Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Az Ajka megállíthatatlan (?)

Az Ajka megállíthatatlan (?)

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Vasárnap kora délután öt mérkőzéssel rajtolt a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásának 22. fordulója.

A sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár nyeretlenségi sorozata folytatódott, immár tíz meccsre nyúlik. Az óváriak kétszer is vezettek a Gyirmót FC Győr ellen, de a 89. percben Soltész Dominik büntetőjével egyenlített a vendégcsapat. A tíz nyeretlen meccs közül ez volt a második döntetlen, novemberben, a Budafoki MTE elleni 2-2 alkalmával is a hajrában, a 95. percben estek el a győzelemtől a peches óváriak.

 

Ezúttal azonban a Budafoknak sem volt szerencséje, Zsóri Dániel góljával a 49. és a 79. perc között még vezettek, majd Simon András egyenlített. A 90. percben Nagy Zoárd is betalált, így a vendég Aqvital FC Csákvár elvitte a három pontot a Promontor utcából. Az újonnan kinevezett vezetőedző, Dajka László bemutatkozása így nem sikerült jól, csapata pedig a 14. helyre csúszott vissza.

 

Az Ajka elleni botlás után másodszor nyert zsinórban a Soroksár SC, ezzel a 7. helyre ugrottak előre a sűrű középmezőnyben a sárga-feketék. Lipcsei Péter csapata ezúttal a HR-Rent Kozármislenyt verte meg 2-1-re Lovrencsics és Köböl góljaival.

 

Győzött és tavasszal továbbra is menetel a BFC Siófok. A Balaton-partiak a Bozsik Stadionban győztek 1-0-ra a parádés formában lévő Németh Barnabás büntetőgóljával. Németh zsinórban ötödik meccsén volt eredményes, érdekesség, hogy az ötös sorozat első meccsén épp a Siófok ellen talált be, mielőtt a téli szünetben Nyíregyházáról Dragan Vukmir csapatához igazolt volna kölcsönbe. A kispestiek Csertői Aurél kinevezése óta első vereségüket szenvedték el.

 

Hozta a papírformát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata, a csongrádiak a BVSC-Zuglót győzték le 2-0-ra. Így Aleksandar Stevanovic gárdája a 4. helyen áll és közelíteni tudott a Vasas FC-hez, miután az angyalföldiek csak egy pontot tudtak hazavinni a Kolorcity Arénából.

Friss hír, hogy az 1-1-es döntetlenünket követően hétfő kora este bejelentette a klub, hogy megköszönte Desits Szilárd vezetőedző munkáját, akinek már az utódját is megtalálták: a szakmai munkát a jövőben Gera Zoltán irányítja a 13. kerületben.

 

Győzött a Szombathelyi Haladás is, a vasiak a Tiszakécskei LC-t verték 2-1-re. A Kécske tizenkét mérkőzés óta nem tudott győzni, a decemberben kinevezett Kis Károly vezetőedző továbbra is nyeretlen, a csapat pedig a 17. helyen várja a 23. fordulót.

 

Folytatta viszont menetelését az FC Ajka, a zöld-fehérek ezúttal a PMFC otthonában nyertek 1-0-ra Szarka Ákos félpályáról (!) szerzett góljával. A pécsieknél így a frissen kinevezett vezetőedző, Mátyus János vereséggel kezdett.

 

Dajka László és Mátyus János után hétfőn az ETO FC Győrnél, a szintén frissen kinevezett Kuznyecov Szergejen volt a sor, hogy a debütáló trénerek statisztikáját javítsa. A január végéig Diósgyőrben dolgozó szakembert szombaton nevezték ki az aznap délelőtt menesztett Antonio Munoz helyére Győrben, hétfőn pedig máris a Merkantil Bank Liga éllovasa ellen bizonyíthatott csapatával.

Végül a másik két kollégájához hasonlóan Kuznyecov is szomorúan hagyhatta el a pályát, miután a Nyíregyháza Spartacus Beke Péter 35. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött és értékes három pontot vitt haza az ETO Parkból.

A szabolcsiak előnye az élen ezzel immár tizenegy pont az ETO előtt, a zöld-fehérek a Vasas pontvesztése miatt legalább a 2. hely megtartásával vigasztalódhatnak.

 

A 22. forduló eredménysora:

 

SOROKSÁR SC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2-1

BUDAFOKI MTE

AQVITAL FC CSÁKVÁR

1-2

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

GYIRMÓT FC GYŐR

2-2

PMFC

FC AJKA

0-1

BUDAPEST HONVÉD

BFC SIÓFOK

0-1

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

BVSC-ZUGLÓ

2-0

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

VASAS FC

1-1

SZOMBATHELYI HALADÁS

TISZAKÉCSKEI LC

2-1

ETO FC GYŐR

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

0-1

 

A forduló kilenc mérkőzésén összesen húsz gól esett, ami meccsenként átlagosan 2,2 találatot jelent. Mondhatjuk, hogy „nem jó, de nem is tragikus”, a szezon eddigi 2,4-es átlagához képest kevéssel gyengébb termés.

 

Ugyanez igaz a sárga lapok tekintetében is, harminckét figyelmeztetést (meccsenként átlag 3,56) osztottak ki a játékvezetők, míg a szezon átlaga 4,34. Sárga lapok tekintetében a „legszorgalmasabb” párost az előző két ellenfelünk adja a siófoki Kitl Miklós és a Vasas játékosa Baráth Botond személyében, utóbbi ellenünk is kapott lapot, ők összesen 9-9 alkalommal sárgultak be.

 

A góllövőlista élmezőnyében kisebb változás történt, miután a szombathelyi Rácz Barnabás Tiszakécske elleni győztes góljával holtversenyben a harmadik helyre zárkózott fel.

 

A góllövőlista állása:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

11 gól

1.

Tóth Milán

Vasas FC

11

3.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

3.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

9

 

A Merkantil Bank Liga 24. fordulója március első hétvégéjén esedékes, kivéve a Nyíregyháza Spartacus – Soroksár SC meccset, amelyet hétfőn este rendeznek majd meg. A Kitekintő címében megfogalmazott kérdésre pedig a mieink fogják megadni a – remélhetőleg nemleges – választ, hiszen a Kolorcity Kazincbarcika SC Ajkára látogat majd, ahol március 3-án vasárnap 17 órától mérjük össze erőnket Schindler Szabolcs - tavasszal remeklő - fiaival.

 

Ősszel idehaza már le tudtuk győzni a zöld-fehéreket, reméljük most újra sikerül, szurkoljunk együtt Ajkán is a Vegyésznek!

 

A 23. forduló menetrendje:

 

2024. MÁRCIUS 3.

14:00

BFC SIÓFOK

VASAS FC

2024. MÁRCIUS 3.

14:00

GYIRMÓT FC GYŐR

PMFC

2024. MÁRCIUS 3.

14:00

BVSC-ZUGLÓ

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2024. MÁRCIUS 3.

14:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BUDAFOKI MTE

2024. MÁRCIUS 3.

17:00

FC AJKA

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. MÁRCIUS 3.

17:00

AQVITAL FC CSÁKVÁR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

2024. MÁRCIUS 3.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

ETO FC GYŐR

2024. MÁRCIUS 3.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

BUDAPEST HONVÉD

2024. MÁRCIUS 4.

20:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

SOROKSÁR SC

 

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk