Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Pont nélkül maradtunk Siófokon

Pont nélkül maradtunk Siófokon

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kolorcity Kazincbarcika SC két győzelem után utazott a BFC Siófok otthonába, de a hazai csapat is jó formában várta a meccset, egy döntetlennel és egy győzelemmel indították a tavaszi szezont. Csábi József vezetőedző nem számíthatott az ötödik sárgáját begyűjtő Pekár Lászlóra, valamint a sérült Kurdics Leventére, és vállműtétje után lábadozó Székely Krisztiánra sem.

A mérkőzés az első pár perc tapogatózása és kibontakozó barcikai fölénye után számunkra kellemetlen fordulatot vett. Gyurkits Gergő végezhetett el húsz méterről szabadrúgást a 9. percben, s labdát olyan erővel lőtte a bal felső sarok felé, hogy Bánhegyi Bogdán csak beleérni tudott, de menteni már nem. Tíz perccel később Ternován Patrik is szabadrúgáshoz jut, ám ő centikkel elvéti a kaput. A mezőnybeli birkózás mellett egy-két helyzet adódott mindkét csapat előtt, nálunk Csatári 36. percben lőtt labdájáért kellett nagyon keményen nyújtózkodnia Winternek, majd az első félidei ráadásban Pethő lövése volt nagyon ígéretes, ám a szünet előtt újabb gól már nem született.

Sajnos a második félidőt is rosszul kezdtük, gyors siófoki támadás végén az addig is gólveszélyes Németh Barnabás érkezett jó ütemben és közelről a bal felsőbe lőtt, 2-0. Az újabb bekapott gól után a szakmai stáb igyekezett belenyúlni a meccsbe, Süttő Attila helyett érkezett Patrick Gante és a korábban ápolásra szoruló Papp Milán helyére Dobozi Krisztián. Mire azonban ritmust válthattunk volna, újabb gólt kaptunk. Ezúttal egy jobbról érkező labda találta meg Kitl Miklós fejét, aki 3-0-ra alakította az állást.  A hátralévő időben újabb cserék szálltak be, de az eredmény már nem változott, így ezúttal pont nélkül kell távoznunk a Balaton partjáról. A télen Nyíregyházáról kölcsönbe érkező Németh Barnabás harmadik meccsén a negyedik gólját szerezte, míg Kitl Miklós mérlege három meccs, három találat.

Javítási lehetőség egy hét múlva adódik, ám könnyű dolgunk akkor sem lesz, hiszen a feljutásra pályázó Vasas FC látogat majd a Kolorcity Arénába. Február 25-én tehát, 17 órától szurkolhatjuk ki az újabb győzelmet, legyünk ott minél többen!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!


JEGYZŐKÖNYV

BFC SIÓFOK–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–0 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző.
Vezette: Kovács J. Zoltán (Nagy Viktor, Ring Kevin)
Gólszerző: Gyurkits 9’, Németh B. 48’, Kitl M. 69’

BFC SIÓFOK
Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G. (György N. 84’), Gyurkits (Kovács B. 68’), Posztobányi (Tóth B. 78’), Kitl M., Varga B. – Németh B. (Svedyuk 84’), Dénes (Nemes, 78’).
Vezetőedző: Dragan Vukmir

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bánhegyi – Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Dobozi, 50’), Kotula – Ternován, Csatári (Csilus T. 82’), Kártik (Szabó B. 82’), Süttő (Gante 50’) – Pethő B., Pinte (Vincze D. 75’).
Vezetőedző: Csábi József


MESTERMÉRLEG

Dragan Vukmir, a BFC Siófok vezetőedzője

A Kazincbarcika egy nagyon masszív csapat, amely az utóbbi időben jól is játszik. Nagyon akartunk az első idei hazai meccsünkön bizonyítani, fontos három pontot szereztünk. A csapatom nagyot küzdött, nagyon akart és szerintem megérdemelten nyertük meg a meccset. Úgy gondolom, hogy ősszel is sokszor csak a balszerencse fogott ki rajtunk, de bíztam benne, hogy többet tud ez a csapat. Jó úton járunk, de messze van még a vége. Az egyértelmű cél a bennmaradás, sikerült frissítenünk a csapatot télen, próbálunk úgy teljesíteni, hogy a céljainkat elérhessük.

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Nehéz ilyenkor jót mondani, sokkal nehezebb, mint a múlt héten volt. A héten voltak már jelei annak, hogy picit rendezettebbnek kellene lennie a fejeknek. Az első félidő taktikailag rendben volt, de egy jól eltalált szabadrúgás borította az elképzeléseinket. Ettől függetlenül az első félidőben azt lehetett érezni, hogy a miénk a jobb csapat, inkább az történt a pályán, amit mi akarunk. A Siófok nagyon direkt és nagyon racionális játékot játszott, amire fel is hívtam a csapat figyelmét a szünetben. Másik oldalra kellett volna terelnünk a támadójátékot és jobban figyelni a második labdákra, kértem a fiúkat, hogy sokkal direktebb futballt játsszunk. Sajnos már a második félidő legelején újabb gólt kaptunk, ami fordulópont volt. Ilyen helyzeteket hárított már el a védelmünk, úgy érzem, hogy hibáztunk, alaposan ki kell elemezni. Utána váltottunk szerkezetben is, de ez nem sikerült jól, a Siófok tökéletesen megvalósította azt a racionális futballt, amit tervezett. Sajnálom, mert az elmúlt hetekben nagyon sokat beletett a csapat munkában, de ez ma nem a mi napunk volt. Két pontrúgásból kaptunk gólt és egy védelmi hiba után, sokat kell majd elemeznünk, aztán javítanunk jövő héten.

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk