Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy szívvel és jól játszva döntetlen Angyalföldön

Nagy szívvel és jól játszva döntetlen Angyalföldön

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az előző szezonban, 2023 őszén emlékezetes meccset játszottunk Angyalföldön a Vasassal. Csapatunk kétszer is előnybe került, ám a 98. percben a hazaiak egyenlítettek, így be kellett érnünk egy ponttal. A 2024/2025-ös szezon 2. fordulójában ismét az Illovszky Rudolf Stadionba látogattunk, ám ezúttal sem a Kolorcity Kazincbarcika SC játékosait nyomta az esélyesség terhe.

A Vasas fölényben kezdte a találkozót, ám helyzetig nem tudtak eljutni, védekezésünk stabil volt. Gera Zoltán vezetőedzőnek a 12. percben cserélnie kellett, Baráth Botond sérülése után Iyinbor Patrick lépett pályára. Mindeközben a nagyobb hazai labdabirtoklás mellett letámadásunk egyre többször okozott zavart a piros-kékek védelmében.

Így volt ez a 18. percben is, amikor Csatári Gergő szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Bódi Ádámhoz, ő pedig Kártik Bálinthoz passzolt. A friss édesapa parádés csellel küldte el gyufáért Mamusits Patrikot, majd Szabó Mátét indította, aki az ötös sarkán, szorongatott helyzetből tüzelt, Jova Leventének nagyot kellett védenie a rövid saroknál. A kipattanót Iyinbor Patrick kivágta, de a labda csak Bódiig jutott, aki egy szép levétel után huszonkettőről ballal tüzelt. A lövés jónak tűnt önmagában is, ám Pethő Bence a tizenegyespontnál beleért, így Jovának esélye sem maradt védeni, a labda a kapu közepében landolt.

A Vasas ezt követően sem tudott igazán veszélyes lenni, bár próbálták fokozni a tempót. Debütáló kapusunkat, Fadgyas Tamást a 35. percben tették először igazán próbára, Pávkovics Bence lövését védte ekkor szépen. Az első félidő hosszabbításának is az utolsó másodperceiben szöglethez jutottunk, Bódi Ádám sarokrúgására pedig Kártik Bálint érkezett tökéletesen a rövidre, s fejjel a kapuba csúsztatta a labdát. Középpályásunknak hétközben megszületett a kislánya, Emília, az édesapa pedig egy szép góllal koronázta meg a hetet.  


A félidőben kettőt is cserélt Gera Zoltán, ám a második játékrész elején mégis előttünk adódott újabb ziccer. Pethő startolt rá egy rövid hazaadásra, el is tudta venni a labdát a kiszaladó Jovától, ám az őt üldöző kapus szorításában az üres kapu mellé pörgetett.

A játék egyre inkább felgyorsult, a Vasasnak is akadtak helyzetei, majd a 71. percben egy Hidi Sándor által felívelt labdát az előre húzódó Otigba Kenneth az ötös sarkán lefejelt, majd miután egy védőről balszerencsésen visszapattant hozzá a játékszer, estében a léc alá lőtte. Még a lövésnél is volt szerencséje, hiszen a menteni igyekvő Polgár Kristóf lábán megpattant a lövés.

A szépítés után is a mi kontráink voltak veszélyesebbek, ám tíz perc elteltével mégis egyenlítettek a hazaiak. Radó András lőtt el tizenhét méterről egy elé pattanó labdát, ami Polgár Kristóf lábán irányt változtatott és a jobb alsóban kötött ki.

A hajrában aztán a győzelmet is próbálták kicsikarni az angyalföldiek, de ez már nem sikerült, maradt a 2-2-es döntetlen. Akárcsak tavaly, idén is bravúros eredménynek számít a pontszerzés a XIII. kerületben, de a tavalyihoz hasonlóan most is úgy érezhetjük, hogy mi veszítettünk két pontot bivalyerős ellenfelünk otthonában. Mindenesetre ilyen játékkal sok meglepetést okozhatunk még ebben az idényben.

A következő fordulóban – végre hazai pályán – a BVSC-Zuglóval mérhetjük össze erőnket, találkozzunk a Kolorcity Arénában augusztus 11-én vasárnap 19 órakor!

 


JEGYZŐKÖNYV

VASAS FC – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–2 (0–2)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1762 néző.
Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Ring Kevin)
Gólszerző: Otigba 71’, Radó 81’; Pethő 18’, Kártik 45+3’


VASAS FC
Jova L. – Ódor (Könyves, 46’), Pávkovics, Baráth B. (Ilyinbor, 12’), Otigba, Mamusits (Girsik A., 46’) – Doktorics, Hidi M. S., Urblík J. (Rácz B., 85’) – Tóth M., Radó. Vezetőedző: Gera Zoltán


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Csatári (Ternován, 90+3’), Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Lucas, Varga J. – Szabó M. (Herjeczki, 66’), Kártik, Bódi Á. (Pintér Á., 66’) – Pethő B. (Katona I., 85’).
Vezetőedző: Erős Gábor

 

MESTERMÉRLEG

Gera Zoltán, a Vasas FC vezetőedzője

Rosszul kezdtük a mérkőzést, tompák voltunk, nem álltunk olyan jól bele a mérkőzésbe, ahogy szerettük volna. Pontatlanok és türelmetlenek voltunk, nem volt meg a tempó, a ritmus a játékunkban, a Barcika meg jól zárta le a területeket, nehéz volt őket megbontani. Egyre türelmetlenebbé váltunk és egyre több ki nem kényszerített hibát vétettünk, amelyekkel az ellenfelet hoztuk helyzetbe. Kaptunk egy gólt, frusztráltak voltunk, erre az utolsó pillanatban kaptunk még egyet, ami végképp rosszul esett.

A második félidőben jobban kezdtünk, több lehetőségünk volt, a cserék jól szálltak be, veszélyesen játszottunk. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy még 2-0-nál a Barcikának volt egy óriási helyzete, amivel eldönthették volna a mérkőzést. Összességében a második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, talán még meg is nyerhettük volna a mérkőzést, bár az sem lenne igazán reális, hiszen az ellenfélnek is akadtak veszélyes kontrái, helyzetei. Nem örülünk, győzelemre készültünk, de utólag azt kell látnunk, hogy reális az eredmény, az ellenfél jól játszott és megérdemelte az egy pontot. Sajnálom, hogy így alakult, de az pozitívum, hogy 0-2-ről fel tudtunk állni és ki tudtunk egyenlíteni. Az utolsó húsz perc egy nagy adok-kapok volt, sok helyzettel, próbáltuk stabilizálni a játékot. A tanulságokat le kell vonni, összességében sok helyzet volt a meccsen, ami nem feltétlenül jelent jót a védekezésünket tekintve, nem mindig voltunk élesek és a második labdákra sem reagáltunk elég jól.

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Ha a találkozó előtt valaki azt mondja, hogy 2-2-s döntetlen lesz a meccs, lehet, hogy aláírtam volna, most viszont sajnálom egy kicsit. Egy rendkívül erős és feljutásra törekvő csapat otthonában tudtunk 2-0-ra vezetni, amiért óriási dicséret a srácoknak. Ha viszont nagyon őszinte akarok lenni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy reális és igazságos eredmény született. A Vasas is sok helyzetet dolgozott ki a második félidőben, mi pedig egy újjáalakult, most formálódó csapat vagyunk. A tanulság az, hogy ezekre a dolgokra még jobban kell figyelnünk, s ki kell tolnunk a koncentrációnkat. Ha pedig adódik lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a mérkőzést, hogy meg tudjuk nyerni, akkor azt meg is kell tenni! Mert ma is látható volt, hogy az ellenfél megbünteti az ilyen kimaradt dolgokat… Összességében az egy ponttal elégedett vagyok; mert úgy érzem, hogy mind az eredményre, mind pedig a mutatott játékra lehet építeni. Gratulálok a csapatnak, mert nagyon komoly munkát tettek ebbe a mai meccsbe és büszke is vagyok rájuk!

Azért változtattunk több helyen is, mert az első mérkőzésen jó néhány dolog nem úgy működött, ahogy azt előzetesen elterveztük. Nem szoktam egyéni teljesítményeket kiemelni, mert mindig csapatban gondolkozom, de a mai találkozón tényleg sok jó egyéni teljesítmény volt, ami összességében egy jól muzsikáló csapatot eredményezett. Taktikailag is változtattunk a Csákvárhoz képest, bár a Vasas kiváló támadói esetenként meg tudtak bennünket bontani, de egy kevésbé kiemelkedő, vagyis egy-egy nem „Vasas-szintű” csapat ellen szerintem képesek leszünk megőrizni az előnyünket. Bár most két elég szerencsétlen gólt kaptunk, de ilyen is van. Szerintem mind a védelem, mind a középpálya, mind a támadó szekció jól működött, idegenben megint szereztünk két gólt, ezek nagyon pozitív dolgok. De nyilván szeretnénk elkezdeni gyűjtögetni a három pontokat is, mert azért az egy pontokkal kevésbé jól lehet haladni.

De ismételten kiemelem, hogy nagyon büszke vagyok a srácokra!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk