Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Nem volt felhőtlen a felkészülés a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, hiszen a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozón kiállított Csábi József vezetőedző nem lehetett a csapat mellett, továbbá gyakorlatilag minden csapatrészből hiányzott meghatározó játékosunk. Nem volt bevethető sérülés miatt Papp Milán, Varga József, Székely Krisztián és Patrick Gânțe, valamint eltiltása miatt Pinte Patrik sem. Szekszárdi Milán és Csilus Tamás pedig csak az utolsó napokban tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, így maradtak bőven kérdések és feladatok vasárnapra.

 

A tiszakécskeiek vezetőedzője, Balogh Pál a mérkőzés előtt az utolsó esélyek megragadásáról beszélt, hogy a kiesést elkerülhessék, s csapata ennek szellemében is lépett pályára. A hazaiak agresszívan kezdték a meccset és már a 9. percben megszerezték a vezetést is, miután Kocsis Dominik beadását Grünvald Attila az ötösről a jobb alsóba csúsztatta.

 

A gól utáni pár percben érezhető volt még a sokk, ám hamar átvettük az irányítást, a 17. percben Kurdics Levente egy tűpontos indítást vett le a tizenhatoson belül, majd hét méterről a felső keresztlécet bombázta telibe. Pár percre rá Ternován Patrik centerezését próbálta bekotorni Pethő Bence, de Kiss Ágoston kapus védett.

 

 

Ekkor jött a hidegzuhany, a 22. percben rövidzárlat következett be a védelmünkben, amit Vajda Roland használt ki, aki a tizenhatos vonalán lecsapott a labdára, betört a büntetőterületen belülre, majd ziccerben, nyolc méterről a bal alsóba lőtt a tehetetlen Tóth Balázs mellett.

 

 

A félidő végére újból egyre erősödött a mieink nyomása a hazai kapura, ám újabb gól nem született egyik oldalon sem, 2-0-s állásnál fordultak a csapatok.

 

A második félidő lassabb tempóban kezdődött, rendre beadásokkal próbálkoztunk és bár voltak köztük veszélyesebbek is, igazán nagy ziccert nem tudtunk kialakítani.

 

 

Egy óra játék után elkezdődtek a cserék és egyre-másra villantak a sárga lapok is. A támadójátékunk a frissüléssel együtt megélénkült, a 75. percben ismét a kapufán csattant egy próbálkozásunk, Heil Valter fejesénél sem volt azonban szerencsénk.

 

 

A találkozó végén aztán a kécskei kontrák is egyre veszélyesebbek lettek, Tóth Balázsnak nagyon együtt kellett élnie a játékkal, sőt egy nagyobb bravúrra is szükség volt, hogy érintetlen maradjon a hálónk.  Az eredmény azonban sem a mérkőzés finisében, sem az ötperces hosszabbítás alatt nem változott, maximum paprikásabb és színesebb lett a találkozó, így pont nélkül tértünk haza a Tiszakécskei LC otthonából.

 

A folytatás április 28-án a Kolorcity Arénában, ekkor a Budapest Honvéd csapata látogat hozzánk, a mérkőzés 17 órakor kezdődik majd.

 

Találkozzunk tehát vasárnap a Kolorcity Arénában, szurkoljunk ki együtt egy hazai győzelmet! 

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!


JEGYZŐKÖNYV

 

TISZAKÉCSKEI LC – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–0 (2–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző.
Vezette: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Szabó Dániel)
Gólszerző: Grünvald 9’, Vajda 22’

 

TISZAKÉCSKEI LC
Kiss Á. – Balázs B., Viczián, Valencsik, Grünvald – Bertus (Sági, 92’), Szőr (Fodor, 91’), Kocsis D., Lehoczky – Vajda R. (Czékus, 73’), Zamostny (Takács T., 92’).
Vezetőedző: Balogh Pál

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Ternován, Heil, Süttő, Kotula – Csatári, Kártik (Vincze D., 83’), Pekár, Kurdics (Ádám F., 61’), Szekszárdi – Pethő B. (Csilus T., 71’)
Megbízott edző: Simon László

 

 

MESTERMÉRLEG

 

Balogh Pál, a Tiszakécskei LC vezetőedzője

 

Láttam a pozitív hozzáállást az elejétől fogva, ahogy átvettük a csapatot. Ez a mentalitás megvolt Szegeden is, aztán utána két meccsre eltűnt, ami számomra érthetetlen. Azt gondolom, most megértették a srácok, hogy két dolog lebeg a szemünk előtt: a becsület és a remény. A hátra lévő meccseken ezt nem szabad elengedni és így kell csinálni ennek szellemében, mint most. Ha jövőhéten is meg tudjuk ismételni ezt a hozzáállást és ennyi akaratot, alázatot, szívet rakunk bele a játékba, akkor talán még meglepetést is tudunk okozni.

 

Simon László a Kolorcity Kazincbarcika SC megbízott edzője

 

Nem gondolom, hogy mélyebb elemzésekbe kellene belemennem, korán kaptunk két elkerülhető gólt, ami megpecsételte a mérkőzést. Ezt követően mentünk az eredmény után, de a két kapufa mellett nem voltak nagy lehetőségeink, az ellenfél mélyen védekezett, nem tudtunk velük mit kezdeni. Gratulálok az ellenfelünknek.

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk