Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kétszer álltunk fel ősszel

Kétszer álltunk fel ősszel

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Nyolcadik alkalommal néz farkasszemet bajnoki mérkőzésen egymással a BVSC-Zugló és a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata. A párharc nagy múltra tekint vissza, hiszen 1977 novemberében találkoztunk először – akkor is a Szőnyi úton. Az egymás elleni találkozók krónikájáról bővebben ITT írtunk.

 

A tavalyi év őszén, egész pontosan szeptember 24-én került sor a hetedik összecsapásra, amelyet szakadó őszi esőben rendeztek meg a Kolorcity Arénában. A mérkőzés előtt a vasutasok a 16. helyen álltak, a mieink pedig a 10. pozíciót foglalták el a tabellán.

 

 

Csapatunk határozottan jobban kezdett a mostoha időjárási körülmények között, ám hiába dominált mezőnyben az újonc ellen, tizenkét perc játék után – átvitt értelemben is – hideg zuhany következett. Nagyjából huszonöt méterről végzett el szabadrúgást Hidi Patrik, aki elképesztően jól találta el a labdát, bődületesen nagy gólt lőtt a bal felsőbe.

 

Bár a vendégek lendületbe jöttek a góltól, nem estünk kétségbe, sőt egy szabadrúgás után Király Ákos szabálytalankodott Papp Milánnal szemben a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Pekár László értékesítette. Az már más kérdés, hogy Királyt két perccel korábban már ki is állíthatták volna, amikor Pekárt utolsó védőként fautolta, ám a piros lap mindkét esetben elmaradt.

 

 

Az 1-1-es félidő után a második játékrészre is maradt egy gólváltás. Az 56. percben Mucsányi Márk egy lepattanó labdával került ziccerbe, s higgadt lövésével vissza is szerezte az előnyt a Vasutasnak. A bekapott gól után Csábi József vezetőedző hamar cserélt, rögtön kettőt is: érkezett Ádám Ferenc és Pinte Patrik.

A mérkőzés 77. percében jártunk, amikor a két csereként beállt támadónk összehozta az egyenlítést – Ádám szögletét Pinte csúsztatta az ötös sarkáról a jobb alsóba.

 

A hajrában minden energiát mozgósítva támadtunk, ám a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, így a hármas sípszó 2-2-es döntetlennel vetett véget a meccsnek.

 

 

A találkozót követő sajtótájékoztatón Csábi József vezetőedző kiemelte, csapatunk erejét mutatja az, hogy kétszer is fel tudtunk állni. Mindazonáltal a mester nem volt elégedett a döntetlennel, hiszen mint mondta, szerettünk volna javítani hazai mérlegünkön (ekkor egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álltunk a Kolorcity Arénában). Azt Kincses Ádám is elismerte, hogy bár győzni szerettek volna, de nem lehetnek elégedetlenek a döntetlennel sem.


JEGYZŐKÖNYV

2023. szeptember 24. 17:00 óra

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA – BVSC-ZUGLÓ 2–2 (1–1)

Kazincbarcika, Kolorcity Aréna

Vezette: Horváth Tibor (ifj. Varga Gábor, Szilágyi Norbert)

Gólszerzők: Pekár 32’ (b), Pinte 77’, ill. Hidi 12’, Mucsányi 56’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Tóth B. – Ternován (Székely K. 88’), Szemere, Heil, Papp M., Kotula M. – Pekár (Ádám F. 58’), Kártik, Szabó B. (CsatárI 46’) – Kurdics (Pinte 58’), Morínigo (Csilus Á. 80’).

Vezetőedző: Csábi József

 

BVSC-ZUGLÓ

Csenterics – Tóth K., Hesz, Benkő-Bíró, Király Á. – Hidi P. – Mucsányi (Kelemen 68’), Mitrovics, Gergely P., Szilágyi M. (Nagy J. 84’) – Mészáros A. (Horváth R. 79’).

Vezetőedző: Kincses Ádám

 

 

Folytatás holnap 14 órától, és akkor is, most is CSAK A BARCIKA!!!

 

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk