Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Látszólag (?) sima vereség

Látszólag (?) sima vereség

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A vasárnapi kissé hűvös, szeles, napos tavaszi délutánon a mérkőzés kísértetiesen hasonlóan indult, mint az őszi találkozónk. Az első percektől kezdve átvettük a kezdeményezést, többször is megszerezhettük volna a vezetést, előbb Kártik Bálint lábbal, majd Pethő Bence fejjel veszélyeztetett, de gól nem született. Sőt, pár percre rá Pinte Patrik is kihagyott egy helyzetet, ami már nem maradt büntetlenül.

A 12. percben Kelemen Patrik veszélyes lövését védte Tóth Balázs, a kipattanót Ihrig-Farkas Sebestyén élesen a kapu elé lőtte, ahol Bacsa Patrik beleért, s az ötösről a hálóba továbbított, 1-0.

 

A játék képe ezután sem változott, leginkább barcikai helyzetek követték egymást, Pinte többször is egyenlíthetett volna, ám a szerencse is elkerülte és Csenterics Adrián is jó formában védett. Bő félóra játék után aztán ismét a mieink bűnhődtek, Ihrig-Farkas lövését elsőre védte Tóth, de a felpörgő labdát a hazaiak támadója Süttő Attila mellett a kapuba fejelte, 2-0. A félidő vége előtt itt is, ott is kimaradt még egy-egy helyzet, de az eredmény nem változott.

 

A második játékrészben a lendületünk alább hagyott, az 55. percben pedig tizenegyesből Hidi Patrik tehetett volna pontot a meccs végére. A büntetőt Tóth Balázs bravúrral védte, s talán ekkor csillant fel utoljára a remény, hogy ezt a lélektani előnyt a magunk javára fordíthatjuk.

 

Sajnos nem így lett, tíz perccel később Király Ákos beadását Nikola Mitrovic nagyjából tíz méterről, hajszálpontosan a jobb alsóba fejelte, amivel megadta a kegyelemdöfést. Csábi József vezetőedző hármat is cserélt, ám az „átok” megmaradt, Ádám Ferenc passza után Patrick Gânțe lövése is picivel szállt kapu mellé, így még szépítenünk sem sikerült.

 

A BVSC-Zugló folytatni tudta négymeccses hazai győzelmi szériáját, s győzelmével kapaszkodik a középmezőnyhöz. A Kolorcity Kazincbarcika SC számára javítási lehetőség legközelebb a válogatott szünet után lesz, március 31-én 17 órától az Aqvital FC Csákvár ellen lépünk pályára a Kolorcity Arénában.  


JEGYZŐKÖNYV

Merkantil Bank Liga

25. forduló

 

BVSC-ZUGLÓ – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–0 (2–0)
Budapest, Szőnyi út
Vezette: Takács Tamás (Dobos D., Vrbovszki P.)
Gólszerző: Bacsa P. 12’, Ihrig-Farkas 33’, Mitrovic 65’

 

BVSC-ZUGLÓ
Csenterics – Poór (Nagy J. 59’), Vinícius, Deutsch B., Király Á. – Hidi P., Tóth K. (Szilágyi M. 89’) – Ihrig-Farkas, Mitrovic (Nwachukwu 89’), Kelemen P. (Tóth L.M. 83’) – Bacsa P.
Vezetőedző: Szekeres Tamás 

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Szekszárdi M., Heil, Dobozi (Pekár L. 72’) – Ternován, Csatári, Varga J., Kártik (Ádám F. 72’), Süttő (Kurdics 38’) – Pethő (Vincze D. 83’), Pinte P. (Gante 72’).
Vezetőedző: Csábi József


MESTERMÉRLEG

 

Szekeres Tamás, a BVSC-Zugló vezetőedzője

Magabiztos győzelmet arattunk ma. Voltak fordulópontok a meccsen, amelyek a mi oldalunkra dőltek el, ez azért is nagyon fontos volt, mert korábban jó pár mérkőzésen ellenkező módon alakultak, s az ellenfélnek kedveztek ezek a fordulópontok.

A mai napon a Kazincbarcika nem tudott élni a lehetőségeivel, mi pedig végre egy olyan mérkőzést játszottuk, ahol a csapat a tudásának megfelelően teljesített és a helyzetkihasználásunk is rendben volt. Először tudott százhúsz alá menni a pulzusom meccs közben, úgy alakult, hogy ez egy nyugodt mérkőzés lett.

Állandó a nyomás, nem csak rajtunk, hanem hat-hét csapaton legalább, akik az egész bajnokság folyamán veszélyben vannak. Nem vagyunk olyan helyen még, hogy ez a három pont megnyugvást jelentsen. A további meccseken is nagyon kell figyelni, mert gyorsan le lehet csúszni a négy kieső hely valamelyikére.

A válogatott szünet alatt is folyamatosan dolgozni fogunk, péntekre egy felkészülési meccset tervezünk, ahol azok fognak inkább játszani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy ők is megkaphassák a szükséges terhelést. Utána a hétvége szabad lesz, fújhatnak a játékosok is egy kicsit a folytatás előtt.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Nem nagyon tudom értékelni ezt a meccset. Értetlenül állok az idegenbeli szereplésünk és az idegenbeli teljesítményünk előtt is, a mai meccsre kiváltképp igaz ez. Az első tíz percben kivégezhettük volna a BVSC-t, három nagy helyzetet hagytunk ki, utána pedig nem is tudom, hogy mi történt. Most már nem először esik meg ilyen az idegenbeli meccseken, ami nyilván egy feladat nekem is, a stábnak is. Nem értem, hogy egy hét alatt milyen változás történhet a fejekben, hiszen múlt héten egy kifeszített, jó játékkal megvertük a Gyirmótot, most meg ennyire vagyunk képesek. 

Most úgy érzem, hogy jókor jön a válogatott szünet, tudjuk egy kicsit rendezni a sorokat és a fejeket. Az is igaz, hogy nem nagyon tudtunk a körülményekhez sem alkalmazkodni, futballra alkalmatlan volt a pálya is. Meg kell néznünk a mérkőzést még többször, hogy megértsük, mi történt pontosan.

Nincs könnyű mérkőzés számunkra, egy erőltetett menet ez, de nem csak nekünk, a többi csapatnak is, hiszen nem dőlhet még hátra senki. Nagyon nehéz és nagyon fontos hátralévő mérkőzéseink vannak. Remélem, hogy a sérültjeink is jönnek majd vissza, mert most kevesen vagyunk. Sokat dolgoztunk eddig is, de még többet kell a folytatásban.

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk