Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Többéves negatív gólrekordot hozott a forduló

Többéves negatív gólrekordot hozott a forduló

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ismét két játéknapon rendezték meg a Merkantil Bank Liga soron következő, huszonharmadik fordulóját. A vasárnap kora délutáni körben pályára lépett a dobogós Vasas FC, amely a kispadon Gera Zoltán vezetőedzővel első győzelmét aratta, a BFC Siófokot verték meg idegenben 1-0-ra. A gólt Holender Filip szerezte még az első félidő közepén. A Balaton-partiak tavaszi veretlensége így véget ért, egy döntetlen és zsinórban három győzelem után kaptak ki újra Dragan Vukmir tanítványai, míg az angyalföldiek tizenkét mérkőzés óta veretlenek.

 

Folytatódott a PMFC vesszőfutása, a mecsekaljaiak a Gyirmót FC Győr otthonában szenvedtek 2-1 arányú vereséget. Mátyus János csapata zsinórban negyedik vereségét szenvedte el és már a 14. helyen áll, míg a gyirmótiak a 6. helyről várják a folytatást, ellenünk.

 

Közvetlenül előttük a HR-Rent Kozármisleny áll, Aczél Zoltán csapata az ugyancsak gyengélkedő Budafoki MTE-t verte ezúttal 2-0-ra Kirchner György duplájával. Az előző tizenöt meccséből mindössze egyet nyert meg az időközben Dajka László irányítása alá kerülő Budafok, így ők már a kiesést jelentő 15. helyen állnak.

 

Alsóházi rangadót rendeztek Zuglóban, a BVSC csapata a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadta. A hazaiak Ihrig-Farkas Sebestyén góljával szerezték meg a vezetést az első félidő derekán, melyre az óváriak nem tudtak válaszolni. Szekeres Tamás csapata elhagyta a kiesőzónát, s a 13. helyre ugrottak, míg a Mosonmagyaróvár sereghajtóként immár 15 pontos hátrányban van a bennmaradást jelentő 14. helyhez képest.

 

A vasárnap kora esti négy találkozó mindegyikén egy-egy gól döntött. Csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC az elképesztő győzelmi sorozatot építő Ajka otthonában maradt alul egy góllal, így a mieink a 8., az ajkaiak a 10. helyről vágnak neki a 24. fordulónak. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Csákváron győzött 1-0-ra, méghozzá Palincsár Martin 89. percben szerzett góljával.

 

A Budapest Honvéd zsinórban második vereségét volt kénytelen elkönyvelni, ezúttal Szombathelyen maradtak alul. A Haladás egyetlen gólját Jagodics Márk jegyzi, ezzel az eredménnyel pedig helyet cserélt a tabellán a két együttes, a zöld-fehérek jelenleg a 9. helyen állnak, Csertői Aurél csapata pedig a 12. pozícióból várja a folytatást.

 

Szergej Kuznyecov első győzelmét aratta az ETO FC Győr vezetőedzőjeként vasárnap, csapata Tiszakécskéről vitte haza a három pontot. A találkozó egyetlen gólját Csontos Dominik szerezte, az ETO ezzel nyolc pontra faragta hátrányát az éllovas Nyíregyháza Spartacus mögött, ám ekkor még a szabolcsiaknak hátra volt egy meccsük, hétfőn, hazai pályán, egész pontosan Balmazújvárosban a Soroksár SC ellen.

 

A tegnap esti találkozón aztán Lipcsei Péter csapata alaposan megnehezítette a piros-kékek dolgát. Sokáig 0-0 állt az eredményjelzőn, aztán a hajrában Köböl Krisztián vezetést szerzett a vendégeknek, s úgy tűnt, meglepetésre el is vihetik a három pontot. A 88. percben aztán jött Temesvári Attila, aki kiegyenlített, így megmentve a hazai csapat tízmeccses veretlenségi sorozatát és kilenc pontra beállítva előnyüket az ETO előtt.

 

A 23. forduló eredménysora:

 

BFC SIÓFOK

VASAS FC

0-1

GYIRMÓT FC GYŐR

PMFC

2-1

BVSC-ZUGLÓ

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

1-0

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BUDAFOKI MTE

2-0

FC AJKA

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

1-0

AQVITAL FC CSÁKVÁR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-1

TISZAKÉCSKEI LC

ETO FC GYŐR

0-1

SZOMBATHELYI HALADÁS

BUDAPEST HONVÉD

1-0

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

SOROKSÁR SC

1-1

 

A két játéknap kilenc meccse összesen 13 gólt hozott, ami az egész szezon leggyengébb góltermése annak ellenére, hogy 0-0-s eredmény nem akadt a fordulóban. Ilyen gyér átlagot (meccsenként 1,4) egyébként utoljára a 2019/2020-as, félbeszakadt szezon utolsó fordulójában hoztak össze a csapatok, majdnem pont négy évvel ezelőtt. A góllövőlistán Kirchner György duplájával meglépett a mezőnytől, mögötte viszont nincs változás a dobogós helyeket illetően.

 

A góllövőlista állása a 23. fordulót követően:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

13 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

11

3.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

3.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

9

 

Az előttünk álló hétvégén folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei.

Csapatunk a Kolorcity Arénában fogadja a Gyirmót FC Győr csapatát 10-én, vasárnap, 17 órától. A hétfő esti tévés meccset az ETO FC Győr és a Budapest Honvéd vívja, méghozzá az ETO Parkban.

 

A 24. forduló menetrendje:

 

Dátum

Időpont

Hazai

Vendég

2024. MÁRCIUS 10.

14:00

BUDAFOKI MTE

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

2024. MÁRCIUS 10.

14:00

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

PMFC

BVSC-ZUGLÓ

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

GYIRMÓT FC GYŐR

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

VASAS FC

FC AJKA

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

SOROKSÁR SC

TISZAKÉCSKEI LC

2024. MÁRCIUS 10.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

BFC SIÓFOK

2024. MÁRCIUS 11.

20:00

ETO FC GYŐR

BUDAPEST HONVÉD

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk