsekkel töltötte. Az első találkozón a Nové Zámky csapatát győzték le 4-0 arányban; majd egy dupla mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszottak az ETO Akadémia ellen, s ugyanekkor 2-1 arányú vereséget szenvedtek a Nagykanizsától. A bajnoki főpróba a Budafoki MTE csapata ellen szintén 1-2 arányú vereséget hozott.

 

A mosoniak a téli szünet elején nevezték ki vezetőedzőnek a 33 éves Nagy Ádámot, aki korábban játékosként is szolgálta a klubot. Az újdonsült szakvezető 2013 és 2016 között 84 mérkőzésen húzta magára a csapat szerelését, majd a helyi utánpótlásban, később pedig a felnőtt csapat mellett asszisztensedzőként dolgozott. Később hét évet töltött el a Puskás Akadémia kötelékében, s a tartalékcsapat vezetőedzője is volt.

 

 

Nagy Ádám vezetőedző a Mosonmagyaróvár TV Hírháttér című műsorában adott egy hosszabb interjút pár nappal ezelőtt kinevezése és a csapat kapcsán, a legfontosabb gondolatokat összefoglaltuk olvasóinknak.

 

Nagy Ádám nagyjából félórát gondolkodott azon, hogy egy kiesőhelyen álló csapat vezetőedzői feladatait elvállalja-e, de a kihívás nagysága és az ő személyes ambíciói oly mértékben találkoztak, hogy relatíve könnyű volt a döntés. Nem január 3-án látta először a csapatot pályán, hiszen korábban több alkalommal is volt Moson meccsen, illetve a klub körüli team és miliő abszolút ismerős volt számára. még játékos korából.  A régi csapattársak közül csak egy-két fő maradt, de a klub lelkülete és szellemisége ugyanaz, mint az elmúlt tíz évben – mondta Nagy Ádám. Arra az újságírói kérdése, hogy hozott-e magával abból a megalkuvást nem tűrő, kemény stílusából, ami játékosként jellemezte őt, egyértelmű igen volt a válasz. „Szeretném átadni ezt az attitűdöt a játékosaimnak, s bízom benne, hogy azok, akik önbizalomhiánnyal, gátlásokkal küzdenek, őket is segíteni, támogatni tudom azzal a szakmaisággal, amit én képviselek.”

Szó esett arról is, hogy NB2-es kispadot kapni ilyen fiatalon, ilyen nehéz helyzetben lévő csapatnál, nem veszélytelen Nagy Ádám saját edzői karrierjét tekintve. Erre válaszként ő azt mondta, hogy nem tart ettől; eleve nem félévre érkezett, s hisz abban, hogy a Mosonmagyaróvár bennmaradását meg tudja oldani. Így nem félévre tervez, hanem a következő szezonra is, s az a szó, hogy kiesés nem létező kifejezés a szótárukban.

Számításai szerint legalább húsz pontot kell szerezni tavasszal ahhoz, hogy esélyük legyen a bennmaradásra.

Fő feladatának tekinti a kondicionális fejlesztés mellett egy olyan játékfelfogás adaptálását a csapat felé, ami eredményes lehet a jövőben. Számos egyéb szakmai tevékenység és közösségfejlesztés mellett részletesen szólt arról is, hogy megújított szakmai stábjában és az érkező minőségi játékosokban is nagyon hisz; s abban, hogy a régiekkel és az újakkal együtt elérhetőek azok a célok, amiket megfogalmaztak.

 

A holnapi, Kolorcity Kazincbarcika elleni találkozó kapcsán a következőket mondta Nagy Ádám:

„Szerintem a hazai vereségünk, amikor három nagy ziccert is kihagyott ez a csapat, mentalitás kérdés is volt. Most az cél, hogy ezeket a helyzeteket berúgjuk, ám ehhez nagyon következetes, őszinte és kemény munkára lesz és van szükség”.

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk