Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 29. fordulóját ezúttal három játéknapon rendezték meg, így a feljutásra pályázó csapatok két rangadójára szombaton és hétfőn került sor, míg a mezőny többi csapata vasárnap lépett pályára.

 

A szombati játéknapon az éllovas Nyíregyháza Spartacus fogadta a Vasas FC csapatát. Az angyalföldiek tizenhét mérkőzés óta nem találtak legyőzőre és az előző fordulóban meg is előzték az ETO FC Győrt, így a 2. helyről várták a rangadót. A kezdés a nyíregyháziaknak sikerült jobban, a 9. percben Nagy Dominik góljával már meg is szerezték a vezetést, majd a 31. percben Kovácsréti Márk megduplázta az előnyt. Gera Zoltán fejét tovább fájdította, hogy Hidi M. Sándort egy durva becsúszásért a 40. percben kiállította Berke Balázs játékvezető. A második játékrészben emberhátrányban is szépíteni tudott a Vasas, de pár perccel később Doktorics Áron öngólja beállította a 3-1-es végeredményt, amivel a Spartacus előnye tíz pontra nőtt riválisával szemben.

 

A hétfői rangadón így az ETO FC Győr hazai pályán kapott esélyt, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen egy győzelemmel visszaszerezze a feljutást érő 2. helyet az angyalföldiektől. Kuznyecov Szergej csapata azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a szegedi Papp Áron 21. percben szerzett gólja döntőnek bizonyult. Ezzel a Vasas hárompontos előnye megmaradt üldözőivel szemben, a Szeged pedig beszállt a küzdelembe, hiszen pontszámban utolérték az ETO-t.

 

S hogy – egy-két csapatot leszámítva - mennyire kiegyensúlyozottak az erőviszonyok, s milyen „kétarcú” szinte minden csapat, egy jó példa: az a Szeged, aki legyőzte az ETO-t és beszállt a feljutásért folytatott harcba, néhány fordulóval ezelőtt simán kikapott otthon a most minket is legyőző Tiszakécskétől. De attól az Ajkától is vereséget szenvedett, akiket legyőzött az a Kozármisleny, akiket mi otthon tudtunk legyőzni két góllal. Egyszóval nagyjából bárki, bárkit le tud győzni ebben a ligában, kivétel az extra szezont futó Nyíregyháza, s talán a Vasas csapata…

 

A vasárnapi mérkőzések közül a számunkra fontos találkozó fájdalmasan alakult, csapatunk, a Kolorcity Kazincbarcika SC 2-0-s vereséget szenvedett a Tiszakécskei LC otthonában.

Edzőváltás után lépett pályára a BFC Siófok a BVSC-Zugló ellen, miután a Balaton-partiaknál a múlt hét elején megköszönték Dragan Vukmir vezetőedző munkáját, s helyét a korábban Ajkán dolgozó Jeney Gyula vette át. A siófokiak az elmúlt hat meccsükön egy döntetlen mellett öt vereséget produkáltak, így kulcsfontosságú volt számukra a siker, ám a BVSC sem volt könnyű helyzetben, hiszen zsinórban három vereség után érkeztek Siófokra. A meccset végül Kitl Miklós büntetőből szerzett gólja döntötte el a hazaiak javára, így Jeney Gyula győzelemmel mutatkozott be. A találkozó utózöngéje pedig, hogy Szekeres Tamás benyújtotta lemondását, amit a BVSC-Zugló vezetése elfogadott – utódja még nem ismert.

 

Meglepetésre győzött a Credobus Mosonmagyaróvár, a sereghajtó Szombathelyen aratott 1-0 arányú sikert, így a matematikai kieséstől most is megmenekültek. Szintén egy gól döntött a HR-Rent Kozármisleny és az FC Ajka összecsapásán, ahol a Misleny Kirchner György góljával tudott győzni.

Az Aqvital FC Csákvár a Gyirmót FC Győrt fogadta, a vendégek 2-0-ra győztek, így a 6. helyről várják a folytatást.

 

A piros-fekete csapatok csatáján a Budapest Honvéd a Bozsik Arénában kiütötte a PMFC-t, Csertői Aurél csapata négy gólt vágott, válasz nélkül. Szintén négy gól esett a Soroksár SC és a Budafoki MTE meccsén, ahol már az első félidőben beállt a 3-1-es végeredmény, Lipcsei Péter csapata magabiztosan győzött.

 

A 29. forduló eredménysora:

 

 

A Merkantil Bank Liga tabellája a 29. forduló után:

 

 

A forduló fontosabb statisztikái nagyjából a szezon átlagát képezték le, a gólok száma (20; 2,2/meccs) és a sárga lapok száma (33; 3,7/meccs) is kevéssel maradt az idény átlaga (2,4 gól/meccs; 4,2sárga/meccs) alatt.

A góllövőlistát továbbra is a kozármislenyi Kirchner György vezeti, aki zsinórban harmadszor is betalált és tizenhét gólnál jár. Mögötte az angyalföldi Tóth Milán következik tizennégy találattal. A harmadik helyen ötös holtverseny alakult ki, Claudiu Bumba, Géresi Krisztián, Nagy Dominik, Kerezsi Zalán és Rácz Barnabás állnak tíz-tíz góllal.

 

A góllövőlista állása:

 

 

A 30. forduló számunkra legfontosabb meccsét április 28-án rendezik a Kolorcity Arénában, ahol a Budapest Honvéd csapatát látjuk vendégül 17 órai kezdéssel. A hétfő esti meccset az éllovas Nyíregyháza Spartacus FC vívja majd az FC Ajka ellen 29-én 20 órától.

 

A 30. forduló programja:

 

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk