Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Néhány meglepetéssel indult a tavaszi szezon

Néhány meglepetéssel indult a tavaszi szezon

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az első tavaszi fordulót közel két hónapos szünet előzte meg a Merkantil Bank Ligában, minden csapat – kisebb-nagyobb mértékben – aktív volt az átigazolási piacon. Sőt – ahogy korábban már írtunk róla -, több helyen edzőt is váltottak, így nehéz volt megjósolni, ki hogyan szerepel majd újra tétmérkőzésen. Született is néhány meglepetés.

A forduló nyitómeccsét szombaton játszották, az őszi szezon egyik meglepetéscsapata, a HR-Rent Kozármisleny fogadta a Budapest Honvéd csapatát. A vezetést a vendégek szerezték meg, s bár a második félidő elején egyenlített a Misleny, az utolsó szó a Honvédé volt: Holman Dávid duplázott, így a piros-feketék 2-1-re győztek és egy csapásra a Kozármisleny mögé zárkóztak fel a tabellán, még ha csupán átmenetileg is.

 

A vasárnapi játéknapon ugyanis a középmezőnyből több csapat – így a Credobus Mosonmagyaróvárt 1-0-ra legyőző Kolorcity Kazincbarcika SC is – győzni tudott, így visszaelőzték Csertői Aurél csapatát. Az egyik ilyen gárda épp Csertői korábbi csapata, a Gyirmót FC Győr volt, akik a Soroksár SC-t múlták felül 1-0-ra – egy számunkra is ismerős forgatókönyv szerint: Lányi Bence a hosszabbításban, a 91. percben szerezte meg a győri sárga-kékek győztes gólját.

 

A PMFC „szokatlanul” gólgazdag meccsen ikszelt a BFC Siófokkal, a pécsi Danilo Pejovic a 88. percben mentette 2-2-re a találkozót. A Szombathelyi Haladás – Aqvital FC Csákvár meccs is 2-2-es eredménnyel zárult, a csapatok már az első félidőben beállították a végeredményt. Ezzel a Haladás nyolc, a Csákvár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.

 

A tabella alsó régiójának két csapata is borította a papírformát. Az ősszel sokat botladozó és edzőt is váltó FC Ajka már a 7. percben 2-0-ra vezetett a Budafoki MTE ellen, s bár a vendégek szépítettek az első félidőben, egyenlíteni nem tudtak, sőt Babos Bence a ráadásban 3-1-re alakította a végeredményt.

A BVSC-Zugló a nyolc légióssal felálló ETO FC Győrt Tóth Levente góljával verte 1-0-ra, a győriek a Vasas elleni 0-6 után újabb fájó vereséget szenvedtek el a fővárosban.

Extrán fájdalmas mindez a zöld-fehéreknek azért is, mert a rivális Nyíregyháza Spartacus Kovácsréti Márk és Géresi Krisztián góljaival simán győzött a Tiszakécskei LC ellen, így a Spartacus előnye immár nyolc pont az ETO előtt, igaz, a győriek eggyel kevesebb meccset játszottak. Tímár Krisztián csapatának zsinórban ez volt a hetedik győzelme, s ezek során 25-6-os gólkülönbséget produkáltak.

 

Rangadót játszott hétfő este az Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas FC és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Nyár végén, a 2. fordulóban gólzáporos meccsen 4-3 arányban hazai pályán a Szeged győzött. Úgy tűnik azonban, hogy akkor minden egymás elleni gólt ellőttek a csapatok, hiszen ezúttal 0-0-s döntetlen lett a vége. Így a szegediek maradtak a 3., az angyalföldiek pedig a 4. helyen a tabellán.

 

A 19. forduló eredménysora:

 

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BUDAPEST HONVÉD

1-2

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

1-0

FC AJKA

BUDAFOKI MTE

3-1

GYIRMÓT FC GYŐR

SOROKSÁR SC

1-0

BVSC-ZUGLÓ

ETO FC GYŐR

1-0

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

TISZAKÉCSKEI LC

2-0

PMFC

BFC SIÓFOK

2-2

SZOMBATHELYI HALADÁS

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2-2

VASAS SC

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

 

A góllövőlistán is volt egy kis változás, hiszen a Tiszakécske elleni meccsen betalált a nyíregyházi Géresi Krisztián, aki így már egyedül birtokolja a képzeletbeli dobogó második fokát. A kazincbarcikai házi góllövőlistán Kotula Máté lépett előre, hiszen az ő góljával vertük meg a Mosonmagyaróvárt. Máté második gólja volt ez a szezonban, így Papp Milán, Pekár László és Szekszárdi Milán mellé zárkózott fel. Előttük három góllal Ádám Ferenc és hat találattal Pinte Patrik áll.

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

11 gól

2.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

3.

Tóth Milán

Vasas FC

8

4.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

7

4.

Novothny Soma

Vasas FC

7

4.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus FC

7

 

Nem záporoztak a gólok a mögöttünk álló fordulóban, húsz találattal (meccsenként 2,2) az eddigi átlag (2,5/meccs) alatti góltermést produkáltak a szünetről visszatérő csapatok. Nem ez volt a helyzet a figyelmeztetések terén, itt ugyanis jóval aktívabbak voltak a játékosok (és a játékvezetők). A forduló kilenc meccsén 52 sárga lapot osztottak ki a sporttársak, ami magasan a szezon legtöbbje – eddig az első forduló tartotta a rekordot, 46 sárgával.

 

A következő forduló immár egy játéknapon kerül megrendezésre, méghozzá február 11-én, vasárnap. Csapatunk ezúttal Pécsre utazik, ahol 14 órától lép majd pályára a PMFC ellen. A két csapat őszi mérkőzésén gólnélküli döntetlen született, reméljük, ezúttal a mieink el tudják hozni a három pontot.

 

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

BUDAPEST HONVÉD

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

ETO FC GYŐR

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

SOROKSÁR SC

BVSC-ZUGLÓ

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

BUDAFOKI MTE

GYIRMÓT FC GYŐR

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

VASAS SC

2024. FEBRUÁR 11.

14:00

PMFC

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. FEBRUÁR 11.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. FEBRUÁR 11.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

FC AJKA

2024. FEBRUÁR 11.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

BFC SIÓFOK

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk