Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Így készülünk a Siófok ellen

Így készülünk a Siófok ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Hétközben lezárult az átigazolási időszak a Merkantil Bank Ligában, így a Kolorcity Kazincbarcika SC kerete is véglegesnek tekinthető a tavaszi szezonra. Az utolsó napokban klubunk elköszönt Csilus Ádámtól, aki 2023 nyara óta játszott nálunk, illetve Szekszárdi Tamástól, aki 590 napot töltött a klubnál. Mindkettejüknek köszönjük mindazt, amit a Kolorcity Kazincbarcika SC-ért a pályán és azon kívül tettek és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

 

Változást a keretben az okozhat még, ha a klubnak szabadon igazolható labdarúgóval, vagy labdarúgókkal sikerül megállapodnia, hiszen ők az átigazolási időszakon kívül is csatlakozhatnak a csapathoz.

A klub által kiadott sajtóközlemény részletesen ismerteti az átigazolási időszak történéseit, valamint felsorolja a keret és a szakmai stáb tagjait, akikkel nekivágunk a tavaszi hadjáratnak.


Jellemző a Merkantil Bank Liga kiírásának kiegyensúlyozottságára, hogy a mezőny tizennyolc csapata közül máris csak két olyan együttes van, amelyik százszázalékos mérleggel bír a 2024-es naptári évben. Az egyik ilyen csapat az FC Ajka, akik már három meccset is nyertek februárban, hiszen ők érintettek voltak a 18. fordulóból elmaradt meccsek pótlásában is. A zöld-fehérek a Budafoki MTE (3-1), a Szeged-Csanád Grosics Akadémia (2-0), majd hétközben a Soroksár (3-1) csapatát verték meg, így el is hagyták a kiesőzónát.

 

A másik százszázalékos csapat a Kolorcity Kazincbarcika SC, a mieink a Credobus Mosonmagyaróvár hazai 1-0-s legyőzése után Pécsről hozták el a három pontot egy 3-0-s győzelemmel. Csábi József vezetőedző a PMFC elleni mérkőzés után méltatta a csapatot, mind mondta, „ez a győzelem nagyon értékes, mert a pécsi csapat nem véletlenül szerepel ott a tabellán, ahol, szoros vetélytársaink. Örömmel láttam a csapat játékát, egész héten érezhető volt rajtuk, hogy ez jól sikerülhet.”

 

A csapat pécsi játékát dicséri az a tény is, hogy a Nemzeti Sportnál a bombagólt szerző Pethő Bence, a csakfoci.hu-nál pedig a szintén nagy gólt lövő Csatári Gergő került be a forduló válogatottjába.


A csapat a héten tréningekkel és egy kis szülinapozós csapatösszetartással készült, hiszen vezetőedzőnk, csapatkapitányunk és újdonsült támadónk, Patrick Gante is ünnepelt az elmúlt napokban.

 

Ami viszont negatív történés, hogy Székely Krisztián pécsi sérülése olyan súlyos lett, hogy a játékos vállát csütörtökön már meg is operálták, visszatérése 2-3 hónapot fog igénybe venni. Pekár László öt sárga lapja miatt nem játszhat a Siófok ellen.

 

Csábi József vezetőedző így nyilatkozott megyei napilapunknak a mögöttünk és az előttünk álló találkozó kapcsán:

 

Szép győzelmet arattunk a múlt héten Pécsen, ahová természetesen úgy utaztunk, hogy szeretnénk sikeresek lenni. Bíztunk abban, hogy egy gólt legalább szerzünk, három lett belőle, talán nem vagyunk ennyivel jobbak a PMFC-től, de a labdarúgás ilyen. Ismert volt előttünk, hogy mit játszanak, hogy nyitottabbak, mint korábban, jó volt látni a csapatot, ahogyan játszunk, főleg a második félidő második részében, amikor fizikálisan, és mentálisan is egyértelmű fölényben voltunk. Számomra annyiban nem volt meglepő ez a teljesítmény, hogy az előtte való héten nagyon dinamikusan, jól edzett a csapat, rengeteget számít, hogy egy tétmérkőzés előtt mit tesznek bele a foglalkozásokba a játékosok, milyen minőségű a munka. Vasárnap idegenben egy olyan csapat ellenfelei leszünk, amelyik másként focizik, mint az előző riválisaink. Az őszi, itteni, barcikai meccsen is jól nézett ki a Siófok, sokat futottak, a télen erősítettek, egyértelmű a szándékuk: benn akarnak maradni. Örülünk annak, hogy hat ponttal indítottuk a tavaszt, de nem vagyunk megelégedettek, látjuk a pozíciókat, a pontokat, ugyanúgy kell mennünk tovább, ahogyan eddig.

A mérkőzésre szeretettel várjuk drukkereinket is, jegyvásárlás és beléptetés 12.30-tól, minden további információ pedig itt érhető el.

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk