Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kilencedikről indulunk, és hasonlóan biztonságos helyen zárnánk

Kilencedikről indulunk, és hasonlóan biztonságos helyen zárnánk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Csapatunk a kilencedik helyen töltötte a téli szünetet, öt-öt győzelemmel és vereséggel, valamint nyolc döntetlennel. Ez összességében 23 pontot eredményezett. Miután előre hozott tavaszi fordulóban nagyobb arányú vereséget szenvedtünk (Szeged-KBSC 3-0), így az utolsó pillanatban a gólarányunk átfordult mínuszba (-1).

A Kolorcity Kazincbarcika SC mindvégi hazai környezetben készült a tavaszi szezonra, s összesen öt felkészülési mérkőzést játszott. Budafokon az FC Ajka ellen 2-1-es vereséget szenvedtünk, majd a Tiszakécske ellen 1-1-re végződött a találkozónk; ezt követően pedig a Budafokot 1-0 arányban győztük le Mezőkövesden. A klub január 27-én tartotta a főpróbát egy dupla találkozóval, az NB3-as Tiszaújváros ellen döntetlent ért el az akkori „második számú” csapat, míg az „első”, a szlovák első osztályban szereplő FC Kassa ellen domináló játék mellett egygólos vereséget szenvedett.

 

 

Csapatunk átigazolásait illetően – a felkészülés állomásaihoz hasonlóan – honlapunkon és a Kolorcity Kazincbarcika SC Facebook-oldalán részletesen beszámoltunk, a rend kedvéért azonban vegyük sorra, kiket üdvözölhetünk (régi-)új igazolásként: Megyeri Gábor kölcsönből tért vissza Kozármislenyből, Dobozi Krisztián Sepsiszentgyörgyről, Patrick Ioan Gante az SV Lafnitztől, Pethő Bence pedig Gyirmótról érkezett hozzánk. A távozóink pedig, akiknek köszönjük a csapatunkért végzett eddigi munkát Nicolas Morinigo, Gyurkó Máté, Szemere Balázs, Bencze Antal és Tóth Balázs.

 

 

A szakmai stábot illetően is volt változás, Vincze Richárd visszatért a DVTK-hoz, Dobos Attila személyében pedig új erőnléti edzője lett a csapatnak.

A Diósgyőri kooperáció már majd végleges, de a mögöttünk álló héten történt miskolci változások miatt az i-re a pont várhatóan a jövő hét közepén kerül fel.

Ennek ellenére az biztos, hogy már a mai találkozón is számíthatunk kooperációs játékos ittlétére (Csatári Gergő öt sárga lapja miatt nem játszhat).

 

Csábi József vezetőedző:

Mi is nagy izgalommal nézünk a tavasz elé, s ennek első, és nagyon fontos állomása a mai mérkőzés. Nagyon nehéz meccsre számítok, mert egyrészt ebben a ligában nincs könnyű mérkőzés, másrészt vendégeink sem mondtak le még a bennmaradásról. Ritkán szoktam olyat mondani, hogy csapatom esélyesként lép pályára, hiszen a labda gömbölyű, a szerencse forgandó, s a külső körülmények is sokszor meghatározóak. De a nyitómérkőzésen bizonyítanunk kell, hogy egy jó csapattá értünk össze, s nyilván azt is érezzük, hogy nagy elvárások vannak velünk szemben. Viszont helyén kezeljük a dolgokat, mert csak így lehetünk sikeresek! Szurkoljanak nekünk, ígérem, hogy a srácok is mindent megtesznek majd a sikerért, szeressék, s támogassák őket a tavaszi szezonban is!

Az Észak-Magyarország újságírójával együttműködve Molnár István készített egy hosszabb interjút a szezonkezdés kapcsán Csábi Józseffel, de a tavaszi szezon mellett más témák is terítékre kerültek.

A beszélgetést IDE kattintva olvashatják el.

 

 

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk