Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Tovább robog az ajkai vonat…

Tovább robog az ajkai vonat…

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Csábi József vezetőedző dolga nem lett könnyebb a vasárnapi mérkőzés előtti utolsó napokban, hiszen Székely Krisztián és Kurdics Levente mellett megsérült Kotula Máté is, akinek a kivizsgálása még folyamatban van, húzódást, vagy szakadást szenvedhetett. Kártik Bálint ötödik sárga lapja után eltiltását töltötte ma. A Siófokon megsérülő Papp Milán viszont visszatért, de sajnos egész biztosan újabb kihagyás vár rá az ajkai meccs után.

 

A találkozót a mieink kezdték jobban, határozott és elszánt letámadással zavarták csatáraink az ajkai védelmet. Öt-hat perc kellett a hazai csapatnak, mire igazán meg tudott érkezni a meccsbe, ám ekkor helyzetük is lett, Szarka Ákos kapu előtt keresztbe lőtt labdájáról Nagy Krisztián maradt le.

 

 

A folytatásban túlnyomórészt mezőnyjátékot láthattak a nézők, a hazaiak oldalán egy-egy veszélyes szöglet, a mieinknél Papp Milán fejese okozott némi izgalmat, de a félidőre egy viszonylag csendesnek mondható 0-0-val vonultak el a csapatok.

 

A második játékrész sajnos számunkra nagyon rosszul kezdődött, hiszen egy gyors ajkai kontra bontakozott ki a jobb szélen, miután a hazai tizenhatos előterében labdát vesztettünk. Tóth Gergely kapott egy kiváló labdát a jobb szélen, tizenhatoson belülre érve élesen a hosszú oldal felé lőtt, ahol kapusunk, Tóth Balázs vetődve bele tudott piszkálni a labdába, de az balszerencsénkre Nagy Krisztián elé pattant, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítania a játékszert pár méterről, s így a 48. percben megszerezték a vezetést a hazaiak.

 

 

A gyors második félidei gól pár percre megfogta csapatunkat, de aztán át tudtuk venni a kezdeményezést, ami mezőnyfölényben igen, de nagy helyzetek formájában nem tudott megmutatkozni. Egy óra játék után cserélt a szakmai stáb, pályára lépett Patrick Gânțe és Ádám Ferenc is, amitől nyilvánvalóan a támadójáték élénkítését és az egyenlítő találat megszerzését várta Csábi József.

 

 

Támadójátékunk dominánsabb is lett, de gól továbbra sem született, pedig Pethő Bence átlövése alaposan megtornáztatta Szabados Istvánt, de védeni tudott a hazaiak hálóőre.

A 71. percben ismét csere következett, ám ezúttal sajnos kényszerű, hiszen Papp Milán egy visszafutás során a combjához kapott és a földön maradt, jelezve, hogy komolyabb a baj. Ápolást követően a játékos hordágyon hagyta el a játékteret, majd mentőautóval a helyszínt, kivizsgálása ma Szegeden folytatódik tovább.

A hajrában újabb cserékkel frissítettünk, még inkább átvettük az irányítást, de egyenlíteni sajnos nem sikerült, így az Ajka tovább menetel, immár zsinórban hat megnyert meccsük van.

A mieink számára a javításra március 10-én vasárnap 17 órától, a Kolorcity Arénában a Gyirmót FC Győr ellen lesz lehetőség.


JEGYZŐKÖNYV

 

FC AJKA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC   1–0 (0–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 1.000 néző
Vezette: Bana Gergely (Kulman Tamás, Kiss Balázs)
Gólszerző: Nagy K. 48’

 

FC AJKA
Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Zsolnai R. (Pantovics 84’) – Babos B. (Forgó 84’), Csizmadia Z. (Görgényi 60’), Tajthy T. (Kenderes 79’), Nagy K. (Borsos F. 60’) – Szarka Á.
Vezetőedző: Schindler Szabolcs

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Ternován (Gante 64’), Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Dobozi 71’), Süttő (Vincze 83’) – Csatári (Szabó B. 83’), Csilus T., Pekár (Ádám F. 64’) – Pethő B., Pinte P.
Vezetőedző: Csábi József


MESTERMÉRLEG

 

Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője

Gratulálok a csapatomnak és köszönöm, hogy ennyi szurkoló kijött a mérkőzésre. Nagyon nehéz meccs volt, egy kicsit rajtunk volt a nyomás, amiért az előző hetekben jól teljesítettünk. Nem csak a sikertelenség, de egy jó sorozat is veszélyes tud lenni, ezért a földön tartottuk a játékosokat. Sok párharc volt, erre készültünk, olyan játékosokat igyekeztünk pályára küldeni, akik ebben erősek. Jól sáfárkodtunk a lehetőségeinkkel, az első félidőben hagytunk ki helyzetet, de a második játékrész elején a legjobbkor szereztünk gólt. Próbáltuk kioltani a vendégeket, akik nagyon szervezetten játszottak. Az egyik kulcs a győzelemhez az volt, hogy Nagy Krisztiánt a pályán hagytuk, aki az első félidőben nem teljesített jól, viszont ő egy olyan típusú játékos, akiben bármikor benne van a gól, és ezt be is bizonyította.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Tiszteletet parancsoló sorozatban van az Ajka, természetesen készültünk belőlük és egy nagyon taktikus mérkőzést játszottunk, de a minőséget tekintve volt hiányérzetem. Döntetlenszagú volt ez a meccs, egyik csapat sem kerekedett a másik fölé, de egy hazai kontrát nem jól reagáltunk le és ebből gólt kaptunk. Tanulságos ez, számon fogom kérni a csapaton, hogy idegenben lekontráznak minket, ráadásul úgy, hogy direkt készültünk is ebből. Egyébként sokat dolgozott a csapat, de a minőség sokszor hiányzott. Jól kezdtük a mérkőzést, az elején bejöttek azok a dolgok, amiket terveztünk. Sok pszichés fordulópontja is volt a meccsnek, technikai hibákat vétettünk, így hoztuk fel a hazaiakat az első félidő végére. Nem először fordul elő, hogy a második félidő elején kapunk gólt, erről beszélnünk kell, és ez ellen tennünk kell.

 

A 23. fordulóból még egy találkozó van hátra a mai napon, ettől függetlenül csapatunk maradt a 8. helyen az egyre inkább besűrűsödő mezőnyben.

További híreink

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk