Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Még kilenc meccs hátra a Merkantil Bank Liga idei szezonjából

Még kilenc meccs hátra a Merkantil Bank Liga idei szezonjából

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Huszonöt fordulón vagyunk túl a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásában.

 

Jelen állás szerint a Kolorcity Kazincbarcika SC a 10. helyen áll, csapatunk harminchárom pontot gyűjtött eddig. A középmezőny sűrűségét jól jelzi, hogy következő ellenfelünk, az Aqvital FC Csákvár, valamint a Budapest Honvéd és a Szombathelyi Haladás is pontosan ugyanennyi egységet gyűjtött össze. Pontegyenlőség esetén a több megszerzett győzelem rangsorol, ami a Csákvárt helyezi a 8. pozícióba, a másik három együttesnek a mérlege is ugyanaz: nyolc győzelem, kilenc döntetlen és nyolc vereség. A gólkülönbségeket is kevés választja el, a Honvéd +1-es, a mieink -3-as, a Haladás pedig -4-es mérleggel bír, így alakult ki a sorrend.

 

A tabellát jelenleg a Nyíregyháza Spartacus vezeti 55 ponttal, mögöttük az ETO FC Győr és a Vasas FC 48-48 egységgel, de talán még a Szeged is beleszólhat a feljutásba, ők most 45 ponttal állnak. Az ETO egyébként az egyetlen csapat, amely az első forduló óta folyamatosan feljutó helyen áll, míg a Spartacus a 9. játéknap óta tanyázik - megszakítás nélkül - a tabella első két helyének valamelyikén. Érdekesség, hogy a 2. és a 8. forduló között a Budafoki MTE állt folyamatosan az első két hely valamelyikén, ők most épphogy nem állnak kieső helyen, hiszen a 14. pozíciót foglalják el.


Ami a gólokkal kapcsolatos statisztikákat illeti, csapatunk a legtöbb mutató tekintetében a középmezőnyben helyezkedik el. Lőtt gólok számában (26) a 12. helyen állunk, kapott gólokat nézve (29) a 8. pozíció a miénk.

 

A tabellát tekintve a legtöbbször a Vasas volt eredményes (53), a legkevesebbszer pedig a PMFC (12). Utóbbi együttes tavasszal elvesztette a legjobb mutatóját, ami a kapott találatokat illeti, hiszen immár 24 alkalommal kapituláltak, ami a 4. helyre elég. A leghatékonyabb védelemmel jelenleg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia rendelkezik, ők csak 15 alkalommal kaptak gólt.

 

A liga góllövőlistáját jelenleg a HR-Rent Kozármisleny csatára, Kirchner György vezeti tizennégy találattal, csapatunk legjobb mesterlövésze pedig Pinte Patrik, aki hét gólt szerzett eddig csapatunk huszonhat találata közül. Rajta kívül eredményes volt még Ádám Ferenc, Szekszárdi Milán, Pekár László, Papp Milán, Székely Krisztián, Kártik Bálint, Kotula Máté, Kurdics Levente, Csatári Gergő, Dobozi Krisztián, valamint Pethő Bence, aki egyébként ősszel – még a Gyirmót játékosaként – egy öngóllal is segített minket. Nyilván szándékán kívül, ám két szép tavaszi góljával már szándékosan is. A huszonhat gólunk közül egyébként négyet szereztünk a tizenhatoson kívülről, kettőt büntetőből, nyolcat fejjel.

 

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA

1.

Pinte Patrik

7 gól

2.

Ádám Ferenc

3

3.

Szekszárdi Milán

2

3.

Pekár László

2

5.

Papp Milán

2

 

 

 

 

 

 

 


Játszott percek tekintetében továbbra is csapatkapitányunk, Heil Valter áll az élen, aki – egyedüliként a csapatból – minden mérkőzésen pályára lépett. Mögötte szoros versenyben Szekszárdi Milán és Pinte Patrik következnek, összességében pedig harminckét játékos kapott már lehetőséget a szezon során a Kolorcity Kazincbarcika SC mezében.

 

Játszott percek

Heil Valter

2160

Szekszárdi Milán

2031

Pinte Patrik

2023

Ternován Patrik

1765

Papp Milán

1752

Csatári Gergő

1630

Kártik Bálint

1573

Tóth Balázs

1573

Süttő Attila

1220

Kotula Máté

1189

Kurdics Levente

1088

Pekár László

1023

Csilus Tamás

1015

Szabó Balázs

682

Ádám Ferenc

658

Pethő Bence

611

Bánhegyi Bogdán

585

Székely Krisztián

471

Szemere Balázs

362

Dobozi Krisztián

288

Varga József

180

Patrick Ioan Gänte

139

Jurek Gábor

132

Nicolas Morinigo

125

Gyurkó Máté

114

Megyeri Gábor

90

Vincze Dániel

64

Ferencsik Bálint

26

Csilus Ádám

23

Szekszárdi Tamás

14

Boros Zsombor

8

Fejes Ádám

8

 

(A pirossal jelöltek jelenleg nem klubunk játékosai)

 

A fiúk a játékpercek számát legközelebb március 31-én vasárnap, 17 órától növelhetik a Kolorcity Arénában, méghozzá a velünk azonos pontszámmal álló – tehát közvetlen rivális – Aqvital FC Csákvár ellen.

További híreink

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Dátum: 2024. ápr 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk