Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Ott is, itt is döntetlen a Csákvár ellen

Ott is, itt is döntetlen a Csákvár ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Közvetlen – azonos pontszámmal álló – riválisok, a Kolorcity Kazincbarcika SC és az Aqvital FC Csákvár készült a húsvét vasárnap délutánján esedékes mérkőzésre, amelyet labdarúgáshoz ideális hőmérsékletben, ám erős szélben kezdtek meg a csapatok.

 

Nem túl meglepő módon nem estek egymásnak izomból a csapatok, az első negyedórára még talán a tapogatózás is erős szó. Sajnos épp ekkortájt Szekszárdi Milán válla egy szerencsétlen ütközés után megsérült és bár védőnk ápolás után még visszatért a pályára, de végül a 23. percben le kellett cserélni, Pekár László állt a helyére, ami némi szerkezeti váltást is eredményezett.

 

 

Nagyjából félóra játék után élénkült meg kicsit a meccs, előbb a mieink szabadrúgás-variációját védekezték le a csákváriak, majd Bánhegyi Bogdán védett óriási bravúrral Tamás Nándor ziccerénél. Szünetig még Heil Valternek volt egy látványos, de veszélytelen lövése, illetve azt figyelhettük szomorúan, amint Szekszárdi Milánt mentő viszi el – ezúton kívánunk neki gyors gyógyulást –, de gól már nem született.

 

 

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, Bánhegyinek ismét hatalmasat kellett védenie, ezúttal Nagy Zoárd közeli fejesénél az 53. percben. Három perccel később aztán már Bogdán is tehetetlen volt, Nagy ezúttal előkészítőként jeleskedett, Heiltől szerzett labdát harcosan az alapvonalnál, beadását pedig Dusinszki Szabolcs bólintotta az ötösről, középről a kapuba, megszerezve a vezetést a Csákvár csapatának.

 

Csábi József vezetőedző rögtön cserékkel reagált, Ternován Patrik és Kártik Bálint helyére érkezett Patrick Gânțe és Ádám Ferenc, akik hamar felvették a ritmust. Olyannyira, hogy Ádám egy perccel később a szintén – korábban - csereként beszálló Pekár Lászlót találta meg egy kiváló beadással jobbról, ő pedig a hosszú oldalon érkezve, két méterről szép fejessel egyenlített!

 

 

 

A hajrára fordulva újabb cserék jöttek mindkét oldalon, sajnos nálunk ismét volt kényszerű váltás is, a nem sokkal korábban beállt Gânțe is megsérült, helyére a közelmúltban felépült Kotula Máté állt be. Kotula pedig kishíján nyerő cserének bizonyult, de a 79. percben, nagy helyzetben kapu mellé pörgetett.

Így maradt az 1-1-es döntetlen és a pontosztozkodás.

 

Folytatás április 7-én 17 órától, a Kozármislenyi Stadionban!


JEGYZŐKÖNYV

 

Merkantil Bank Liga
25. forduló

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Farkas Tibor (ifj. Varga Gábor, Kovács Gábor)
Gólszerző: Pekár 61’; Dusinszki 53’

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Bánhegyi – Szekszárdi M. (Pekár L., 23’), Heil, Dobozi (Kotula M., 77’) – Ternován (Gante, 60’; Kurdics, 77’), Csatári, Varga J., Kártik (Ádám F., 60’), Süttő – Pethő, Pinte P.
Vezetőedző: Csábi József

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR
Zelizi – Nahirnij, Babós L., Karacs, Murka – Dusinszki (Farkas A., 64.), Mészáros D., Szakály D. – Tamás N. (Jablonszkij, 64.), Nagy Z. (Simon A., 73.), Gazdag V.
Vezetőedző: Tóth Balázs

 

MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Addig, amíg nem kellett belenyúlni a védelmünkbe egy kényszerű cserével, az történt a meccs elején, amit mi szerettünk volna. Nehéz értékelni a mérkőzést, a jövőre nézve a legnagyobb problémám, hogy két súlyosnak tűnő sérülés is történt, várjuk a diagnózisokat. A sérülések miatt így mindkét félidő elején bele kellett nyúlni a meccsbe.

A második játékrész első negyedórájában volt egy kis üresjáratunk, amit ki is használtak a csákváriak. Utána vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe egy szép góllal és ki-ki meccs lett belőle a végére, mindkét csapat megérezte a vérszagot, változatos volt a játék. A végén sem nekünk, sem nekik nem sikerült feltenni az i-re a pontot, így maradt a döntetlen, aminek természetesen nem tudunk felhőtlenül örülni. Sajnálom, hogy egy húszperces gyengébb periódus két pontunkba került. Megyünk tovább, ahogy mindig mondom, gyilkos nyolc fordulónk van hátra.

Hangsúlyozom, az első harminc percben nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz meccsünk lesz, irányítottuk a játékot és úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, hogy vezetést szerezzünk, de a sérüléssel borultak a terveink.

 

Tóth Balázs, az Aqvital FC Csákvár vezetőedzője

 

Már előre tudtuk, hogy nehéz feladatunk lesz, mert a Barcika egy erős csapat, jó helyen is állnak a tabellán. Próbáltunk készülni rá, hogy hol tudjuk majd áttörni a védelmüket, hol tudunk támadásokat építeni, helyzeteket kialakítani.

Az első félidőben szembeszél volt, nehéz volt építkezni, jobban érvényesült a Barcika akarata. Próbáltuk a hosszú labdákat hárítani, hellyel-közzel jól meg is oldottuk. Örülök, hogy újabb fiatal játékosnak adtam lehetőséget a kezdőben, Dusinszki Szabolcs jól megoldotta a helyzetet. Ahogy egy kicsit megnyugodtunk és elkezdtünk a földön játszani, két ziccerünk is lett, amiket sajnos nem sikerült értékesíteni.

A második félidő elején egy kicsivel élesebbek voltunk, mint a hazaiak, magasabban támadtunk le, próbáltuk kihasználni az esetleges hibákat, sikerült is gólt szereznünk, de sajnos gyorsan elvesztettük az előnyünket, elkerülhető gólt kaptunk, hibáztunk védekezésben.

Utána megfelelő kockázatvállalás mellett megpróbáltunk megtenni mindent a három pontért, volt még egy nagy helyzetünk, de nem tudtuk értékesíteni, Nagy Zoárd fejese kimaradt. Van egy kis hiányérzetem, ebben több lehetett volna és elvihettük volna a három pontot a helyzeteket nézve, de a meccset gólokra és nem helyzetekre játsszák. Büszke vagyok a srácokra, próbáltak mindent megcsinálni, amit megbeszéltünk, sok melót beletettek és ezen az úton haladhatunk tovább.

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk