Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A szív diadala: drámai végjáték, eufórikus pillanatokkal!

A szív diadala: drámai végjáték, eufórikus pillanatokkal!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Szűk két hónap után végre újra útjára indult a labda a Merkantil Bank Ligában és a Kolorcity Arénában is. A nyitófordulóban a Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadtuk, akik bár a bajnokság utolsó helyén állnak, a szünetben komoly változásokon mentek keresztül. Igazoltak új, minőségi játékosokat, s az újonnan kinevezett fiatal szakvezető, Nagy Ádám – aki korábban játékosa is volt a Mosonmagyaróvárnak – kemény harcot ígért a kiesés elkerüléséért.

 

A találkozó szép napsütésben, ugyanakkor igen erős szélben vette kezdetét, ami kissé rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésre. Parázs, kisebb-nagyobb szabálytalanságok által gyakran széttagolt játékot láthattunk az első percekben, komoly helyzetből kevés akadt. A legközelebb a gólhoz Pekár László állt, miután Pethő Bence - kapus mellett - tovább pöckölt labdáját lendületből érkezve kapu mellé lőtte.

Az első húsz perc után a hazai fölényt átvészelő vendégek is egyre bátrabbak lettek, a 24. percben Szendeff Bence lövését Bánhegyi Bogdán bravúrral védte. A félidő végéhez közeledve egyre több lett a mezőnybeli hiba, gól pedig nem született.

 

A szünetben kettőt is cserélt Nagy Ádám, ami jót tett a Mosonmagyaróvár játékának. A második félidő nagy részében kiegyenlített küzdelem folyt, a mérkőzés egyes szakaszaiban viszont annyi szabálytalanság történt, hogy szinte egyáltalán nem tudott folyamatos játék kialakulni.

Az utolsó félórára fordulva Csábi József is el kezdte frissíteni csapatát; a pályára küldött játékosok pedig hozzá is tudtak tenni a meccshez. Az újra megszerzett fölény azonban nem akart góllá érni, hiába került előbb Pethő, aztán a csereként beállt Patrick Gânțe is helyzetbe. Már-már úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel indítjuk a tavaszt, ám a háromperces hosszabbítás legvégén jött a csattanó. Süttő Attila egy szabadrúgást a kapu elé ívelt, ott a labdát Pethő Bence fejjel továbbította, majd az ötös körül kiválóan helyezkedő Kotula Máté pedig kapásból a jobb alsóba lőtt, Auerbach Martin csak belepiszkálni tudott. Felrobbant a Kolorcity Aréna, eufórikus pillanatok voltak a pályán, a lelátón, és a kispad környékén is (a gól után azonnal lefújta a játékvezető a meccset), hiszen erre a csattanóra csak a legoptimistább drukkerek számítottak.

 

 

Így egy olyan győzelemmel indítottuk a naptári évet, ami nem csak a tabellán jelent sokat, de mentálisan is hatalmas erőt adhat a csapatnak.

 

 

Folytatás február 11-én, vasárnap 14 órától Pécsett!


JEGYZŐKÖNYV

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA – CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–0 (0–0)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Káprály Mihály (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
Gólszerző: Kotula 90+4’

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bánhegyi – Székely K., Szekszárdi M., Heil, Papp M., Kotula M. – Szabó Balázs (Ternován P. 57’), Kártik (Ádám F. 85’), Pekár L. (Süttő A. 57’) – Pethő B., Pinte (Gante P. 73’).
Vezetőedző: Csábi József

 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
Auerbach – Simita, Tullner (Papp Sz. a szünetben), Czingráber, Horváth K. – Illés., Radics (Vukaszovics a szünetben), Kapornai (Gáncs 88’) – Csóka, Szabó B. – Szendeff.
Vezetőedző: Nagy Ádám

 

 

MESTERMÉRLEG

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk. Egy szezonkezdet mindig nehéz, és amikor a tabellára nézünk és esélyesnek tűnünk, az pláne nem könnyű. Már játékosként sem szerettem az ilyen helyzeteket, más felkészülést is igényelnek az ilyen találkozók. Az első húsz percben rendben voltunk, aztán elbizonytalanodtuk és felhoztuk az ellenfelünket, így kiegyensúlyozott lett a meccs. Látványos, hogy az ellenfelünk sokat lépett előre a szünet alatt, ehhez az új játékosok és az új vezetőedző is hozzátett, látható, hogy ennek a Mosonmagyaróvárnak nem a tabella legalján van a helye. Sok sikert kívánok nekik a tavaszra!

Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, amihez kellett egy kis szerencse, de megvoltak a helyzeteink is hozzá, megdolgoztunk érte. Az eredménnyel igen, viszont az összképpel nem vagyok elégedett, de ilyen előfordult már fordítva is. Most ki kell elemeznünk a hibáinkat és úgy menni tovább, ehhez most adott egy jó hangulat. A céljaink nem változtak, a szezon még hosszú, nyomni kell a gázt, hogy biztonságban legyünk. Nagyon jó volt ismét itthon játszani, a szurkolóink előtt, akik végig biztatták a csapatot, nagyon kellett a támogatásuk ahhoz, hogy az utolsó pillanatban behúzzuk ezt a meccset.

Fontos a jó öltözői hangulat és fontos, hogy minden játékos folyamatosan motivált legyen.

 

Nagy Ádám, a Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője

A csapatomat az első kilencvenhárom percért nem tudom bírálni. Azokat a dolgokat, amiket a szakmai stábbal beléjük sulykoltunk, a meccsen viszont láttam. A vége egy drámai helyzet volt, az ilyen szituációkban erős karakterek kellenek, mert luxus volt, hogy az utolsó másodpercekben többször adtunk pontrúgásból lehetőséget egy ilyen minőségi centerjátékot tudó ellenfélnek. Ugyanakkor játékban rendben voltunk, ezért nehéz ilyenkor okosat mondani. Minden pont létfontosságú lesz nekünk, minden meccs legvégéig teljes fókusz kell majd. Viszont az ilyen helyzetek is csak előre fognak vinni bennünket, fel kell állnunk, meg kell erősítenünk a pozitívumokat. Gratulálok a hazai csapatnak!

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk