Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Botlások az élmezőnyben

Botlások az élmezőnyben

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A forduló két nyitómeccsének egyikén a Nyíregyháza Spartacus FC egyértelmű esélyesként látogatott a rendkívül rossz formában lévő Budafoki MTE otthonába.

A mérkőzés elején a hazaiak tizenegyest hibáztak, utána viszont – egy darabig - a papírformának megfelelően alakult a találkozó, a 27. percre már kétgólos előnyben volt az éllovas Spartacus. Ám két perccel később Kovács Dávid révén szépített a hazai csapat; majd újabb egy perc múlva Nagy Gergőt azonnali piros lappal kiállították, s emberhátrányba került a Budafok. Kevesen fogadtak volna ekkor a hat mérkőzés óta nyeretlen, zsinórban ötször kikapó piros-feketékre.

Az első félidő végén aztán jött a 2019-es esztendő Puskás-díjasa, Zsóri Dániel, aki ismét óriási gólt ollózott, s így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben emberelőnyben végig nyomott az éllovas, ám a slusszpoén a hazaiaké lett, Oláh Bálint a 91. percben egy távoli lövéssel eldöntötte a meccset.

 

A Szpari szerencséje a szerencsétlenségben, hogy üldözői közül is többen pontokat vesztettek. A Vasas FC a kiváló formában lévő FC Ajka ellen játszott gólnélküli döntetlent, amivel megszakadt az ajkaiak győzelmi sorozata, de a Vasas sem tudta megelőzni az ETO FC Győrt. A győriek hétfő este léptek pályára és hazai környezetben 1-0-ra kikaptak a Budapest Honvéd csapatától.

 

Az élmezőnyben egyedül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tudott nyerni, akik közvetlen riválisukat, a HR-Rent Kozármislenyt verték 2-0-ra. A 6. helyen álló Gyirmót FC Győr Kazincbarcikán szenvedett 1-0 arányú vereséget, így az első hat helyezett közül mindössze a Szeged tudott győzni.

 

A PMFC a BVSC-Zuglóval játszott 1-1-es döntetlent úgy, hogy a pécsiek kilencen fejezték be a meccset, miután korábbi játékosainkat, Szekszárdi Tamást és Krausz Rault is kiállították – rajtuk kívül a vezetőedző Mátyus János is piros lapot kapott.

 

A Szombathelyi Haladás gólgazdag meccsen verte a BFC Siófokot. A Balaton-partiak 0-2-es hátrányból álltak fel, érdekesség, hogy a Haladás vezető találata Kitl Miklós öngólja volt, majd a Siófok egyenlítő gólját is a korábbi kecskeméti játékos szerezte. A hajrát azonban a vasiak bírták jobban, Szijjártó Ármin góljával 3-2-re nyert a Hali.

 

Győzött az Aqvital FC Csákvár, Tóth Balázs csapata 1-0-ra verte a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvárt. Az óváriak mellett egyre nehezebb helyzetbe kerül a 17. helyezett Tiszakécskei LC is, Kis Károly együttese ezúttal Soroksáron szenvedett 1-0-s vereséget. A kécskei csapat a 17. helyen áll és már az ő hátrányuk is kilenc pont a bennmaradó helyen álló PMFC mögött.

 

A 24. forduló eredménysora:

 

BUDAFOKI MTE

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

3-2

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

AQVITAL FC CSÁKVÁR

0-1

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2-0

PMFC

BVSC-ZUGLÓ

1-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

GYIRMÓT FC GYŐR

1-0

VASAS FC

FC AJKA

0-0

SOROKSÁR SC

TISZAKÉCSKEI LC

1-0

SZOMBATHELYI HALADÁS

BFC SIÓFOK

3-2

ETO FC GYŐR

BUDAPEST HONVÉD

0-1

 

A mesterlövészek tabellájának élmezőnyében is történt változás, a Szombathelyi Haladás támadója, Rácz Barnabás góllal vette ki a részét a Siófok legyőzéséből, így megelőzte Géresi Krisztiánt. A kilencgólos Géresi után egyébként a hét találatot szerzők állnak holtversenyben, méghozzá tízen, köztük a házi góllövőlistánkat vezető Pinte Patrikkal.

 

A góllövőlista élmezőnye:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

13 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

11

3.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

10

4.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

 

A 24. forduló kilenc meccse összesen tizennyolc gólt hozott, ami meccsenként átlagosan kereken két találat. Ezzel az előző forduló gólínségéhez képest szép terméssel még mindig a szezon átlaga (2,4/meccs) alatt teljesítettek a csapatok. Annál erősebbek voltak a játékvezetők, akik negyvenhárom sárga lap (átlag 4,78/meccs) mellett öt pirosat osztottak ki. Kiállításból ennél csak a 15. fordulóban volt több (8), míg sárgák terén is jócskán sikerült felülmúlni az idény átlagát (4,33/meccs).

 

A 25. forduló mérkőzéseit egy játéknapon rendezik majd, mind a kilenc találkozó március 17-én vasárnap lesz. Említésre érdemes az élmezőny rangadója, ahol Balmazújvárosban a Nyíregyháza Spartacus fogadja a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát. Az alsóházban érdekes lehet a Tiszakécskei LC és a Budafoki MTE csatája is.

 

Számunkra azonban természetesen a legérdekesebb a Kolorcity Kazincbarcika SC zuglói vendégjátéka lesz, 14 órától a 13. helyen álló BVSC csapatához látogatunk majd.

 

A 25. forduló programja:

 

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

BFC SIÓFOK

FC AJKA

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

GYIRMÓT FC GYŐR

VASAS FC

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

BVSC-ZUGLÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

HR-RENT KOZÁRMISLENY

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

2024. MÁRCIUS 17.

14:00

BUDAPEST HONVÉD

SOROKSÁR SC

2024. MÁRCIUS 17.

17:00

AQVITAL FC CSÁKVÁR

PMFC

2024. MÁRCIUS 17.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

BUDAFOKI MTE

2024. MÁRCIUS 17.

20:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

ETO FC GYŐR

 

További híreink

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk