Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Megszakadt a Soroksár veretlensége, ismét botlott a Spartacus

Megszakadt a Soroksár veretlensége, ismét botlott a Spartacus

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ezúttal egy játéknapon rendezték meg a Merkantil Bank Liga soros fordulójának mind a kilenc mérkőzését. A 25. fordulót két hét válogatott szünet fogja követni, a csapatok legközelebb húsvét hétvégéjén lépnek ismét pályára. Legalábbis bajnoki meccsen, hiszen a legtöbben – így a Kolorcity Kazincbarcika SC is – a szünet alatt felkészülési mérkőzésen tartják formában magukat.

 

A vasárnap kora délután rajtoló hat meccs közül az egyiken csapatunk is érdekelt volt, ám sajnos hiába volt rengeteg gólszerzési lehetőségünk, szerencsénk egy kicsi sem akadt, így 3-0-s vereséggel jöhettünk haza Zuglóból.

Ugyanekkor lépett pályára Siófokon az FC Ajka is, itt 1-1-es döntetlen született, így a zöld-fehérek veretlenségi sorozata nyolc meccsre nőtt, míg a Balaton-partiak a jó tavaszi rajt után megtorpantak, de legalább két vereséget követően ezúttal nem maradtak pont nélkül.

 

A feljutásért hajtó Vasas Gera Zoltánnal a kispadon megőrizte veretlenségét, ezúttal Gyirmóton győztek 2-1-re Tóth Milán duplájával, aki a 89. percben büntetőből szerezte meg a győztes gólt.

Újra tudott nyerni a tavasszal hullámzó formában lévő HR-Rent Kozármisleny, a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvárt verték meg 2-1-re hazai pályán.

 

A forduló rangadóját az éllovas Nyíregyháza Spartacus és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vívta, a találkozó gólnélküli döntetlennel ért véget.

A két csapat ponthullajtását a Vasas mellett az ETO FC Győr is kihasználta, Kuznyecov Szergej együttese Szombathelyen aratott 3-1-es győzelmet, méghozzá mintegy nyolcvan percet emberelőnyben játszva. A meccsen – büntetőből – betalált Claudiu Bumba is, a szezont gólparádéval kezdő játékos október 8-a után volt ismét eredményes.

 

Öt veretlen meccs után kapott ki ismét a Soroksár SC csapata. Lipcsei Péter tanítványai a Bozsik Arénában futottak bele egy 4-1-es zakóba, amivel a Honvéd – megelőzve csapatunkat – a 9. helyre kapaszkodott fel.

Alsóházi rangadón ikszelt egymással a Tiszakécskei LC és a Budafoki MTE. Előbb a hazai csapat, a Kécske vezetett 1-0-ra, majd fordítottak a vendégek, a vége azonban 2-2 lett.

Tovább folytatódik a PMFC vesszőfutása, a mecsekaljai együttes ezúttal Csákváron szenvedett 1-0 arányú vereséget Simon András 88. percben szerzett góljával. A pécsiek hét mérkőzés óta nem tudtak nyerni és már a 15., kieső helyen állnak a tabellán.

 

A 24. forduló eredménysora:

 

BFC SIÓFOK

FC AJKA

1-1

GYIRMÓT FC GYŐR

VASAS FC

1-2

BVSC-ZUGLÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

3-0

HR-RENT KOZÁRMISLENY

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2-1

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

BUDAPEST HONVÉD

SOROKSÁR SC

4-1

AQVITAL FC CSÁKVÁR

PMFC

1-0

TISZAKÉCSKEI LC

BUDAFOKI MTE

2-2

SZOMBATHELYI HALADÁS

ETO FC GYŐR

1-3

 

Újra javult a csapatok góltermése, a kilenc meccsen huszonöt találat született, ez a 2,8-as meccsenkénti átlag a szezon 2,4-éhez képest valamivel jobb; utoljára a 20. fordulóban született ilyen sok gól. Piros lapból három, sárgából harminchét „talált gazdára” a fordulóban, utóbbi átlag alattinak számít a szezonban.

 

A góllövőlistán is történtek változások, hiszen betalált a kozármislenyi Kirchner György és duplázott az angyalföldi Tóth Milán is. A kispesti Kerezsi Zalán három perc alatt lőtt két gólt a Soroksár ellen, így ő is felzárkózott a mesterlövészek élmezőnyéhez.

 

A góllövőlista élmezőnye a 25. fordulót követően:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

14 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

13

3.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

10

4.

Kerezsi Zalán

Budapest Honvéd

9

4.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

9

 


A fordulót követően a Nyíregyháza továbbra is vezet, előnye hét pont a második feljutó helyért versengő Győr és Vasas előtt. A két csapat azonos pontszámmal áll a tabellán, de a fővárosiak neve mellett kettővel kevesebb győzelem áll, így ők jelenleg a harmadikok. Mögöttük lőtávon belül még a Szeged és a Kozármisleny található. Aztán a 6-13. hely közé öt (!) ponton belül nyolc csapat van összesűrűsödve, s ebben a bolyban a Kolorcity Kazincbarcika jelenleg a tizedik 33 ponttal. A 14. Budafoknak ugyanúgy 27 pontja van, mint a már kieső helyen álló Pécsnek, a Siófok a 16. 24 ponttal, s már-már reménytelen helyen a Tiszakécske 19 egységgel; a sereghajtó Mosonmagyaróvárnak 11 pontja van a 25. fordulót követően.


A válogatott szünet után a bajnokság húsvét hétvégén folytatódik, csapatunk 31-én – vasárnap - 17 órától fogadja az Aqvital FC Csákvár csapatát. Szomszédvárak rangadóját vívja majd a Vasas és a BVSC, illetve a PMFC és a Kozármisleny, míg az éllovas Nyíregyháza a sereghajtó Mosonmagyaróvár otthonába látogat majd. 

 

A 26. forduló programja:

 

2024. MÁRCIUS 30.

16:00

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

2024. MÁRCIUS 31.

16:00

SOROKSÁR SC

SZOMBATHELYI HALADÁS

2024. MÁRCIUS 31.

16:00

BUDAFOKI MTE

BUDAPEST HONVÉD

2024. MÁRCIUS 31.

17:00

PMFC

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. MÁRCIUS 31.

17:00

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. MÁRCIUS 31.

17:00

VASAS FC

BVSC-ZUGLÓ

2024. MÁRCIUS 31.

17:00

FC AJKA

GYIRMÓT FC GYŐR

2024. MÁRCIUS 31.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

TISZAKÉCSKEI LC

2024. ÁPRILIS 1.

20:00

ETO FC GYŐR

BFC SIÓFOK

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk