Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Gólszegény játéknap és újabb meglepetések

Gólszegény játéknap és újabb meglepetések

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Augusztus második hétvégéjén a harmadik fordulóval folytatódott a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös idénye. A nyolc mérkőzés közül ezúttal hetet játszottak le vasárnap, egyet pedig már hétfő este, így visszatérve a tavaly megszokott lebonyolítási formához.


A vasárnapi találkozók közül számunkra a legérdekesebb a Kolorcity Kazincbarcika SC szezonbeli első hazai mérkőzése volt, ahol hiába volt csapatunknak rengeteg helyzete, sajnos a BVSC-Zugló vitte haza a három pontot egy 1-0-s győzelemmel.

Az első két forduló után mindössze két csapat maradt hibátlan, meglepetésre nem más, mint az újonc Szentlőrinc és a Gyirmót FC Győr. Ők meg is őrizték remek mérlegület, méghozzá mindketten idegenben. A Szentlőrinc a továbbra is szenvedő Mezőkövesd Zsóry FC otthonában győzött 3-1-re. A Gyirmót FC Győr pedig 0-1-ről fordítva 2-1-re győzött Csákváron. A csákváriaknak a vereségen túl is van okuk a bosszankodásra, hiszen rutinos játékosuk, a harmincnégy éves Simon András keresztszalag-szakadást szenvedett, így jó eséllyel a szezonban már nem látjuk a pályán.

A Gyirmót FC Győr csapata pedig így – a győzelem ellenére – visszacsúszott a második helyre, hiszen a Szentlőrincnek a kétgólos sikerrel már jobb a gólkülönbsége.

Két találkozó is akadt, amelyen nem esett gól. A Békéscsaba 1912 Előre Soroksáron játszott 0-0-s döntetlent, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia pedig Ajkán tette ugyanezt. Az FC Ajka az egyetlen csapat maradt a mezőnyben, amelyik még nem szerzett gólt, de a döntetlennel az első pontjuk már a zsákban van.

A 2. fordulót követően edzőt váltó Kisvárda Master Good megszerezte első győzelmét, a csapat Révész Attila sportigazgató irányításával Tatabányán aratott 1-0 arányú győzelmet. A hetedik vasárnapi meccsen a HR-Rent Kozármisleny a hajrában szerzett két góljának köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát, így Pinezits Máténak két döntetlen után megvan az első győzelme is a Misleny kispadján.

A hétfő esti rangadót a Budafoki MTE és a Vasas FC játszotta a Promontor utcai Budafoki MTE Sporttelepen.  Az első félidőt a piros-kékek uralták, majd kiegyenlítődött a játék, ám a hajrában mégis az angyalföldiek örülhettek, hiszen Pintér Filip góljával megszerezték a győzelmet és a három pontot, s így a 3. helyről várják a folytatást.

A 3. forduló eredményei:

AQVITAL FC CSÁKVÁR

GYIRMÓT FC GYŐR

1-2

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

SZENTLŐRINC

1-3

SOROKSÁR SC

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

0-0

FC AJKA

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

0-0

HR-RENT KOZÁRMISLENY

BUDAPEST HONVÉD

2-0

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

KISVÁRDA MASTER GOOD

0-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

BVSC-ZUGLÓ

0-1

BUDAFOKI MTE

VASAS FC

0-1

 


Ami a forduló statisztikáit illeti, a góltermés szegényes volt, a nyolc mérkőzésen mindössze tizenkét találat született. Ez meccsenként átlagosan 1,5 gólt jelent, amit nemhogy ebben, de az előző szezonban is alig sikerült alulmúlni, mindössze a 2023/2024-es idény 23. fordulója volt ennél gyengébb e tekintetben az elmúlt években, akkor a tizenhárom találat meccsenként 1,4-es átlagot jelentett. Érdekesség, hogy a következő ilyen mértékű gólínségig éveket kell visszautaznunk az időben, a csonkán véget ért 2019/2020-as évad utolsó, 28. fordulójában esett meccsenként átlagosan másfélnél kevesebb – itt is 1,4 – találat.

A góllövőlistát a Szentlőrinc támadója, Tóth-Gábor Kristóf vezeti négy góllal, mögötte a Gyirmót rutinos csatára, Ugrai Roland következik hárommal. A mezőkövesdi Vanja Zvekanov pedig azt a bravúrt birtokolja, hogy mindhárom eddigi meccsén kapott sárga lapot – így a vonatkozó táblázatot ő vezeti.


Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet megelőző hétvégén rendezik a Merkantil Bank Liga 4. fordulóját, amely csapatunkat 18-án vasárnap 17.30-kor Budafokon éri, a piros-feketék vendégeiként lépünk majd pályára a Promontor utcában. Érdekes találkozónak ígérkezik még a BVSC-Zugló vendégjátéka Gyirmóton. A hazai csapat hibátlan mérleggel, a zuglóiak pedig továbbra is kapott gól nélkül várják a rangadót. A hétfő esti meccsen a Vasas FC fogadja az Opus Tigáz Tatabányát az Illovszky Rudolf Stadionban.

A 4. forduló programja:

2024. AUGUSZTUS 18.

17:30

BUDAFOKI MTE

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. AUGUSZTUS 18.

17:30

SZENTLŐRINC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. AUGUSZTUS 18.

19:00

KISVÁRDA MASTER GOOD

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. AUGUSZTUS 18.

19:00

BUDAPEST HONVÉD

FC AJKA

2024. AUGUSZTUS 18.

19:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

SOROKSÁR SC

2024. AUGUSZTUS 18.

19:00

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

2024. AUGUSZTUS 18.

19:00

GYIRMÓT FC GYŐR

BVSC-ZUGLÓ

2024. AUGUSZTUS 19.

20:00

VASAS FC

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA

 

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk